Studiu: Omul, partial vinovat de intensificarea valurilor de caldura din 2013

Obama vrea un acord „ambitios” pentru contracararea incalzirii climei

Presedintele SUA, Barack Obama, a cerut, in discursul rostit in cadrul Adunarii Generale ONU, un acord global „ambitios” pentru combaterea incalzirii climatice, apreciind ca Statele Unite si China au o „responsabilitate speciala” in aceasta problema. „Oricare ar fi provocarile imediate la care trebuie sa raspundem saptamana aceasta – terorismul, instabilitatea, inegalitatile, bolile -, exista un…

Citește mai departe

Pentru un Craciun verde!

Hartia de cadouri, plastifierea felicitarilor si ambalajele de Craciun contribuie mult mai mult decat am fi crezut la impactul negativ asupra mediului. Intoarceti-va la practici care ne-ar putea ajuta sa ne protejam planeta. Este suficienta o privire la finalul sarbatorilor pentru a remarca ca, de Craciun, consumul nostru de ambalaje creste vertiginos. Nu dipunem de…

Citește mai departe
Comisia European? invit? industria s? disemineze cele mai bune practici în domeniul combaterii schimb?rilor climatice

Lupta guvernului canadian impotriva schimbarii climatice, „ineficienta si necontrolata”

Masurile guvernului canadian pentru a combate schimbarea climatica nu dau rezultatele scontate pentru ca acesta nu a asigurat nici urmarirea lor si nici controlul asupra modului cum sunt cheltuite fondurile care i-au fost destinate, a denuntat – joi – un inalt functionar responsabil de evaluarea politicilor pentru protectia mediului in Canada, informeaza Agerpres. „Guvernul nu…

Citește mai departe

Bioenergia – tematica de maxima importanta pentru Romania

RENEXPO South-East Europe® 2010 24 – 26 noiembrie 2010, Sala Palatului Bucuresti Tinta nationala pentru 2010 prevede ca ponderea surselor regenerabile de energie sa atinga 11%. O evaluare a disponibilului de biomasa indica utilizarea de biomasa forestiera, lemn si deseuri rezultate din procesele industriale si biomasa agricola, potentialul tehnic al biomasei putand atinge 19% din…

Citește mai departe

Traian Basescu despre conferinta Copenhaga: Sustinem fara rezerve reducerea cu 30% a emisiilor de carbon

Romania sustine fara rezerve obiectivul ambitios stabilit de Uniunea Europeana pentru conferinta de la Copenhaga privind schimbarile climatice – reducerea cu 30% a emisiilor de carbon, a declarat joi presedintele Traian Basescu, inainte de a pleca spre capitala Danemarcei. „La ultimul Consiliu European, s-a stabilit ca statele europene sa mearga la Copenhaga cu propunerea ca…

Citește mai departe

Program complex pentru mediu si limitarea calamitatilor naturale. Extinderea suprafetelor cu paduri

Gospodarirea intensiva a padurilor si apelor a aparat, timp de 50 de ani, Romania de secete excesive si inundatii catastrofale. Starea alarmanta a modificarilor climatice din ultimii ani din Romania, dar si de pe plan european si global, impune o analiza a masurilor ce trebuie luate, a functiilor si contributiei padurilor la asigurarea unui echilibru…

Citește mai departe

Ce varianta va fi adoptata de Romania pentru reducerea emisiilor de gaze nocive?

Unul din obiectivele prioritare in politica europeana si globala este oprirea fenomenelor de incalzire a atmosferei si a modificarilor climaterice globale. Organizatia Natiunilor Unite a lansat ca solutie pentru iesirea din criza economica si financiara „cresterea economica verde” care favorizeaza tarile puternic industrializate. Au trecut 36 de ani de la Conferinta Mondiala de la Stockholm…

Citește mai departe

Cimentul si reducerea globala a emisiilor de gaze cu 25%

In urma unui studiu realizat de Consiliul Modial Pentru Dezvoltare Durabila a Afacerilor (WBCSD- World Business Council for Sustainable Development)  o abordare sectoriala in domeniul cimentului ar putea reduce cu 25 % emisile de gaz global. Aceasta abordare sectoriala consista intr-un set de actiuni concentrate pe un singur domeniu. Membrii cheie ai sectorului industrial de…

Citește mai departe

Combaterea incalzirii globale incepe din 2013

Uniunea Europeana va pune in aplicare planul de combatere a incalzirii globale din 2013, aprobarea acestuia fiind succesul presedintiei franceze in Europa. Planul vizeaza reducerea gazelor de sera ale UE cu 20% pana in anul 2020 si cresterea ponderii energiei din resurse regenerabile la 20% din consumul european, precum si economii de energie de 20%….

Citește mai departe

Stratul de ozon se reface cu greutate

Radiatiile ultraviolete provenite de la soare sunt nocive pentru sanatatea oamenilor si pentru ecosisteme. Stratul de ozon, care protejeaza Pamantul de aceste radiatii, s-a diminuat semnificativ in ultimii ani, datorita activitatii umane. Masurile internationale adoptate la Montreal in 1987 au interzis folosirea substantelor care distrug stratul de ozon, insa acesta din urma se reface cu…

Citește mai departe

Obama pledeaza pentru mediu

Politicile de mediu promovate pana acum de Casa Alba au fost date peste cap de noul presedinte al Americii, Barack Obama, care a anuntat oficial ca se distanteaza de predecesorul sau, George W. Bush, informeaza France Press. Obama s-a angajat sa fie lider mondial al luptei impotriva incalzirii globale si a cerut formarea unei coalitii…

Citește mai departe

Soselele secolului XXI ucid jungla Amazonului

Organizatia Conservation International, care a examinat proiectele Initiativei de Integrare a Infrastructurilor Regionale ale Americii de Sud, sustine ca impactul ecologic al proiectelor individuale a fost in general bine calculat la inceput, dar nu si impactul global asupra regiunii. Cu alte cuvinte, fiecare s-a gandit doar la sine, este parerea principalului autor al raportului CI, Tom Killen.

Citește mai departe