Raport: Pesticidele din hrana bebelusilor: morcovi, caise, patrunjel cu ciprodinil, clorpirifos, carbendazim

Nivelul de pesticide in legume, fructe si cereale produse la noi creste, fara a depasi, totusi, cotele maximum admise, arata un raport al Laboratorului pentru Controlul Reziduurilor de Pesticide, realizat in baza unui regulament european. Cazul bebelusilor grav bolnavi din judetul Arges a ridicat, pentru putin timp, semne de intrebare asupra calitatii unor fructe consumate…

Citește mai departe

Ecoruralis: Seminte traditionale distribuite gratuit taranilor si gradinarilor

Semintele vechi traditionale, vechea germoplasma a populatiilor locale romanesti, formate sub influenta selectiei naturale, sunt o mostenire foarte pretioasa, o avutie pe cale de disparitie. Asociatia Eco Ruralis a lansat cu acest prilej Catalogul de Seminte Traditionale editia a III-a prin care distribuie gratuit taranilor si gradinarilor 108 varietati de seminte traditionale. Rosii, ardei, castraveti,…

Citește mai departe
Miracolul din frunza de p?trunjel. E uluitor ce efecte poate avea aceast? plant?-medicament!

Miracolul din frunza de patrunjel. E uluitor ce efecte poate avea aceasta planta-medicament!

Ce se cunostea pana acum despre patrunjel Este bogat in vitamina C, provitamina A, fier si mangan (100 g de patrunjel proaspat contine 200-240 mg vitamina C, 60 mg provitamina A, 19 mg fier si 0,5 mg mangan). Patrunjelul este de patru ori mai bogat in vitamina C decat portocala, iar continutul de fier este mult mai mare decat cel din spanac. Practic,…

Citește mai departe
Cât ne costă să ne tratăm de pe urma alimentelor cu pesticide

Ce beneficii aduc asupra sanatatii noastre legumele verzi

Primavara, pietele arata ca niste farmacii bio, de care noi ar trebui sa profitam. Cele mai benefice legume, necesare organismului nostrum sunt- Ceapa verde si usturoiul verde- Au minunate calitati curative, efecte anti-cancer, sunt ideale in detoxifiere si curata sangele de toxine. Erau folosite inca din antichitate pentru tratarea starilor de melancolie. Sunt bune diuretice…

Citește mai departe
Flavonoidele din legume ?i fructe protejeaz? fum?torii de cancer

Flavonoidele din legume si fructe protejeaza fumatorii de cancer

O dieta bogata in flavonoide contribuie la reducerea riscului de cancer pulmonar la fumatori cu 50%. Si cancerul pancreatic are un risc redus cu 59%. Ce sunt flavonoidele? Flavonoidele sunt compusi chimici ce se gasesc in legume, fructe, ceai sau vin si au activitate antioxidanta, antimicrobiana, anticanceroasa si antiinflamatorie. Existenta acestor substante in legume este…

Citește mai departe

Detoxifiere cu sucuri naturale

Un ghid bun de pastrat si consultat in fiecare anotimp! Sucurile din fructe, legume si zarzavaturi sunt adevarate concentrate de vitamine, fermenti, substante minerale, oligoelemente si acizi organici. De aceea, sunt recomandate de medici in boli grave si, nu o data, curele cu sucuri naturale au salvat vieti. Adeptii stilului de viata naturist insista asupra…

Citește mai departe
M?nânc? s?n?tos: Verde?uri care î?i dau energie

Verdeturi contra diabetului

Legumele cu frunze verzi sunt un aliat de nadejde in lupta cu diabetul de tip 2, arata un studiu realizat de cercetatori britanici de la Universitatea din Leicester. Acestia recomanda consumul zilnic de spanac, salata verde, patrunjel sau varza. Studiul a pornit de la o statistica sumbra, care arata ca in ultimii 20 de ani…

Citește mai departe

Vinetele, bune pentru tensiune

Originare din India, vinetele sunt folosite de mii de ani si ca medicament. Intrebuintarea lor traditionala ca tratament impotriva cancerului are un suport valabil, deoarece contin substante recunoscute ca inhibitori anticancerigeni. „Studiile demonstreaza ca vinetele sunt un adevarat izvor de sanatate: au o actiune relaxanta, tonifica organismul si-l purifica, ajuta la reducerea nivelului colesterolului si…

Citește mai departe

Sa invingem gerul, cu bucatele potrivite

Care sunt alimentele miraculoase, sanatoase si suficient de puternice pentru a proteja impotriva temperaturilor extreme? Leacuri babesti sau ingrediente testate stiintific? Cu cat mercurul scade mai abrupt in termometre, cu atat se umplu mai abitir oalele si farfuriile. Exista o conceptie veche de cand lumea care spune ca, pe timp de iarna, organismul trebuie sa-si…

Citește mai departe

Desant in bucataria otomana

Datorita stilului lor de viata din perioada nomada, in Asia Centrala, la inceputul mileniului al II-lea, turcilor le era imposibil sa cultive legume si cereale ori sa planteze livezi. In timpul putin pe care il petreceau „pe loc” preferau sa cultive cateva legume care aveau o perioada de maturizare rapida, intre acestea numarandu-se si doua-trei…

Citește mai departe