Pãmânturi sterpe!

Pãmanturi sterpe!

Mitul cã Vasluiul este un judet cu un mare potential agricol este destul de departe de adevãr. Dacã pe segmentul intinderii suprafetei agricole Vasluiul este puternic, in ceea ce priveste calitatea solului, zestrea funciarã este dezastruoasã. Doar 1,45% din suprafata agricolã a judetului este in clasa I de calitate, in timp ce 66% din terenurile…

Citește mai departe

Coalitia de mediu: Dezvoltare durabila si Protectia mediului

Degradarea accelerata a capitalului natural din Romania sub presiunea dezvoltarii economice, in special in conditiile actualei crize economico-financiare, creeaza nenumarate probleme de mediu in majoritatea domeniilor: arii protejate, exploatarea resurselor (minerit, cariere), managementul deseurilor, eficienta energetica si energie regenerabila, protectia zonei costiere, energia nucleara si deseurile radioactive, poluarea apei si amenajarile hidrotehnice, spatii verzi urbane,…

Citește mai departe

    Turism rural, ecologic si cultural in comuna Moeciu

    Atat in practica turistica internationala, cat si in literatura de specialitate, se constata o indreptare a populatiei oraselor spre recreere catre mediul rural. In acelasi timp se remarca faptul ca formele de turism organizate in mari centre aglomerate, cu programe fixe, rigide, monotone, cu deplasari dintr-un mediu aglomerat in altul (adeseori mai aglomerat si mai…

    Citește mai departe

    Comisia Europeana si World Wide Fund sustin pasunatul din Maramures

    Cativa fermieri din Maramures primesc in sfarsit ajutor financiar pentru exploatarea ecologica a terenurilor agricole. Pentru ca statul nu a reusit sa sustina fermierii mici din zonele tarii cu valoare naturala ridicata, WWF promoveaza un sistem inovator de pasunat. Multi dintre fermierii din Maramures de-abia supravietuiesc, potrivit reprezentantilor WWF. Peisajul aparte si biodiversitatea acestuia depind…

    Citește mai departe