Care sunt semnificațile poftelor alimentare

Care sunt semnificatile poftelor alimentare

Poftele alimentare sunt modalitatea prin care corpul nostru ne semnaleaza ca anumite substante lipsesc din organism, iar trimiterea unor astfel de „mesaje” are rolul de a restabili echilibrul de minerale, vitamine sau nivelul de energie al organismului, sustine nutritionista Shona Wilkinson, care a „decodat” pentru revista Hello! semnificatia a cinci pofte alimentare des intalnite, scrie…

Citește mai departe
Cercet?torii sus?in c? în viitor vor putea fi cultivate plante alimentare pe Lun? ?i Marte

    Cercetatorii sustin ca in viitor vor putea fi cultivate plante alimentare pe Luna si Marte

    Solul planetei Marte permite cultivarea a diferite specii de plante, inclusiv alimentare, afirma Wieger Wamelink de la Institutul de cercetare Alterra al Universitatii Wageningen din Olanda, transmite joi Xinhua, potrivit Agerpres. Cercetatorii sustin ca in viitor vor putea fi cultivate plante alimentare pe Luna si Marte Cercetatorii au incercat sa stabileasca daca este posibila cresterea…

    Citește mai departe

    Targ Slow Food la Brasov

    In acest sfarsit de saptamana are loc o noua editie a targului Slow Food „Roadele Pamantului”, la Brasov Noutatile editiei sunt dulceata de patlagele verzi (Bacau), uleiurile eco presate la rece, de rapita si din semine de in brun (Cluj), piersicile de toamna (Maramures), gemul de agrise si siropul de papadie (Suceava). La Slow Food…

    Citește mai departe

    Deputatul PDL Florin Secara: „PSD a numit un samsar de paduri in conducerea Romsilva”

    Deputatul PDL, Florin Secara, a declarat ca ”actuala putere nu mai vede padurea din cauza uscaturilor numite in functii de conducere, la toate nivelurile, in institutiile statului roman”. Un exemplu in acest sens este, conform parlamentarului de Vrancea, recenta promovare a lui Gica Duta, cunoscut drept ”padurarul lui Marian Oprisan”, in Consiliul de Administratie al…

    Citește mai departe

    Fermierii ieseni au descoperit o noua metoda pentru a supravietui crizei: agricultura ecologica.

    Reprezentantii Directiei pentru Agricultura Judeteana (DAJ) lasi au inregistrat o suprafata cultivata in sistem ecologic de 6.745 de hectare. Cei mai multi dintre fermieri cultiva cereale, pomi fructiferi sau cresc animale Tot mai multi fermieri ieseni aleg sa practice un tip de agricultura cu produse care, desi mai costisitoare, sunt din ce in ce mai…

    Citește mai departe

    Culisele unei afaceri de succes! Iata cum se pot obtine bani buni din agricultura

    Fermierii ieseni au descoperit o noua metoda pentru a supravietui crizei: agricultura ecologica • Reprezentantii Directiei pentru Agricultura Judeteana (DAJ) Iasi au inregistrat o suprafata cultivata in sistem ecologic de 6.745 de hectare • Cei mai multi dintre fermieri cultiva cereale, pomi fructiferi sau cresc animale Tot mai multi fermieri ieseni aleg sa practice un…

    Citește mai departe

    Ziua Mondiala a Nutritiei

    Un test din saliva pe baza caruia se va putea prevedea la copii si adulti eventualitatea dezvoltarii unor boli grave va fi disponibil si in Romania, a anuntat medicul nutritionist Ligia Alexandrescu marti, intr-o conferinta de presa prilejuita de Ziua mondiala a nutritiei, tgransmite Agerpres (16 octombrie). In conferinta, prof. dr. Chirila Pavel a evidentiat…

    Citește mai departe

    Painea bio din grau spelta asigura necesarul zilnic de aminoacizi, vitamine si minerale

    Faina integrala contine de trei ori mai multe vitamine si de cinci ori mai mult calciu, magneziu, fosfor, comparativ cu faina alba. Totusi, faina integrala este un ingredient care nu ingrasa Avantajul painii ecologice consta in faptul ca ingredientele folosite la producerea acesteia nu sunt contaminate cu produse chimice. Agricultura ECO foloseste cereale atent selectionate,…

