Cercetatorii suedezi, cu ochii pe Muntii Rodnei. Aici vad cat de afectata e natura de incalzirea globala

In Muntii Rodnei, avem mii de specii de plante de munte, unele care nu se mai gasesc nicaieri in lume, lacuri glaciare, „adevarate ecosisteme naturale ce pot fi studiate si monitorizate in timp”, spune biologul Claudiu Iusan. Toate acestea ii atrag pe cercetatorii din intreaga lume care stau cu ochii pe masiv. Biologul Claudiu Iusan…

Citește mai departe

Prima enciclopedie online a plantelor

Cercetarea romaneasca a finalizat catalogarea fondului national de plante medicinale Incepand din aceasta sap-tamana, informatiile stiin-tifice despre proprietatile tuturor plantelor medicinale din Romania pot fi obtinute, liber, pe pagina de Internet http://www.plante-medicinale.ro . Proiectul de realizare a sistemului informatic integrat pentru identificarea, evaluarea, planificarea si gestionarea fondului national de plante medicinale a durat 2 ani…

Citește mai departe

Potentialul biologic al florei, afectat

Ieri, a fost lansat primul sistem informatic integrat de identificare, evaluare, planificare si gestionare a fondului national de plante medicinale. Acesta este disponibil la adresa http://www.plante-medicinale.ro/. Utilizatorii pot gasi aici descrierea unui numar de 420 de specii de plante medicinale aromatice terapeutice, substantele continute, utilizarea lor, actiunile terapeutice, informatiile referitoare la cultivarea, recoltarea si procesarea…

Citește mai departe

Antioxidanti naturali

Este unanim recunoscut ca, dincolo de aspectele legate de genetica, o serie de maladii specifice civilizatiei contemporane isi are originea in calitatea actului alimentar, atit sub aspect cantitativ, cit mai ales din punct de vedere calitativ. Asa cum afirma in lucrarea de specialitate profesorul Segal, in „Alimente functionale” din 1999, politica nutritionala adoptata in diverse…

Citește mai departe