Tarif mai mic pentru energia electric? produs? din surse regenerabile

Romania a atras investitii de peste 4,4 miliarde de euro in sectorul energiilor regenerabile

Investitiile in energia eoliana au atras cea mai mare parte a fondurilor. Se inregistreaza intarzieri in tipurile de energie regenerabila unde Romania are cel mai mare potential de dezvoltare. Emil Calota, vicepresedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), a anuntat joi, intr-o dezbatere de la Camera de Comert si Industrie a Romaniei, ca…

Citește mai departe
ICPE-CA investe?te în dezvoltarea unui proiect inovator de ob?inere a biogazului

Prima statie care transforma biogazul in energie electrica si termica

La Filipestii de Padure, in judetul Prahova, a fost pornita prima statie romaneasca de producere a energiei regenerabile in cogenerare, din biogaz. Evenimentul a marcat primul pas in dezvoltarea unei tehnologii de perspectiva in domeniul energiei regenerabile, care raspunde nevoii de dezvoltare sustenabila a trei domenii-cheie in economia romaneasca – agricultura, energia si protectia mediului…

Citește mai departe

Consumul de energie are scadere de 11% in februarie. Transelectrica spune ca de vina au fost temperaturile mai mari si o zi in minus

Consumul de energie electrica s-a redus in februarie cu peste 11% comparativ cu perioada similara a anului trecut, in contextul in care in prima luna din 2012 scaderea nu a atins nici macar valoarea de 1%. Procentul consemnat luna trecuta aminteste de scaderea consumului de ener­gie din 2009, an in care pe fondul crizei Ro­mania…

Citește mai departe
Efectele secundare ale unor legume

Efectele secundare ale unor legume

Consumul de legume este benefic pentru organismul nostru, nimeni nu poate nega acest lucru. Am fost invatati de cand eram mici sa mancam legume si ni s-a spus despre efectele pozitive ale acestora. Cu toate acestea, consumul anumitor vegetale poate avea efecte secundare ciudate. Legume precum cartofii, sfecla, rosiile, sparanghelul sau dovlecelul pot schimba culoarea…

Citește mai departe

Inventator roman premiat cu aur pentru un filtru de aer care reduce consumul de carburant

Inventatorul roman Corneliu Birtok-Baneasa a fost premiat cu medalia de aur a Salonului Innova din cadrul Concursului international Bruxelles-EUREKA, desfasurat in perioada 15-17 noiembrie, pentru ca a inventat si a reusit sa omologheze un filtru de aer care reduce consumul de carburant cu pana la 15%. Produsul urmeaza sa apara pe piata din Romania in…

Citește mai departe

    Consumul de combustibil al masinii tale

    Cartea tehnica a oricarui automobil contine de regula un tabel ce prezinta consumul de carburant mediu, urban, extraurban, plus emisiile de CO2 la km. In traficul real insa, majoritatea proprietarilor de masini nu reusesc sa se apropie nici pe departe de aceste valori teoretice ale consumului. Care sa fie explicatia? Ciclurile ECE, o himera? Masurarea…

    Citește mai departe

      UE va impune constructorilor de automobile o limita medie de emisii de 95gr.CO2/km

      Uniunea Europeana se pregateste sa adopte legislatia care va impune constructorilor de automobile o limita medie de emisii de 95gr.CO2/km, pentru masinile noi, pana in anul 2020, se arata intr-un articol publicat de agentia Reuters, care a intrat in posesia documentului ce urmeaza a fi propus de UE. Ca reactie la aceasta informatie, organizatia Transport&Environment…

      Citește mai departe

      ONG-urile sunt asteptate cu propuneri de proiecte ce au ca scop reducerea efectului amprentei de carbon si protectia mediului

      Timp de o luna, intre 22.05 – 22.06.2012 ONG-urile sunt asteptate cu propuneri de proiecte ce au ca scop reducerea efectului amprentei de carbon si protectia mediului. La finalul lunii Iunie, Mega Image va desemna 3 ONG-uri castigatoare ce vor primi fiecare cate 20.000 de euro pentru a finanta proiectul propus. Mai multe detalii pe…

      Citește mai departe

      GLASTON: GPD – forum de discutii despre sustenabilitate

      „Termenul «verde», ce presupune ecologia, nu reprezinta o noutate absoluta pentru industria sticlei, insa constientizarea protectiei mediului a extins gama de aplicatii a vitrajelor in constructii. Astfel, acestea sunt folosite preponderent de arhitecti pentru configurarea unor suprafete transparente cu dimensiuni cat mai mari, care sa permita accesul luminii naturale in incintele imobilelor actuale si ale…

      Citește mai departe

      Mai putina carne consumata, mai putina poluare

      Scaderea cu 30% a productiei si consumului de carne ar reduce emisiile de carbon si ar imbunatati sanatatea multor natiuni, informeaza Reuters. Cercetatorii australieni si britanici au folosit diferite modele computerizate pentru a putea prezice viitorul planetei noastre. Cresterea captarii carbonului si scaderea consumului de combustibil fosil nu va fi indeajuns pentru atingerea nivelului dorit…

      Citește mai departe

        Cum sa reduci carburantul masinii cu 20%

        Un student din Deva a inventat un filtru de aer special, ce permite o reducere cu 20% a cantitatii de carburant folosite pentru deplasarile cu autoturismul in conditii de trafic urban, dispozitivul fiind testat deja pe zeci de masini, cu rezultate foarte bune, informeaza Agerpres. Calitatile filtrului de aer inventat de Corneliu Birtok-Baneasa au fost…

        Citește mai departe

        Ce este Eco chiptuning?

        Este procedeul prin care se modifica parametrii softului masinii din calculatorul de injectie avand ca tinta scaderea consumului de combustibil si a noxelor de poluare. Ce exact se modifica? Paramentrii din softul de injectie al masinii, in special cei ce tin de avans, cantitatea de combustibil injectata si aer. In mare, se modifica acesti parametrii…

        Citește mai departe

        Uleiuri sanatoase

        Cercetatorii de la Universitatea din Nancy, Franta, continua sa argumenteze ca alimentatia echilibrata nu trebuie sa excluda prezenta lipidelor in dieta zilnica, dincolo de aspectul ingrijorator al cresterii incidentei obezitatii in randul populatiei adulte, cauzate de modificarea notabila a stilului de viata modern. Ne hranim ca in Neanderthal, dar consumul energetic este deseori limitat la…

        Citește mai departe