Poluarea din capitala Chinei, de 15 ori mai mare decât limita maxim? admis?

Poluarea din capitala Chinei, de 15 ori mai mare decat limita maxima admisa

Beijing se afla sub cod portocaliu de poluare a aerului, dupa ce nivelul de pulberi in suspensie a depasit de aproape 15 ori limita recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii, situatie care a dus la intreruperea activitatii mai multor centre industriale de langa capitala Chinei, scrie Bloomberg. Concentratia de particule PM2.5 (cele mai daunatoare pentru…

Citește mai departe
Efectul organismelor modificate genetic: fluturii Monarh, de la 1 miliard de exemplare, mai num?r? doar 35 de milioane

Efectul organismelor modificate genetic: fluturii Monarh, de la 1 miliard de exemplare, mai numara doar 35 de milioane

Fluturele Monarh traieste pe intregul teritoriu al Statelor Unite in timpul verii, insa iarna, aceia care se afla la est de Muntii Stancosi, migreaza spre centrul Mexicului, iar cei aflati la vest de Muntii Stancosi se aduna in aborii aflati de-a lungul coastei californiene. Mai multe asociatii ecologiste americane au demarat marti o procedura prin…

Citește mai departe
Ministerul Mediului va preveni inunda?iile cu ajutorul unui sistem IT de 77 milioane de euro

Deputatul Mugur Cozmanciuc: Inundatiile ar putea fi evitate daca statul ar solutiona problema jafurilor de padure

Ploile din ultima perioada au facut ravagii in tara si, ca in fiecare an, autoritatile par depasite de situatie. Pagubele sunt uriase, iar inundatiile au facut si victime omenesti. Unii politicieni vin sa ofere solutii in acest sens, printre acestia numarandu-se si deputatul Mugur Cozmanciuc, acesta fiind de parere ca „inundatiile din Romania ar putea…

Citește mai departe
Fructul intreg? Sau sucul obtinut prin stoarcere?

Fructul intreg? Sau sucul obtinut prin stoarcere?

Cele mai multe website-uri listeaza calitatile fructelor. Sucurile de fructe nu sunt insa mentionate ca forma preferata pentru o alimentatie corecta. Motivul este foarte simplu: indiferent de fructe si de metoda folosita pentru stoarcere, cea mai importanta cantitate de nutrienti este adusa de fructul intreg. Beneficiile invelisului fructelor Pielea celor mai sanatoase fructe, cum ar…

Citește mai departe
?apinarii ne otr?vesc apa!

Tapinarii ne otravesc apa!

Au fost amendati de comisarii Garzii de Mediu de nenumarate ori, dar continua sa otraveasca apele pe care le folosesc pe post de drum, pentru a trage bustenii prin ele. Este vorba despre cei care prelucreaza lemnul in zona Taia – Jiet si din cauza carora turbiditatea apelor a fost foarte mare, mai ales zilele…

Citește mai departe

Deputatii PSD au initiat un proiect de lege care permite defrisarea oricarei suprafete de padure

Deputatii PSD au initiat un proiect de lege care permite defrisarea oricarei suprafete de padure. Conditiile sunt construirea de obiective turistice si reimpadurirea unei alte suprafete, egala cu cea defrisata. Parlamentarii sunt decisi sa incurajeze investitiile in turismul montan, un prim pas in acest sens fiind ridicarea restrictiilor la defrisarile de paduri. Daca, in prezent,…

Citește mai departe

10 companii care nu dau „doi bani” pe protectia mediului

Isteria „verde” a celor care vor sa protejeze mediul inconjurator se datoreaza in mare parte „ranilor” teribile pe care companiile le-au produs naturii, in speranta ca vor obtine mai multe profituri. Aspectul financiar este acel „joben” in care umanitatea dispare si lacomia devine dominanta, in fata tuturor lucrurilor, chiar si in privinta bunastarii planetei, a…

Citește mai departe
Ministrul Mediului: Romania si-a redus la mai putin de jumatate emisiile de gaze cu efect de sera din '89

Omenirea a stabilit un nou record: emisiile de dioxid de carbon au atins un nivel fara precedent

Institutul German pentru Energie Regenerabila (IWR) a dat publicitatii in cursul acestei saptamani un nou raport referitor la emisiile globale de dioxid de carbon (CO2). Conform datelor institutului, emisiile au crescut cu 2.5% in anul 2011, atingand un nivel record de 34 de miliarde de tone. „Daca aceasta tendinta se va mentine, emisiile totale de…

