Proiect imobiliar in Parcul Natural Bucegi. Despaduririle ar fi inceput chiar de la seful ocolului silvic

Un hectar si jumatate din Parcul Natural Bucegi risca sa devina teren de constructii in urma unor defrisari care au ca autor chiar un director din institutia ce ar trebui sa protejeze padurile. Potrivit blogului unbolovan.com, o suprafata de 1,5 hectare din Parcul Natural Bucegi, la marginea orasului Busteni, este pe cale sa fie complet…

Citește mai departe

Mai multi militanti impotriva exploatarii gazelor de sist lanseaza o initiativa legislativa ce ar interzice exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica.

Mai multi militanti impotriva exploatarii gazelor de sist, unii membri in ONG-uri, altii nu, initiaza un demers legislativ care are drept scop interzicerea exploatarii gazelor de sist prin metoda fracturarii hidraulice pe orizontala (fracking – eng.). Initiativa legislativa pornita din Bihor va avea nevoie de 100.000 de semnaturi de la cetateni cu drept de vot,…

Citește mai departe

Samsarii din imobiliare se muta in sectorul eolian

Investitorii care pana acum doi ani umflau ca un balon piata imobiliara s-au indreptat spre energiile regenerabile, sector unde cresterea este la fel de nesanatoasa, spun specialisti din domeniu. Statul roman acorda stimulente importante investitorilor in energiile regenerabile, desi nu se cunoaste impactul acestora asupra sistemului energetic si asupra facturii platite de populatie. Boomul din…

Citește mai departe

Bernanke: Imbatranirea populatiei, cea mai grava problema cu care se confrunta economia SUA

Somajul si criza imobiliarelor sunt principalele probleme care incetinesc redresarea economica a Statelor Unite, a declarat presedintele Rezervei Federale americane, Ben Bernanke. Presedintele Rezervei Federale a Statelor Unite, Ben Bernanke, a avertizat miercuri ca imbatranirea populatiei americane creeaza serioase probleme fiscale Americii. „Statele Unite trebuie sa inceapa sa se pregateasca pentru a face fata acestei…

Citește mai departe

Mai multa caldura si sanse mai mari de vanzare a locuintelor reabilitate termic

Certificatul energetic pentru cladiri ar putea deveni obligatoriu din luna martie a acestui an. Legea 372/2005 prevede ca la incheierea oricarui contract de vanzare-cumparare sau inchiriere pentru cladirile de locuit familiale si apartamentele din blocuri va fi obligatorie prezentarea certificatului de performanta energetica al cladirii. Prin certificat, potentialul cumparator sau chirias este informat asupra performantei…

Citește mai departe

Strainii au luat in vizor un nou sector pentru achizitii masive: padurile. Investitiile au ajuns la 150 mil. euro

Companiile straine au achizitionat zeci de mii de hectare de paduri, atrase de randamentele obtinute, care pot fi egale cu cele ale unui plasament bancar Grupul austriac Holzindustrie Schweighofer sau finlandezii de la Tornator au investit pana in prezent 50 mil. euro pentru achizitia de padure. Ca si regula, exploatarile dintr-o padure nu pot depasi…

Citește mai departe

Padure pregatita pentru defrisare in Iasi

Un samsar imobiliar vinde locuri de casa intr-o padure situata in intravilanul Iasului, spre Carlig, la un pret de 30 de euro/mp. „In loc de aviz pentru casa, cei care vor cumpara teren acolo vor obtine de la noi aviz pentru a-si construi o baraca”, avertizeaza oficialii Inspectoratului Teritorial Silvic Anunt aparent inofensiv pe piata…

Citește mai departe

150 milioane de euro – valoarea terenurilor exploatate de Canalele Navigabile

In cursul acestei saptamani s-a finalizat Raportul de evaluare – „Terenuri apartinand domeniului public aflate in exploatarea CN ACN SA Constanta”, raport conform caruia valoarea de piata recomandata de evaluator pentru toate proprietatile evaluate este de 150 milioane euro – echivalent a 500 milioane RON – proprietatile insumand 31 milioane metri patrati, a declarat Adrian Pindici, purtatorul de cuvant al CN ACN.

Citește mai departe

Smecheriile lui Constanda

Expertiza facuta de Costica Constanda pentru evaluarea celor doua terenuri, respectiv Parcul Bordei si Depoul RATB, pe cel din urma cerandu-l Primariei Capitalei la schimb, este socanta. Un metru patrat in Bordei a fost calculat la 6.000 de euro, iar in Depoul Victoria – 4.000 de euro. Afaceristul voia sa dea la schimb municipalitatii doar 28.000 mp din zona verde, cerand 33.000 mp in buricul targului si inca 33 milioane de euro.

Citește mai departe