Mostenirea Brancovenilor

„Sahara Olteniei” – cum este cunoscuta acum zona pamanturilor aride din sudul Doljului – a fost candva un teritoriu acoperit de mlastini si lacuri, folosit pentru vanatoare si pescuit. Timp de peste 200 de ani, o mare parte din Mosia Dabuleni a fost proprietatea urmasilor domnitorului Constantin Brancoveanu. Colectivizarea, desecarile si agricultura intensiva, precum si…

Citește mai departe

Sahara Olteniei

Zona, cunoscuta sub denumirea foarte sugestiva „Sahara Olteniei”, este o fasie lata de 30 de km, care porneste de la Dunare si se apropie de Craiova si Caracal. Desertificarea afecteaza o suprafata de 100.000 de hectare. Desi intre anii 1960-1970, problema nisipurilor din „Sahara Olteniei” a fost rezolvata, iar desertul a fost transformat intr-un adevarat…

Citește mai departe

Praf in ochi

Desert, nu in Africa, ci in Oltenia! Statul a tocat o groaza de bani pe asa-zise impaduriri. Atat de multi bani, incat nimeni nu le mai tine socoteala, cat despre copaci… s-a ales praful. Firmele private care cauta profit in afacerea cu puieti se razboiesc in licitatii si contestatii. In acest timp, satenii proprietari pe…

Citește mai departe