O victorie de etapă în lupta cu poluarea naturii cu plastic

Comisia Europeană face un pas în față în lupta cu poluarea cu plastic, prin noi legi care vor reduce poluarea cu plastic de unică folosință Sarah Baulch, de la Environmental Investigation Agency, a declarat în numele coaliției Rethink Plastic: „Comisia a răspuns apelului cetățenilor europeni care cereau abordarea impactului devastator pe care îl are poluarea cu…

Citește mai departe

Cum se realizeaza colectarea separata in municipiul Cluj Napoca?

In contextul situatiei precare a gestionarii deseurilor la Cluj Napoca am stat de vorba cu specialistul de mediu din cadrul ROSAL GRUP, unul dintre cei doi operatori de salubritate care deservesc cetatenii orasului. Adina Miclaus – reporter Ecomagazin: Ce populatie deserveste Rosal in Cluj Napoca? Nicoleta Pop, Specialist de Mediu ROSAL GRUP: In ceea ce…

Citește mai departe
Care este legătura dintre PET-uri şi fertilitatea bărbaţilor

Care este legatura dintre PET-uri si fertilitatea barbatilor

O substanta gasita in PET-uri si alte recipiente de plastic ar putea afecta fertilitatea barbatilor, scrie medicaldaily.com. Un studiu realizat la Universitatea din Washington arata ca sperma soarecilor carora li s-a injectat la nastere BPA (bisfenol A) nu realiza la fel de bine procesul de meioza (diviziune celulara) precum soarecii ”normali”. Din aceasta cauza, multi…

Citește mai departe
Descopera efectele cuptorului cu microunde asupra sanatatii tale

Incalzesti mancarea in recipinete de plastic la cuptorul cu microunde? Afla la ce pericole te expui

Incalzirea alimentelor in cutii de plastic, la cuptorul cu microunde, este o optiune rapida si la indemana, mai ales la munca sau cand suntem in criza de timp. Dar acest lucru poate fi daunator pentru sanatatea noastra. Este important sa intelegem de ce containerele alimentare de plastic sunt o problema si cum sa evitam pericolele….

Citește mai departe

De ce trebuie sa reciclam?

Plasticul, hartia si sticla trebuie colectate separat, in containere de culori diferite, si, ulterior, reciclate pentru a economisi energie si resurse naturale. Sticla – Cioburile de sticla constituie un material de inlocuire a materiilor prime. Cioburile produse de fabricile de sticla se folosesc integral in fabricatie, in industria sticlariei. Sticla are nevoie de 1.000.000 de…

Citește mai departe

Recipientele din plastic pot provoca boli de inima

Specialistii estimeaza ca bisfenolul este detectabil in organismul a 90 la suta dintre americani si europeni Expunerea la anumite chimicale care se gasesc in plasticul din care sunt confectionate ambalajele poate duce la aparitia bolilor cardiovasculare, sustin oamenii de stiinta britanici si americani. Substanta vinovata de afectiunile de inima se numeste bisfenol A. Pentru a…

Citește mai departe

Campania de colectare a uleiurilor vegetale uzate initiata de Agentia pentru Protectia Mediului Satu Mare, cu sprijinul Primariei municipiului Satu Mare si a firmei SC Miraioana SRL

Uleiul este unul dintre alimentele intrebuintate in pregatirea  multor preparate din bucatarie. Insa acest aliment atat de necesar se poate transforma intr-un potential pericol pentru sanatate si mediu. Uleiul alimentar, daca este prajit timp indelungat sau la temperaturi peste limita ori daca nu este inlocuit la timp, poate duce la aparitia unor boli fatale, de…

Citește mai departe

Uleiul din tigaie, poluant periculos

Cea mai mare parte a uleiului rezidual colectat de la restaurante sau unitati fast-food ajunge la fabricile de biodiesel din strainatate. Reprezentantii firmelor de reciclare spun ca dezvoltarea pietei de profil depinde, in mare masura, de un mecanism coerent pentru controlul operatorilor economici. Restaurante, hoteluri, shaormerii, unitati de tip fast-food sau fabrici de alune, toate…

Citește mai departe