Porumbul salveaz? inima

Porumbul salveaza inima

Cunoscut si sub denumirea de cucuruz, papusoi sau grinisor, porumbul este un remediu naturist bogat in numeroase substante hranitoare, saruri si vitamine (A, B, C, E si K). Consumat fiert sau copt, este un adevarat deliciu, iar matasea si pulberea obtinuta din aceasta trateaza si vindeca numeroase afectiuni cardiace, renale si limfatice. Aceste remedii naturiste…

Citește mai departe
Dezastru ecologic în comunia Istria

Dezastru ecologic in comunia Istria

Lacul Nuntasi este situat in apropierea cetatii Histria si apartine Rezervatiei Biosfera Delta Dunarii. Acesta face parte din complexul lagunar Razelm Sinoe si se intinde epe o suprafata de 1.050 de ha. In urma cu aproximativ 20 de ani, acest lac prezenta un mare interes balenoclimateric datorita namolului sapropelic ale carui proprietati terapeutice erau recunoscute…

Citește mai departe

Condimente care te feresc de boli

Condimentele si ierburile aromatice aduc un plus de savoare preparatelor culinare. In plus, ele au proprietati terapeutice deosebite si combat afectiuni cu care ne confruntam frecvent. Dafinul combate raguseala Infectiile respiratorii, starile febrile, raguseala si infectiile buco-faringiene pot fi tratate cu supa de pasare care contine frunze de dafin (doua frunze la o portie). De…

Citește mai departe

Minuni care trebuie vazute inainte sa dispara

Incalzirea globala si oamenii ameninta cu disparitia multe locuri si animale de pe planeta noastra. Aceste taramuri de vis sunt destinatia perfecta pentru o vacanta de neuitat. Bariera de corali din Belize Locul adaposteste multe specii marine, printre care rechinul-balena. Totodata, el reprezinta unul dintre cele mai diversificate ecosisteme de corali din lume, scrie MSNBC….

Citește mai departe

Anghinarea, aliata ficatului

Radacina de anghinare este usor digerabila si are proprietati terapeutice notabile: este antitoxica si elimina surplusul de colesterol din corp. Mai mult, preparatele pe baza de anghinare cresc apetitul si ajuta la buna functionare a ficatului si a bilei. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in nutritie si fitoterapie, recomanda consumul de anghinare si…

Citește mai departe

Cele mai bune antibiotice din gradina

Usturoiul, ceapa, mararul, busuiocul, cimbrul si hreanul actioneaza asupra bacteriilor in acelasi mod ca si antibioticele. Spre deosebire de acestea, „medicamentele” din natura au mai putine efecte secundare. Considerat de foarte mult timp un „aliment-miracol”, usturoiul este recunoscut datorita continutului bogat in vitamine (complex B, C), in minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc si…

Citește mai departe

Terapeutica: Gutuia, remediu pentru afectiunile cronice

Datorita substantelor active importante pe care le contine – hidrati de carbon, provitamina A, vitaminele B1, B2, B6, C, E, PP, precum si minerale – gutuia are proprietati terapeutice valoroase: este astringenta, emolienta, digestiva, tonica si expectoranta. Din fructele ajunse la maturitate, bine coapte, putem prepara tonice pentru afectiuni digestive sau respiratorii. Gutuia stimuleaza pofta…

Citește mai departe