    Citește mai departe

    Targul Slow Food la Brasov, 4-5 august

    Inceputul lunii august aduce un nou targ Slow Food “Roadele Pamantului ”®, intre 4 si 5 august 2012, in Piata Sfatului din Brasov. Organizatorii, Conviumul Slow Food Brasov si Asociatia Roadele Pamantului®, va dau intalnire pentru cumparaturile sfarsitului de saptamana cu 40 de mici producatori din toata tara, in intervalul orar 10.00-16.00.   Intrucat incurajarea consumului…

    Citește mai departe

    Eticheta s-a dovedit mincinoasa la majoritatea pungilor care contin paine feliata

    Comisarii OPC Arges au luat la puricat painea comercializata in judet, iar rezultatele controalelor nu sunt deloc pe placul consumatorilor care erau convinsi ca mananca un produs 100% natural. Eticheta s-a dovedit mincinoasa la majoritatea pungilor care contin paine feliata. S-a demonstrat ca brutarii care isi atrag clientii cu etichete pe care scrie „100% natural“…

    Citește mai departe

    Care este cea mai buna paine pentru organism

    Painea contine vitamine, fibre si minerale esentiale organismului, este o sursa importanta de carbohidrati cu ardere lenta, fapt care ajuta la mentinerea constanta a glicemiei, si asigura energie organismului. Cu toate acestea, nutritionistii afirma ca acest aliment trebuie mancat cu moderatie, deoarece ingrasa. Chiar daca continutul caloric al acestui aliment este relativ mare, medicul Mihaela…

    Citește mai departe

    Cum sa elimini cele trei kilograme de E-uri pe care le consumi anual

    Scapa de toxine si intinereste-ti trupul printr-o metoda aflata la indemana: detoxifierea Cine ar fi crezut ca tulburarile de somn, durerile de articulatie, stresul, diabetul ori inestetica celulita ar putea avea drept cauza acumularea de toxine in organism? Potrivit specialistilor, putem diminua aceste neplaceri recurgand la o metoda de curatare a organismului, numita detoxifiere. Prof….

    Citește mai departe

    Tataneasa combate infectiile respiratorii

    Ceaiul din radacina de tataneasa are proprietati emoliente si expectorante si este indicat in afectiuni ale aparatului respirator, bronsite, tuse si in afectiuni digestive, impreuna cu alte plante ca patlagina, nalba si teiul. „Pentru preparatele terapeutice se foloseste radacina care contine ulei eteric, tanin, mucilagii si substante active, printre care alantoina, substanta cu remarcabile proprietati…

    Citește mai departe

    A inceput a 3-a editie a concursului „Educ si informez in mediul meu inconjurator”

    Naturalist si Ecomagazin premiaza cele mai bune contributii aduse in educatia ecologica si informarea publicului. Participa si castiga unul dintre cele 27 de premii ecologice oferite de sponsori. Cum poti participa? Publica articole, reportaje, eseuri de mediu sau materiale multimedia cu caracter ecologic. Idei originale si inovative in domeniul protectiei mediului, articolele cu un grad…

    Citește mai departe

    Ministrul Mediului desertifica judetul Caras-Severin. Regiunea Vest va pierde 10,5 milioane de euro datorita diversiunii lui Nemirschi

    In 15 ianuarie 2009, trebuia sa demareze programul „Casa Verde”, prin care se alocau 110 milioane de euro pentru ca populatia Romaniei sa realizeze surse de enerogie alternativa, de la 15 februarie urmand sa se colecteze cererile.. Din pacate, Nicolae Nemirschi, noul ministru al Mediului, a anuntat o noua amanare pe termen… nelimitat. De remarcat…

    Citește mai departe

    Doua noi fabrici de bioetanol, in judetele Ialomita si Teleorman

    Unitatile pentru producerea bioetanolului vor fi deschise in acest an. Alte trei proiecte similare vor fi dezvoltate in judetele Botosani, Giurgiu si Olt. Companiile care investesc in fabricile din Ialomita si Teleorman sunt SC Amochim SA, respectiv Fabrica Bioetanol Interagro, potrivit sefului Directiei Generale Politici Agricole din Ministerul Agriculturii, Teodor Mihalcea, citat de Agerpres. Celelalte…

    Citește mai departe