Diferentele dintre agricultura traditionala si cea ecologica

Atat agricultura traditionala, cat si cea ecologica respecta obiectivele si principiile unei agriculturi durabile, insa exista multiple elemente care le diferentiaza. Agricultura traditionala presupune practici agricole care s-au pastrat de-a lungul anilor si tehnici care nu au fost preluate din agricultura moderna. Agro-ecosistemele traditionale sunt caracterizate prin utilizarea in mod responsabil atat a resurselor domestice…

Citește mai departe
Agricultura ecologica va beneficia, in urmatorii 7 ani, de peste 200 mil. euro fonduri europene

Conferinta – Promovarea solutiilor sustenabile pentru agricultura romaneasca

Conform angajamentului facut, de promovare a solutiilor sustenabile pentru agricultura romaneasca, proiectul AgroManager a organizat, in perioada 1-2 februarie 2012, conferinta Dezvoltare Durabila – Cod de bune practici agricole si de mediu. Aceasta a avut loc la sediul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Bucuresti. In cele doua zile, fermieii au beneficiat de…

Citește mai departe

Vanzari de 24 miliarde de dolari de produse ecologice in SUA

Agricultura ecologica a avut cea mai rapida crestere dintre sectoarele agriculturii din SUA, cu vanzari care au crescut de la 1 miliard dolari in 1990 la 23.9 miliarde de dolari in 2009. In SUA sunt sprijinite programele pentru abordarea problemelor critice din agricultura organica, prin integrarea cercetarii si extinderea activitatilor pentru a evalua impactul asupra…

Citește mai departe

APIA Montana Gold Corporation

Impactul proiectului minier de la Rosia Montanta asupra mediului, intereselor financiare ale Comunitatii Europene si ale statului roman, ar trebui calculat de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura(APIA). O asemenea agentie, o constructie pe bani europeni, ar trebui sa aiba grija de fermieri, indiferent de zona in care se afla si carora le…

Citește mai departe

Ajutor financiar nerambursabil acordat fermelor pentru constructia unei statii pilot de biogaz

Romania, prin Ministerul Mediului si Padurilor a primit un imprumut de la Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare si un Ajutor financiar nerambursabil de la Facilitatea Globala de Mediu pentru a sprijini implementarea Proiectului „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”. Una din activitatile proiectului este aceea de testare si demonstrare a fezabilitatii producerii de energie…

Citește mai departe

Soia modificata genetic Durabila? Responsabila?

In contextul dezbaterilor cu privire la necesitatea cultivarii OMG-urilor in Romania, Asociatia Bio – Romania va prezinta un studiu pe soia modificata genetic, elaborat de urmatorii oameni de stiinta: Michael Antoniou este conferentiar in genetica moleculara si face parte din conducerea Grupului de Biologie Nucleara, Kings College London School of Medicine, Londra, Marea Britanie. Mobil…

Citește mai departe
Peste 80% din teritoriul Romaniei, la limita incarcaturii cu nitrati

Teleorman: finantare nerambursabila pentru reducerea poluarii cu nitrati

Consiliul Judetean Teleorman s-a asociat cu Consiliul Local Gratia pentru implementarea proiectului „Controlul integrat al poluarii cu nutrienti”, finantat in cea mai mare parte din fonduri de la Banca Mondiala. Vicepresedintele CJ Teleorman, Ilie Balan, a declarat luni ca la Gratia se va realiza o platforma de depozitare si gospodarire a gunoiului de grajd si…

Citește mai departe
Popula?ia lumii a consumat pân? în aceast? zi, 20 august, resursele naturale pe care Terra este capabil? s? le reînnoiasc? în decurs de un an

WWF vrea practici agricole verzi si consum eficient de resurse

Organizatia nonguvernamentala WWF considera ca sprijinul financiar acordat pentru agricultura va trebui sa demonstreze o preocupare mai mare fata de beneficiile pentru mediu, ca obiectiv al Politicii Agricole Comune (PAC), potrivit unor recomandari facute in acest sens. Desi remarca progrese clare – cum ar fi angajamentele legate de platile directe – WWF solicita un buget…

Citește mai departe

„Restaurant liber de OMG”

Ecologistii au pus ochii pe restaurantele in care nu se folosesc organisme modificate genetic (OMG) pentru ca oamenii care servesc masa in oras sa stie ca mananca sanatos. Luna trecuta, Agent Green a demarat o actiune ambitioasa, cerand unui numar de 100 de restaurante mari si mici sa declare pe propria raspundere sau sa realizeze…

Citește mai departe