Sucurile naturale – cheia unui organism sanatos!

O dieta sanatoasa asigura un nivel optim de energie si vitalitate, un temperament echilibrat si, bineinteles, o stare excelenta de sanatate. In plus, exercitiile fizice, alaturi de o atitudine optimista, sunt esentiale pentru o viata armonioasa si sanatoasa. Ce inseamna o dieta sanatoasa? Consumul de fructe si legume proaspete este unul dintre elementele fundamentale –…

Citește mai departe
Beneficiile neașteptate ale păpădiei pentru sănătate

Beneficiile neasteptate ale papadiei pentru sanatate

Papadia este o planta de sezon spre care nutritionistii indruma pentru culoarea ei, galben-placuta, dar, mai ales, pentru excelentele calitati alimentare. Ficatul functioneaza mai bine daca apelam la frunzele de papadie, afirma specialistii din intreaga lume. Papadia ar trebui apreciata mai mult, atrag atentia nutritonistii romani! Organismul are nevoie de mai mult fier primavara, iar…

Citește mai departe
Care sunt semnificațile poftelor alimentare

Chimicalele din alimentatie si cosmetice ne fac vulnerabili la alergii, avertizeaza medicii

Incalzirea vremii si aparitia florilor de salcie sau a papadiilor sunt principalii factori care declanseaza alergiile de primavara. Printre primele simptome resimtite de catre persoanele alergice se numara tusea seaca, stranuturile sau conjunctivita aparuta peste noapte. Medicii baimareni arata ca in ultimii ani se confrunta cu o crestere a numarului de cazuri de persoane alergice,…

Citește mai departe
P?p?die, verde cu magie!

Papadie, verde cu magie!

Consumati-le crude, in salate sau sub forma de smoothie proaspat si veti constata efectele miraculoase ale frunzelor de papadie. Acestea au un puternic efect detoxifiant si de curatare a ficatului si rinichilor, dar sunt si o sursa extraordinara de antioxidanti, fier, calciu. BENEFICIILE CONSUMULUI DE FRUNZE DE PĂPĂDIE Frunzele de papadie sunt bogate in calciu…

Citește mai departe

Targ Slow Food la Brasov

In acest sfarsit de saptamana are loc o noua editie a targului Slow Food „Roadele Pamantului”, la Brasov Noutatile editiei sunt dulceata de patlagele verzi (Bacau), uleiurile eco presate la rece, de rapita si din semine de in brun (Cluj), piersicile de toamna (Maramures), gemul de agrise si siropul de papadie (Suceava). La Slow Food…

Citește mai departe

Detoxifiere dupa excese. Iata care sunt regulile de baza

Consumul de fibre, ceaiurile cu proprietati diuretice, masajul si sauna sunt trei dintre metodele care va pot asigura succesul. In plus, eliminati tigarile, alcoolul, cafeaua, grasimile saturate si dulciurile, reduceti utilizarea produselor chimice pentru curatenie si ingrijire personala si inlocuiti-le cu alternative natural Senzatia de oboseala, nervozitatea, greata, problemele de digestie, acneea, pofta de dulciuri…

Citește mai departe

Floarea-soarelui cu mai multe seminte

Un hibrid rezistent si productiv de floarea-soarelui va lua nastere in urma unui proiect de cercetare international. Americanii si francezii vor da bani grei pentru studierea secventei ADN a florii-soarelui, in vederea obtinerii unui soi care sa furnizeze mai multa hrana si bioetanol. Cercetatorii si-au pregatit bine planul: vor sa incruciseze o floarea-soarelui obisnuita cu…

Citește mai departe

Terapie cu suc de legume

Sucurile de legume sunt folosite ca adjuvant in multe boli cronice. Iata in continuare cateva, cu largi utilizari in medicina naturista si in cosmetica. Sucul de hrean contine vitaminele C, A, B1 si B2, ulei volatil, substante asemanatoare antibioticelor. Se obtine prin presarea rondelelor de hrean care au fost anterior tinute in sirop de zahar….

Citește mai departe

Apiterapia sau terapia pe calea mierii si a produselor de stup

Produsele albinei s-au inscris de la inceputul preistoriei in randul elementelor naturale folosite pentru completarea si ameliorarea hranei si apoi pentru combaterea si prevenirea durerii si a suferintelor omului. Practica traditionala a apiterapiei dateaza din vremurile imemoriale ale istoriei umane. Primele comunitati mai dense de oameni au aparut pe valea Indului, cam prin jurul anului…

Citește mai departe