Atelierul “OPEN HEART: social tools for effective collaboration“

PENTRU CINE este acest workshop? Acest workshop este destinat tuturor celor care promovează soluții și modele bazate pe bunastare ecologică și socială: Antreprenorilor, activiștilor, profesorilor, inițiatorilor de proiecte, coach, mentori, leaderilor din întreprinderi eco-sociale, start-up-uri, incubatoare, project manageri, grupuri de inițiativă civică, NGO-uri, alte organizații ce își doresc modele noi de organizare bazate pe transparență,…

Citește mai departe

Prima centrala verde de tip Jean Pain din Romania s-a construit si se afla in etapa de cercetare

CINE? CÂND? Constructia s-a realizat in doar 2 zile (4-5 noiembrie), insa proiectarea centralei a fost rezultatul unei documentari minutioase conduse de Antim Nechifor, referent de specialitate inginer horticultor, sprijinit de echipa Institutului de Cercetare in Permacultura, alcatuita din ingineri de constructii, ingineri de mediu, horticultori, peisagisti, pasionati si  specializati in permacultura. Peste 40 de…

Citește mai departe

Apel pentru economie circulara din partea a peste 30 de ONG-uri din Romania

Peste 30 de de organizatii non-guvernamentale si grupuri de actiune, din Romania si diaspora, au solicitat azi europarlamentarilor romani sa sustina raportul “Eficienta Resurselor: Tranzitia catre Economia Circulara (Resource Efficiency: Moving Towards a Circular Economy)[1] elaborat de Sirpa Pietikainen, Grupul Partidului Popular European (Christian Democrats), care va fi votat maine, 8 iulie, in plenul Parlamentului European. Europarlamentarii…

Citește mai departe
Gradinar de oras Ascuns intr-o zona salbatica din Titan, un model pentru un Bucuresti sanatos

Gradinar de oras Ascuns intr-o zona salbatica din Titan, un model pentru un Bucuresti sanatos

Viata la oras devine uneori sufocanta – inconjurati de betoane dogoritoare, santiere asurzitoare, praf si gunoaie, dorinta de evadare in natura este aproape de nestapanit. Exista insa oameni care reusesc sa-si implineasca aceasta aspiratie in armonie cu traiul lor obisnuit, transformand bucati de pamant din apropierea lor in adevarate oaze urbane. Sunt gradinarii de oras…

Citește mai departe

Belgianul care si-a lasat tara si cariera de succes pentru a descoperi natura si spiritualitatea la Malin

Philippe Coupé (56 de ani), fost profesor universitar de limba franceza, traieste din 1997 in satul Malin, din Bistrita-Nasaud. In weekend a gazduit prima sesiune de meditatie zen din Transilvania si spune ca vrea sa puna bazele unei manastiri zen Pe belgianul Philippe Coupé l-am gasit in satul Malin, la aproximativ 10 kilometri de orasul…

Citește mai departe

Asezarile rurale se pot revitaliza prin policultura

Policultura este un sistem de agricultura in care, intr-o gospodarie taraneasca sau intr-o mica ferma se practica concomitent mai multe tipuri de culturi agricole. Policultura este folosita in mod curent in agricultura traditionala, orientata spre autoconsum, dar cu tendinta de reintroducere si in tarile dezvoltate economic, pentru a contracara efectele nefavorabile, asupra mediului, al sistemului…

Citește mai departe
ROGBC organizeaza cea de-a cincea editie a RoGBC Green Awards

ROGBC: Implicare in organizarea intalnirii internationale Zero Waste

In intervalul 19-20 octombrie 2012, la Cluj-Napoca, va avea loc evenimentul „Zero Waste/Zero Deseuri”, care va reuni diverse institutii implicate in gestionarea deseurilor, salubrizare, arhitecti, experti, autoritati publice si observatori internationali. Organizata de Romania Green Building Council – RoGBC, filiala Transilvania, Zero Waste Europe si Asociatia Ecologica „Floare de Colt”, manifestarea va avea ca parteneri…

Citește mai departe

Oamenii preocupati de formarea unor comunitati mici, in tabara de permacultura de la Malin

Permacultura, ca „forma de arhitectura a naturii si institutie informala a idealurilor sociale alternative”, preocupa in continuare oameni din lumea intreaga. Anul acesta, unii dintre ei s-au adunat, din nou, la Malin, unde, pana in 14 septembrie, are loc a treia editie a cursului de permacultura condus de Pascal Depienne de la Universitatea Populara de…

Citește mai departe

6 mai – Ziua Internationala a Permaculturii

In fiecare an pe 6 mai sarbatorim Ziua Internationala a Permaculturii. Permacultura este o abordare a asezarilor umane si a proiectarii sistemelor agricole care imita relatiile gasite in natura. Un sistem care se auto-sustine: Permacultura proiecteaza mediul astfel incat acesta sa se auto-sustina. Se bazeaza pe principii ecologice si biologice, folosind de multe ori modele care…

Citește mai departe

„Poarta deschisa” la ermitaj Malin – sambata, 17 septembrie

Ermitaj Malin, in colaborare cu Georgeta Sandu (http://permacultura.alvalia.ro/ ) si Universitatea populara de permacultura, din Franta, organizeaza a doua editie a C.C.P. (Curs Certificat de Permacultura de 72 de ore) recunoscut international din 9 pina in 23 septembrie, la Ermitaj Malin (BN) (http://ermitajpermaculture.blogspot.com/) Cursul va fi condus de Pascal Depienne (Fr) impreuna cu Sam Trousdale…

Citește mai departe

Curs complet de permacultura, certificat international

Pentru prima data in Romania: Curs complet de permacultura, certificat international 26 septembrie – 5 octombrie 2010, Malin Ermitajul de la Malin, jud. Bistrita-Nasaud Permacultura, ideal social alternativ „Din punctul meu de vedere, nu vad alte solutii la problemele umane decat formarea de comunitati mici, responsabile, implicate in permacultura si technologiile adecvate. Societatea este intr-o…

Citește mai departe

Reimpadurirea zonelor tropicale: Rezerva de carbon care conteaza

Padurile tropicale depoziteaza cantitati masive de carbon. Iata o propunere asupra careia trebuie sa meditam: reimpadurirea masiva si restaurarea ecologica a padurilor tropicale vazute ca o strategie de diminuare a efectelor ce pot provoca schimbari climatice. Uitati de minusculele alge, de ingroparea deseurilor sau de imensele viduri create pentru a depozita carbonul. Doar protejarea la…

Citește mai departe