Surse de calciu nebanuite

Fasolea, lintea, nautul si mazarea previn diabetul zaharat

Studiile cercetatorilor din Canada sustin ca fasolea, lintea, nautul si mazarea previn diabetul zaharat. Oamenii de stiinta din Canada sustin ca un consum ridicat de leguminoase poate sa previna diabetul zaharat de tip 2. Lista alimentelor „magice” contine fasole, mazare, naut si linte. Leguminoasele pot reduce in mod semnificativ tensiunea arteriala, nivelul de glucoza din…

Citește mai departe

Romanii mananca paine alba la negru

Preferam painea alba si proaspata, pe care o cumparam fara bon fiscal din alimentare mici sau de la buticuri. Peste 60% din painea romaneasca este produsa si vanduta fara acte. Doar asa se explica diferenta uriasa dintre cantitatea de paine consumata in statistici si cea din dieta romanilor. Anual, fiecare roman consuma, in medie, 101…

Citește mai departe

Cate E-uri se ascund intr-o felie de paine

Dupa procesul tehnologic de macinare a graului, painea rezultata este una „aproape lipsita de substante nutritive”, sustin nutritionistii Painea este un aliment obtinut din faina, apa, drojdie si sare si este denumita dupa tipul de faina folosit si gradul de extractie al acesteia: paine neagra, semialba, intermediara, alba sau graham, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi,…

Citește mai departe

Painea cu fier: avantaje si dezavantaje

Ministerul Sanatatii Publice (MSP) a propus o solutie pentru combaterea anemiei si anume introducerea painii cu minerale si vitamine. Asta in conditiile in care specialistii prezenti la dezbaterea privind fortifierea fainii, organizata de Institutul de Sanatate Publica, au constatat ca mai mult de 50% dintre copiii de pana la doi ani au anemie, la fel si femeile tinere, printre care si gravidele, informeaza Gandul.

Citește mai departe