Alimentatie corecta

Influenta daunatoare a caldurii asupra alimentelor este izbitoare, indeosebi la ulei. In timp ce uleiul incalzit este nociv, cel presat la rece este, dimpotriva, foarte vindecator. Asemenea lecitinei naturale, curata arterele infundate. Cele mai nocive sunt uleiul si grasimile hidrogenizate, care in timpul fabricatiei sunt supuse la caldura mare si astfel sunt conservate nelimitat. Un…

Citește mai departe

Propaganda pentru junk food

Autoritatile britanice acuza firmele producatoare de alimente junk-food ca se folosesc de bugete exorbitante pentru a-si face propaganda in scoli. De exemplu, sunt firme care ii invata pe elevi ca chipsurile sunt mai sanatoase decat merele, ca fructele si legumele trebuie consumate cu moderatie. In alte cazuri, profesorii au fost convinsi de producatori sa le…

Citește mai departe

Cosmetice: Noi reguli de etichetare

Cererea mondiala de produse naturale si bio de ingrijire corporala este mai mare ca oricand. Pentru corecta informare a clientilor, producatorii si certificatorii europeni vor sa introduca standarde unitare de etichetare. Standarde de etichetare care garanteaza calitatea produselor naturale de ingrijire au fost dezvoltate inca din anii „90. Problema este ca, spre deosebire de alimentele…

Citește mai departe

Sondaj – Natural si sanatos

Alimentele, in special fructele si legumele, sunt preferate de consumatori in special in functie de culorile pe care le au, astfel fiind si asociate cu efectele benefice pe care le pot avea asupra sanatatii noastre, arata un studiu realizat de compania Euromonitor International. Rezultatele testului au fost prezentate in cadrul Summitului European pentru Siguranta Alimentara,…

Citește mai departe

Mai bine informati

Alarmata de numarul foarte mare de cazuri de obezitate din tara noastra, Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor a lansat Codul etic al marke-tin-gu-lui produselor destinate copiilor. Proiectul are ca scop educarea copiilor si a adolescentilor in ceea ce priveste alimentatia sanatoasa si prezentarea riscurilor la care se expun prin consumul de produse nocive. Totodata, prin lansarea…

Citește mai departe

Compusi anticancerigeni descoperiti in Ocean

La Colegiul de Farmacie din cadrul Universitatii din Florida, a fost descoperit un compus marin prelevat din apele de pe coasta Key Largo, care impiedicat dezvoltarea celulelor canceroase in testele de laborator. Descoperirea poate contribuii la fabricarea unor medicamente ce pot trata cancerul. Prezentat la un concurs interational de produse naturale la Atena, Grecia, compusul…

Citește mai departe

Alimentele „Frankestein”, o alternativa ieftina la produsele naturale

– Reprezentantii marilor companii avertizeaza ca omenirea nu mai poate fi hranita doar cu alimente traditionale Preturile in continua crestere la alimente ii fac pe oficiali, producatori, dar si pe cetateni, deopotriva, sa-si intoarca privirea catre organismele modificate genetic (OMG). In timp ce Comisia Europeana sustine ca actuala criza alimentara poate fi stopata prin folosirea…

Citește mai departe

Laptele: Un pahar de sanatate

Laptele organic este mult mai bogat in nutrienti „responsabili” de reducerea riscului de cancer decit confratele conventional, potrivit unui studiu al Universitatii Newcastle. Cercetatorii au descoperit ca, atunci cind vacile sint lasate libere pe pasuni sa manince iarba si trifoi, laptele lor este mult mai bun avind niveluri ridicate de acizi grasi bene-fici, antioxidanti si…

Citește mai departe

Expozitie cu produse ecologice la salonul Harmony – Romexpo – intre 9 si 11 mai

Salonul Harmony este locul unde vei gasi sfaturi personalizate, tehnici, tratamente si produse naturale pentru seninatatea unei vieti cotidiene pline de prospetime! Deschis intre 9 si 11 mai la Romexpo pentru toti amatorii unei vieti armonioase, salonul isi propune sa se transforme intr-o ocazie de a simti, gusta si trai timp de 3 zile starea de bine creata de produsele si serviciile profesionistilor domeniului.

Citește mai departe

Mamele conduc revolutia eco

TREND – Sexul frumos, cei mai bun client bio Femeile sunt principalii cumparatori de alimente ecologice, fiind mai bine informate si convinse ca aceste produse sunt mai sanatoase pentru familiile lor. Majoritatea mamelor din Marea Britanie cred in beneficiile alimentatiei organice, potrivit unui studiu comandat de Soil Association, cel mai important certificator din aceasta tara….

Citește mai departe

Cum traducem eticheta

Cumparatorii au dificultati sa inteleaga etichetele produselor de ingrijire persona-la naturale si bio. Chiar si cei care se considera eco-cunoscatori nu au stiut care este diferenta intre pur, natural si organic. Spiezia Organics, manufacturier britanic de cosmetice si produse de ingrijire personala bio, a comandat re-cent un studiu independent pe 100 de eco-clienti. 87% dintre…

Citește mai departe

Jumatate dintre romani prefera produsele ecologice, chiar daca sunt mai scumpe

60% din populatie are incredere in produsele ecologice de pe piata romaneasca. Armata, autoritatile, ong-urile consuma mai ales produse naturale. Un studiu realizat de Institutul pentru Cercetarea Calitatii Vietii arata ca romanii apeleaza din ce in ce mai mult la produse si servicii ecologice. In afara de gospodariile particulare, care constituie unul dintre marile grupuri…

Citește mai departe

„SOS natura”, la Gradinita nr. 18 Focsani

Prescolarii de la Gradinita nr. 18 din Focsani au organizat ieri o manifestare prin care au marcat Ziua Internationala a Alimentatiei. Prichindeii de la Grupa Mare Pregatitoare C, condusi de educatoarele Ecaterina Epure si Dorina Marin, au invitat un inspector de la Oficiul Judetean de Consultanta Agricola si un asistent medical cu care au purtat discutii despre alimentatia sanatoasa a prescolarului, manifestarea desfasurandu-se sub denumirea „SOS natura”.

Citește mai departe