Apele Romane: Se evalueaza starea ecologica a apei

Romania evalueaza starea ecologica si potentialul ecologic al corpurilor de apa naturale si puternic modicate, conform Legii Apelor nr. 107/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, care transpune cerintele si criteriile stabilite de Directiva Cadru Apa. Astfel, Administratia Nationala ”Apele Romane” realizeaza evaluarea corpurilor de apa, din punct de vedere al starii ecologice si al potentialului…

Citește mai departe

83% din raurile Romaniei si 44% din lacuri indeplinesc obiectivele de mediu ale UE

Aproape 83% din raurile Romaniei si 44% din lacuri atingeau, anul trecut, obiectivele de mediu impuse de Uniunea Europeana, potrivit studiilor realizate de catre Administratia Nationala a Apelor Romane (ANAR). Din evaluarea starii ecologice a corpurilor de apa naturale (rauri si lacuri naturale), au fost evaluate 1.643 de corpuri de apa naturale, la nivelul tuturor…

Citește mai departe

Administratia Nationala „Apele Romane” realizeaza evaluarea corpurilor de apa, din punct de vedere al starii ecologice si al potentialului ecologic, implementand si testand metodologiile elaborate de catre ICIM.

Astfel, la nivelul anului 2010, pe cursul fluviului Dunarea, conform criteriilor Directivei Cadru Apa, au fost delimitate si desemnate 7 corpuri de apa, din care cinci corpuri puternic modificate (Bazias – Portile de Fier I, Portile de Fier II, Portile de Fier II – Chiciu, Chiciu – Isaccea si Sulina) si 2 corpuri de apa…

Citește mai departe

    Bucuresteni nemultumiti de starea mediului din Capitala

    Potentialul ecologic si starea mediului din Bucuresti sunt apreciate ca fiind la un nivel foarte scazut de catre 62% dintre locuitorii Capitalei, potrivit unui studiu realizat de institutul de cercetare de piata GfK, comandat de Philips Romania. La nivelul intregii tari, 37% dintre locuitorii oraselor mari considera ca potentialul mediului inconjurator este scazut. 44% dintre…

    Citește mai departe
    PNDR 2014-2020 prevede o alocare de 200 de milioane de euro pentru agricultura ecologic?

    Romania poate dezvolta un puternic sector agricol bio

    Romania ar putea deveni o piata importanta a produselor agricole bio din Uniunea Europeana, in contextul tendintei de promovare a produselor si serviciilor ce tin de biodiversitate si protejarea ecosistemului, potrivit unei analize realizate de PricewaterhouseCoopers pentru Studiul ONU The Economics of Ecosystems and Biodiversity (TEEB). „Romania ar putea beneficia de pe urma acestei tendinte…

    Citește mai departe

    Implicarea publicului in elaborarea Planului de Management al spatiului hidrografic Dobrogea – Litoral

    Astazi, in cadrul Salii de Conferinte a Directiei Apelor- „Dobrogea Litoral”, a avut loc evenimentul: „Implicarea publicului in elaborarea Planului de Management al spatiului hidrografic Dobrogea – Litoral”. La conferinta au participat: Catalin Anton- coordonator Secretariat Tehnic Permanent Comitet de Bazin DADL, Otilia Antonaru – sef birou Plan Management Bazinal din cadrul DADL, Camelia Ionescu,…

    Citește mai departe