Ierbivorele mari – elefantii, hipopotamii, rinocerii si gorilele – sunt amenintate cu disparitia

Ierbivorele mari – elefantii, hipopotamii, rinocerii si gorilele – sunt amenintate cu disparitia de pe suprafata Pamantului. Cercetatorii au stabilit ca extinctia a 60% din acesti vegetarieni va duce la aparitia unor „peisaje virane” in unele ecosisteme de pe teritorii intinse de pe suprafata Terrei. „Populatiile umane tot mai mari, vanatoarea nesustenabila, densitatile mari de…

Citește mai departe

Girafa Rothschild, adaugata pe Lista Rosie a speciilor pe cale de disparitie

In salbaticie exista mai putin de 670 de girafe Rothschild, disparitia lor fiind cauzata de pierderea habitatului. Girafa Rothschild este pe cale de disparitie, motivul fiind pierderea habitatului natural din vestul Africii. Cea mai mare organizatie de mediu din lume, Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii (IUCN), a adaugat aceasta specie de girafa pe Lista Rosie…

Citește mai departe

Studiu: Mediterana, in pericol de tropicalizare

Cresterea numarului de specii invazive, degradarea habitatelor si pescuitul excesiv, precum si incalzirea globala, reprezinta amenintari puternice la adresa florei si faunei din Marea Mediterana, potrivit unui studiu publicat in revista stiintifica online Plos One si preluat de AFP. Desi „evaluarile precedente mizau pe existenta a 8.000 – 12.000 de specii” in Mediterana, noul recensamant…

Citește mai departe

Numarul serpilor este in scadere

Cercetatorii cred ca acest fenomen global este cauzat de deteriorarea si pierderea habitatului si a surselor traditionale de hrana. Oamenii de stiinta spun ca acest lucru are consecinte ecologice serioase, desi multi cred ca disparitia serpilor este una dintre cele mai putin grave efecte ale schimbarilor climatice. Cercetatori din cinci tari au efectuat un studiu…

Citește mai departe
Larvele de fluturi modificate genetic pot produce m?tase fluorescent?

Aproape 10% din fluturii din Europa sunt pe cale de disparitie

Insectele sunt afectate de pierderea habitatului cu iarba, din cauza intensificarii agriculturii si urbanizarii. Sute de fluturi, carabusi si libelule sunt pe cale de disparitie in intreaga Europa, cu aproape o treime din cele 435 de specii de fluturi in declin, avertizeaza oamenii de stiinta. Pierderea habitatului cauzata de agricultura intensa, schimbarile climatice, incendiile forestiere…

Citește mai departe

Aproape 10% din animalele de pe Terra sunt pe cale de disparitie

Aproape 10% din mamiferele, pasarile, reptilele, amfibienii si pestii de pe glob sunt pe cale de disparitie, potrivit unui raport australian. Animalele se confrunta cu amenintari incluzand pierderea habitatului si schimbarile climatice. Raportul apartine proiectului Australia’s Biological Resources Study, ce doreste sa documenteze toate speciile de animale si plante cunoscute de pe Pamant. Studiul arata…

Citește mai departe

Plantatiile de biocombustibil pe pamanturile padurilor tropicale sunt daunatoare climei si biodiversitatii

Mentinerea padurilor tropicale intacte este cea mai buna metoda de combatere a schimbarilor climatice decat inlocuirea lor cu plantatii de biocarburanti, dupa cum releva un studiu in revista Conservation Biology. Studiul pune in lumina faptul ca ar fi nevoie de  cel putin 75 de ani pentru ca emisiile de carbon reduse prin utilizarea biocombustibililor sa…

Citește mai departe

Mediul inconjurator este in pericol !!!

Diversitatea biologica – biodiversitatea – este o tema prioritara, care ne priveste pe toti. In zilele noastre, pamantul se confrunta cu o reducere fara precedent a biodiversitatii sale. Alaturi de schimbarile climatice, aceasta este una dintre cele mai mari provocari la care este supusa planeta noastra. Biodiversitatea inseamna totalitatea modalitatilor prin care se manifesta viata,…

Citește mai departe

Maimutele, pe cale de diparitie

Bilantul mondial al primatelor arata ca 48% dintre specii se confrunta cu distrugerea speciei, informeaza BBC. Potrivit Listei rosii a speciilor in pericol realizata de Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii (IUCN), principalul motiv il reprezinta pierderea habitatului din cauza arderii si taierii padurilor tropicale. De asemenea, peste 70% dintre primatele din Asia sunt listate ca…

Citește mai departe