Oamenii de stiinta au descoperit cel mai rezistent material din natura

Oamenii de stiinta au descoperit recent cel mai rezistent material din natura. Este vorba despre dintii unui melc acvatic, puternici precum otelul si duri ca o vesta antiglont, informeaza „Washington Post” In cadrul unui studiu care va aparea luna aceasta in „Journal of the Royal Society Interface”, cercetatorii britanici vor anunta oficial descoperirea celui mai…

Citește mai departe

Crabii-paianjen din padurile subacvatice, la Muzeul „Antipa”

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” continua seria conferintelor din cadrul proiectului „Istoria lumii vii in 10 exponate”. Acest proiect este realizat de catre Muzeul „Antipa” in colaborare cu revista educationala ”Terra Magazin” si isi propune sa prezinte elevilor si publicului larg, 10 dintre cele mai importante piese din expunerea permanenta a Muzeului.  Duminica,…

Citește mai departe

    5 inventii pe care natura ni le ofera pe gratis

    Ne mandrim cu faptul ca omul a inventat unele lucruri care n-au existat in natura si in sprijinul acestei afirmatii putem aminti motorul cu ardere interna sau computerul, aceste inventii tehnologice schimband cursul umanitatii la un moment dat. Geniul uman poate inventa si alte tehnologii uluitoare care ne-ar putea schimba destinul. In acelasi timp, insa,…

    Citește mai departe

    Paianjenii detin cheia materialelor rezistente

    Cercetatorii au descoperit ca panza de paianjen prezinta o structura unica care poate transforma un material putin rezistent intr-unul puternic, mai putin casant decat ceramica sau otelul, relateaza The Telegraph. Specialistii spera ca, pe viitor, aceasta caracteristica sa poata fi folosita de catre oameni pentru elaborarea unor noi tipuri de materiale care sa fie si…

    Citește mai departe

    Primul paianjen vegetarian

    Biologii au descoperit un nou tip de paianjen in America Centrala, care este vegetarian si prefera sa alunge furnicile de pe o planta pentru a se infrupta cu frunze, relateaza Reuters. Spre deosebire de celelalte 40.000 de specii de paianjen, Bagheera Kiplingi se hraneste cu frunze de acacia si nu cu furnicile care protejeaza de…

    Citește mai departe

    Sal tesut din matase de paianjen

    Una dintre cele mai valoroase piese de imbracaminte din lume a fost realizata de istoricul de arta britanic Simon Peers: un sal tesut din matasea pretioasa adunata de la un milion de paianjeni, o specie din Madagascar, renumita prin matasea rezistenta si de o splendida culoare aurie, din care isi tese plasele, informeaza Descopera. Au…

    Citește mai departe

    Un paianjen isi construieste sosia-capcana pentru prada

    Revista „Animal Behaviour” prezinta o specie ciudata de paianjen. Aceasta arahnida confectioneaza din secretii adevarate sosii care seamana perfect cu niste paianjeni. Incearca astfel sa distraga atentia pradei, dar si pradatorilor. Camuflajul este perfect. Vazand culorile vii, multe insecte se lasa inselate pentru ultima oara. Biologii Ling Tseng si I-Min Tso de la Universitatea Tunghai…

    Citește mai departe

    Paianjenul „fata vesela”

    Un paianjen din Hawaii, care masoara numai cativa milimetri, i-a uimit pe cercetatori datorita modelului pe care il are pe corpul sau, care seamana cu o fata zambareata. Oamenii de stiinta cred ca paianjenul, care nu reprezinta un pericol pentru oameni, a evoluat astfel pentru a-i induce in eroare pe pradatori. „Trebuie sa recunosc faptul…

    Citește mai departe

    Animalele anului 2008

    Anul care a trecut ne-a adus o sumedenie de stiri nostime sau incredibile despre animalutele care ne inconjoara, de la nasterea in captivitate a unor exemplare aflate pe cale de disparite, la stiri despre ursi tatuati, maimute furacioase sau elefanti betivi. Top 10 specii noi de plante si animale In fiecare an, Institutul international pentru…

    Citește mai departe

    „Comoara biologica” din delta Mekong

    Din 1997 pana astazi, Fondul Mondial pentru Viata Salbatica a notat descoperirea a peste 1.000 de specii de animale si plante in regiunea ce cuprinde si imensa delta a Mekongului, din sud-estul Asiei. Printre animalele gasite aici se numara o specie de rozatoare despre care se credea ca a disparut in urma cu 11 milioane…

    Citește mai departe

    Cea mai veche panza de paianjen

    Descoperirea apartine unui grup de cercetatori britanici, care a identificat fire minuscule de panza de paianjen intr-o bucata de chihlimbar care dateaza de acum 140 de milioane de ani, informeaza The New York Times. Descoperirea da peste cap calculele specialistilor in biologie, care estimau ca paianjenii au inceput sa construiasca panze-capcana mult mai tarziu. „Nu…

    Citește mai departe