Agricultura ecologică – naturală, sigură și oportună

Agricultura ecologica – naturala, sigura si oportuna

Avantajele agriculturii ecologice Aer, apa si produse agroalimentare mai putin contaminate. Prin extinderea agriculturii ecologice, aerul prezinta o calitate mai buna in principal prin faptul ca nu se mai utilizeaza produse chimice care se pulverizeaza. Prezenta pesticidelor in apa potabila a devenit o problema din ce in ce mai mare, agricultura conventionala fiind principala sursa…

Citește mai departe
Hai cu noi sa protejam natura!

Hai cu noi sa protejam natura!

Vara se pare ca in sfarsit incepe sa-si intre in drepturi,dupa o perioada capricioasa,cu multe ploi abundente si variatii de temperatura alternand de la o zi la alta.Fiecare dintre noi ne gandim unde ne petrecem week-end-urile,sau vacantele si binenteles ne gandim la locatii unde dorim sa gasim o peisagistica curata si o oaza de liniste….

Citește mai departe

Dupa cereale si metale, si pretul cauciucului explodeaza

Pretul anvelopelor, manusilor si al altor produse din cauciuc urmeaza sa inregistreze cresteri semnificative, dupa ce pretul cau ciucului natural a crescut cu 65% in ultimul an, scrie Financial Times. Aceasta crestere abrupta a preturilor pentru cauciucul natural este cauzata de ploile masive din sud-estul Asiei, principala regiune de unde se extrage aceasta materie prima. Intemperiile din…

Citește mai departe

Cunparatorul Eco-Constient

Suntem afectati de criza economica: cresterea somajului, falimente, recesiune, inflatie, imprumuturi de miliarde de EURO de la Fondul Monetar International, introducerea impozitului forfetar, greve… stiri care ne avertizeaza in fiecare zi ca ceva nu este in regula in economia Romaniei. Simtim deja pe propria noastra piele consecintele schimbarilor climatice: mari canicule si secete alternate cu…

Citește mai departe

Romania, intre seceta extrema si inundatii

Perspectiva pe termen lung indica veri extrem de secetoase, inundatii si schimbari bruste de temperatura. Specialistii anunta ca in Romania va fi tot mai cald, va ploua mai putin si se vor intensifica fenomenele meteorologice extreme. Studiile meteorologilor arata ca, in ultimul secol, temperatura medie anuala pe tara a crescut cu 0,5 grade, cu anumite…

Citește mai departe

Nu defrisarile sunt cauza inundatiilor

Ploile torentiale cazute in Ucraina au umflat apele Autoritatile sustin ca ploile din Ucraina, si nu defrisarile masive, sunt responsabile pentru inundatiile care s-au abatut asupra nordului Romaniei. Specialistii afirma ca defrisarile masive din muntii nostri ar fi putut, cel mult, sa ajute natura dezlantuita, dar nu ele au reprezentat cauza inundatiilor. Cu toate acestea,…

Citește mai departe

Ziua Soarelui

Astronomii considera Soarele ca o sfera gazoasa gigantica, in varsta de patru miliarde si jumatate de ani, stea care pluteste pe un brat spiralat al Caii Lactee, printre miliarde de alte stele. Soarele are un diametru de 1.4 milioane de kilometri, o masa de 2 miliarde de miliarde de tone.

Citește mai departe