Studiu despre cat de poluat este aerul din jurul blocurilor. Prin centrala din perete ies 70 de produsi cancerigeni!

Studiul realizat de UMF Cluj arata cum blocurile sunt invelite intr-un aer imbacsit, plin de compusi toxici. Produsii de ardere sunt eliminati prin ferestre exact in zona noastra de respirat. 70 de specii cancerigene s-au descoperit in compusii rezultati din arderea metanului. In timp, proprietarii din blocuri sufera ameteli, discomfort, dureri de cap si probleme…

Citește mai departe
L?mâia este de 10.000 de ori mai puternic? decât chimioterapia

Lamaia este de 10.000 de ori mai puternica decat chimioterapia

Specialisti de seama sustin ca romanii cunosteau lamaiul. Vechii egipteni considerau consumul de lamai sau bauturile pe baza de lamaie protector impotriva diverselor otravuri. Studiile recente au confirmat convingerea lor. In India, lamaia (fructul) este folosita in toata medicina traditionala. Lamaiul (Citrus limon) este un arbust din familia Rutaceae, nativ din Asia, considerat vesnic verde….

Citește mai departe
APM Suceava, apel pentru stoparea degrad?rii stratului de ozon

Stratul de ozon, din nou in pericol

Oamenii de stiinta au identificat o gaura in ‘scutul’ de hidroxil care inconjoara Pamantul – stratul atmosferic cu rol de purificator natural – gaura prin care trec substante chimice poluante inspre stratosfera, substante poluante care contribuie la distrugerea stratului de ozon, conform unui material publicat pe blogul Geekquinox, informeaza Yahoo!News Gaura in strat ozon Stratul…

Citește mai departe

Nu luati multivitamine daca aveti cancer

Desi se crede ca ofera protectie impotriva cancerului, aceste suplimente pot face mai mult rau decat bine Pacientii cu cancer, in faze avansate isi pot sabota propriul tratament, fara sa-si dea seama, luand multivitamine care contin antioxidanti, avertizeaza omul de stiinta Jame Watosn, castigator al Premiului Nobel. Suplimentele alimentare care contin antioxidanti ca vitamina A,…

Citește mai departe

Ziua Mondiala a Nutritiei

Un test din saliva pe baza caruia se va putea prevedea la copii si adulti eventualitatea dezvoltarii unor boli grave va fi disponibil si in Romania, a anuntat medicul nutritionist Ligia Alexandrescu marti, intr-o conferinta de presa prilejuita de Ziua mondiala a nutritiei, tgransmite Agerpres (16 octombrie). In conferinta, prof. dr. Chirila Pavel a evidentiat…

Citește mai departe
Alimente f?r? reziduuri de pesticide

Cartoful, plin de antioxidanti

A cincea leguma in top 10 al consumului, cartoful a fost repozitionat ca urmare a unor procesari atermice, la cea de-a XX-a Conferinta Anuala a Societatii Americane de Chimie, din Boston, SUA, ca o sursa buna de antioxidanti. Aplicarea unui tratament cu energie electrica, precum si cu ultrasunete ar putea imbunatati activitatea antioxidanta a cartofilor,…

Citește mai departe

Top 5 surse naturale de viata lunga

Efectele negative ale radicalilor liberi sunt considerate de oamenii de stiinta ca fiind cauzele principale ale imbatranirii premature. Afla ce alimente bogate in antioxidanti trebuie incluse in dieta, pentru a te proteja impotriva lor. Desi multi antioxidanti pot fi obtinuti din surse alimentare, este dificil sa asimilezi necesarul zilnic doar dintr-o singura categorie de alimente….

Citește mai departe