Citește mai departe

Ardeiul a fost trecut pe lista alimentelor care intarzie procesul de imbatranire

Galben, verde sau rosu, ardeiul este una dintre legumele de sezon cu un continut bogat in saruri, vitamine si alcaloizi si cu efecte benefice asupra organismului uman. Iata cateva motive sa-l consumati crud, in salate sau simplu. Intarzie imbatranirea Ardeiul a fost trecut pe lista alimentelor care intarzie procesul de imbatranire a organismului, in special…

Citește mai departe

Poluarea si schimbarea circulatiei maselor de aer au adus arsita, in special asupra oraselor aglomerate

Abia am intrat in luna lui Cuptor, iar canicula deja ne copleseste. Poluarea si schimbarea circulatiei maselor de aer au adus arsita, in special asupra oraselor aglomerate, unde caldura se resimte cel mai tare. Abia am intrat in luna lui Cuptor, iar canicula deja ne copleseste. Poluarea si schimbarea circulatiei maselor de aer au adus…

Citește mai departe
S-a reaprins disputa pentru Ro?ia Montan?

Controversatul proiect de la Rosia Montana castiga tot mai mult adepti de la varful politicii

Dupa ce s-a bucurat in regimul portocaliu de sustinere politica la cel mai inalt nivel, dupa caderea Cabinetului Ungureanu noi avocati politici ai canadienilor de la Gold Corporation se regasesc in tabara actualei Puteri. Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu a devenit brusc interesat de subiect, efectuand vizite in zona si incepand sa explice jurnalistilor si populatiei…

Citește mai departe

Un peste modificat genetic, destinat sa straluceasca in intuneric, a aparut pe piata alimentara din SUA

Ultima nebunie de pe piata alimentara din Statele Unite este Glofish, un peste modificat genetic, destinat sa straluceasca in intuneric. Acesti pesti se pot cumpara din orice pet-shop din America. Asta demonstreaza ca oamenii nu au fost multumiti doar sa priveasca pestii fluorescenti cum inoata, ci au vrut sa vada si ce gust au. Acesta…

Citește mai departe

Copacii cu lalele au inflorit

Copacii sunt considerati drept adevarate curiozitati ale naturii. Sase copaci din Resita sunt plini de lalele. Asta nu pentru ca cineva s-ar fi chinuit sa le urce la cei 3-4 metri altitudine ai copacilor, ci pentru ca au inflorit. Monument al naturii, arborele cu lalele este o raritate pentru Europa, pentru ca el creste predominant…

Citește mai departe

Romania la foc mic

In urmatoarele decenii, precipitatiile vor scadea cu 20%, iar temperaturile vor creste incet, dar sigur, sustin unii specialisti. Zona Dobrogei se va desertifica in continuare. Cele mai afectate de seceta vor fi sudul si sud-estul Romaniei si zonele extracarpatice. Fenomenele extreme se vor intensifica. Romania a avut parte de o iarna cu zapada cat cuprinde…

Citește mai departe

Revin inundatiile pe Dunare

Dunarea a inundat deja cateva sute de hectare de terenuri din Dolj, o buna parte din paguba producandu-se deoarece apele fluviului ies printr-o bresa a unui dig ce nu a fost reparata din 2006, de la inundatiile devastatoare care au inghitit atunci localitatea Rast. Autoritatile judetene se feresc sa raporteze vreo paguba, in timp ce…

Citește mai departe

Pamantul, amenintat de un asteroid de 3 kilometri

DESCOPERIRE. Astronomii au gasit un nou corp ceresc care evolueaza la doar 3,5 milioane de kilometri de orbita terestra. Botezat 2009HC82, asteroidul graviteaza in jurul Soarelui in sens invers fata de rotatia planetelor. Originea acestei orbite inedite nu este cunoscuta nici pana in prezent, precizeaza revista americana „New Scientist”. In plus, orbita asteroidului are un…

Citește mai departe

Alune si coloranti chimici

Drajeurile cu arahide prajite Duna Kavics sunt imbracate in zaharuri si coloranti azoici chimici de sinteza, care pot afecta in mod serios sanatatea. Aspectul atractiv al drajeurilor Duna Kavics este dat de sapte coloranti, patru dintre ei fiind foarte periculosi, in special pentru sanatatea copiilor. Indigotina E132 poate provoca alergii persoanelor sensibile, greata, voma, hipertensiune,…

Citește mai departe

Vulturul cu barba, semnalat in Mehedinti

Descoperire spectaculoasa in Podisul Mehedinti, in apropierea Pesterii Topolnita. Vanatorii au semnalat prezenta vulturului cu barba sau a zaganului, stiut fiind faptul ca aceasta specie a disparut de pe teritoriul Romaniei. Directorul Asociatiei Ju-de-tene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Mehedinti, Nicolae Popa, a spus ca prezenta za-ganului este un caz deosebit. „Este vorba de o…

Citește mai departe