Necesitatea etichetării produselor ecologice

Necesitatea etichetarii produselor ecologice

Un produs este considerat ca ecologic in cazul in care, pe eticheta, pe materialele publicitare sau in documentele comerciale, produsul in cauza, ingredientele sau materiile sale prime au fost obtinute in conformitate cu normele Regulamentului CE 834/2007. Sfaturi pentru cumparatorii produselor ecologice: Atunci cand cumparati produse ecologice, verificati modul de etichetare al acestora, analizati eticheta…

Citește mai departe
Recomandări privind achiziţia produselor ecologice

Recomandari privind achizitia produselor ecologice

Redactorii publicatiei Recolta.eu fac o serie de recomanda adresate cumparatorilor cu referire la produsele bio. Sfaturile privesc etichetarea produse ecologice, dar si o serie de elemente pe care trebuie sa le aiba in atentie cumparatorul. Etichetarea trebuie sa fie realizata in conformitate cu normele Regulamentului CE 834/2007. Atunci cand cumparati produse ecologice, verificati modul de…

Citește mai departe

Aproape 50% dintre agentii economici care vand sau eticheteaza produse alimentare ecologice nu respecta legea

Aproape 50% dintre agentii economici care vand sau eticheteaza produse alimentare ecologice nu respecta legea, au constatat inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC), in urma unui control national desfasurat in luna februarie. „Este inadmisibil ca la aproximativ jumatate dintre operatorii economici verificati sa fie constatate abateri de la prevederile legale in vigoare. Produsele alimentare…

Citește mai departe

Produsele ecologice, control la nivel national

In perioada 10-14.02.2014  s-a desfasurat o actiune tematica  de control la nivel national cu privire la respectarea prevederilor legale la comercializarea produselor alimentare ecologice . Controlul tematic s-a desfasurat  pe raza judetului  Satu Mare la un numar de 10 operatori economici. Toti  operatorii economici verificati au  inregistrat  abateri ,fiind   verificate  produse alimentare ecologice  in valoare de 5.258,6 lei . Deficiente constatate au fost urmatoarele:…

Citește mai departe
Propuneri noi pentru productia ecologica si etichetarea productiei ecologice autohtone

Propuneri noi pentru productia ecologica si etichetarea productiei ecologice autohtone

In data de 7 iunie 2013, la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a avut loc o intalnire intre reprezentantii Autoritatii de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala, ai Compartimentului Ecoconditionalitate si Produse Alimentare Ecologice si Corneliu Mateescu, presedintele OIPA pentru agricultura ecologica, Marian Cioceanu, presedintele Bio Romania, Abdelaziz Messai, director general Ecocert Romania…

Citește mai departe
Prefectul de Neam? sus?ine promovarea produselor autentice ?i agriculturii ecologice

Romania, prezenta cu 11 firme la targul de produse ecologice Biofach America 2012

Romania va fi prezenta cu 11 firme la unul dintre cele mai mari targuri de agricultura ecologica de pe continentul american – Biofach America, eveniment care se va desfasura in perioada 20-23 septembrie 2012 in Baltimore (SUA), potrivit datelor furnizate de Asociatia Operatorilor din Agricultura Ecologica – Bio-Romania. ”Romania va participa pentru a doua oara…

Citește mai departe

Rezolutii ecologice pentru anul 2009

1. Cumpara-ti o bicicleta, foloseste masina mai putin, slabeste, economiseste si redu poluarea rezultata in urma arderii combustibilului. Un procent uimitor de 70% din calatoriile cu masina sunt mai scurte de 5 km – o distanta ideala pentru o plimbare rapida cu bicicleta. Lasa masina acasa, mergi pe jos sau foloseste-ti bicicleta, este eco friendly,…

Citește mai departe

„Bio” sau „organic”?

Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume. Comisia Europeana a schimbat, pentru a treia oara, data introducerii siglei comunitare obligatorii pentru produsele alimentare ecologice. Noul termen propus este 1 iulie 2010. Prin noul Regulament CE 8344/2007 privind pro-ductia ecologica care…

Citește mai departe

Romanii nu gusta eco

Lapte de soia, tofu si pate, sortimente variate de paine, paste, napolitane, fulgi de cereale, ceaiuri, suc de mere, conserve din fructe, branzeturi, cascavaluri, unt, uleiuri, vin. Gama de alimente ecologice produse in Romania se diversifica de la un an la altul, iar majoritatea acestora ia drumul pietelor externe.

Citește mai departe