„Oficiul magiunului de Topoloveni” a fost inchis

Magiunul de Topoloveni este sigurul produs traditional romanesc care beneficiaza de protectie europeana. Oficiul National al Produselor Traditionale si Ecologice Romanesti (ONPTER) a functionat la Brasov doar doi ani. In acest timp, au fost atestate la nivel national 2.600 de produse traditionale. Un singur produs romanesc a fost recunoscut pe plan european: magiunul de Topoloveni….

Citește mai departe

Branza de Gulianca, brand european

Fermierii din zona Salcia Tudor – Gulianca vor sa-si promoveze branza de oi in toata Europa. Ei isi vor omologa brandul in aceasta toamna si spera sa poata concura cu alte produse traditionale din Vest. Crescatorii spun ca au muncit din greu sa indeplineasca standardele Uniunii Europene, dar acum pot produce si 50 de tone…

Citește mai departe

Magiun de Topoloveni cu stele Michelin

Peste 60 de specialisti din Europa au hotarat ca Magiunul Natural de Prune Topoloveni poate primi distinctia „Superior Taste Award” („Premiul pentru Gust Superior”). Astfel, magiunul devine primul produs traditional romanesc medaliat, trecand de bariera obisnuintelor gastronomice. „Superior Taste Award” este o competitie anuala la care pot parti-cipa produse alimentare si bauturi din intreaga lume….

Citește mai departe

Din Topoloveni, in UE

Romania are in sfarsit un produs traditional inregistrat la Comisia Europeana. Alaturi de branza Roquefort, de pizza Napoletana, de gorgonzola va sta acum la loc de cinste si magiunul natural de prune Topoloveni. In octombrie 2008, magiunul a obtinut protectia la nivel national dupa lungi verificari, iar acum este oficial listat pe site-ul Comisiei Europene….

Citește mai departe

Separati eco de traditional

Fermierii ecologisti protesteaza ca produsele lor fara chimicale, certificate, si care indeplinesc toate standardele de calitate sunt puse in aceeasi oala cu alimentele traditionale. La 19 septembrie la Brasov s-a inaugurat Oficiul National pentru Produse Traditionale si Ecologice (ONPTER), cu atributii in sprijinirea producatorilor pentru promovarea si protejarea acestor doua tipuri de alimente. O inaugurare…

Citește mai departe