Cum sa devii un fermier modern!

Participand sau vizitand targul national de agricultura si industrie alimentara AGRO EXPO BUCOVINA, organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Suceava in parteneriat cu SHOPPING CITY SUCEAVA in perioada 13-15 martie 2009, in parcarea Shopping City Suceava, afli cele mai proaspete noutati din industria agro-alimentara. De asemenea poti participa la mai multe seminarii si…

Citește mai departe

Avantaje si dezavantaje ale aplicarii biotehnologiilor in vitro

Metodele conventionale de inmultire a materialului saditor au fost imbunatatite considerabil in ultimii ani, in primul rand prin aplicarea in practica a cunostintelor acumulate in domeniul fiziologiei si al geneticii. In principiu, regenerarea in vitro de plante identice cu genotipul de origine (inmultirea clonala) se poate realiza pe trei cai principale: 1) regenerarea de lastari…

Citește mai departe

Zaharul alb (rafinat)

La orice aliment neatins de mana omeneasca, partile componente se gasesc intr-o relatie armonioasa. Aceasta este important indeosebi in digestie, pentru ca in metabolism, un aliment are neaparat nevoie de celalalt. Asa este, de exemplu, la grau. Taratele sunt indispensabile pentru transformarea amidonului ce se gaseste in interiorul graului – grauntelui (faina alba). Taratele contin,…

Citește mai departe

Alimentatie corecta

Influenta daunatoare a caldurii asupra alimentelor este izbitoare, indeosebi la ulei. In timp ce uleiul incalzit este nociv, cel presat la rece este, dimpotriva, foarte vindecator. Asemenea lecitinei naturale, curata arterele infundate. Cele mai nocive sunt uleiul si grasimile hidrogenizate, care in timpul fabricatiei sunt supuse la caldura mare si astfel sunt conservate nelimitat. Un…

Citește mai departe

Extractul din seminte de struguri duce la autodistrugerea celulelor canceroase

Extractul din seminte de struguri poate elimina celulele canceroase care cauzeaza leucemia, potrivit cercetatorilor americani de la Universitatea din Kentucky, informeaza BBC. In experimentele de laborator, cercetatorii cu observat ca extractul din seminte de struguri provoaca autodistrugerea celulelor canceroase. Potrivit cercetatorilor, in 24 de ore, nu mai putin de 76% dintre celulele expuse la extract…

Citește mai departe

Maioneza din aditivi alimentari

Aditivii alimentari sunt cei care fac din maioneza light Remia un produs care sa para comestibil. Numai ca acestia au si o serie de efecte adverse care pun in pericol sanatatea consumatorilor. Maioneza light Remia este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de lipide vegetale. Din aceasta cauza este neclar…

Citește mai departe

Targ eco – Pregatiri pentru Craciun

Cautati produse ecologice pentru masa de Craciun? Branzeturi, fainuri integrale si produse de panificatie, mere, miere, dulciuri – toate acestea au putut fi cumparate la un targ eco gazduit de Muzeul Satului din Capitala la acest sfarsit de saptamana. Cei mai numerosi au fost producatorii de miere ecologica: Stupina Biris, din Blaj, Stupina Tivadar, din…

Citește mai departe

Bio-procesator la domiciliu

Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume. Fainuri integrale, fulgi de cereale, paine, paste fainoase, sucuri de seminte incoltite sau de legume cu frunze. Comerciantii bio va pun la dispozitie tot felul de aparate cu ajutorul carora puteti prepara oricand…

Citește mai departe

Biscuiti cu mar si scortisoara

Biscuitii GliAironi cu mar uscat, scortisoara si seminte de pin sunt produsi din ingrediente certificate ecologic, dupa o reteta traditionala italiana. La prepararea acestor biscuiti s-a folosit un sitem original de consevare – IpoDry – care permite sa se mentina nealterate caracteristicile fizice si nutritive ale produselor, fara utilizarea conservantilor. Prin aceasta tehnologie se evita…

Citește mai departe

Castiga cu Naturalist! – Cadouri ecologice in valoare de 2.500 Euro!

Naturalist premiaza cele mai bune contributii aduse cauzei ecologice prin informarea, educarea si constientizarea publicului. Una din numeroasele metode de a realiza acest lucru este sa recomanzi si sa comentezi pe blogul personal unul dintre documentarele urmatoare. Alternativ, daca nu ai un blog sau o pagina personala, poti publica mesajul tau pe platforma de EcoBlogging…

Citește mai departe

Prima enciclopedie online a plantelor

Cercetarea romaneasca a finalizat catalogarea fondului national de plante medicinale Incepand din aceasta sap-tamana, informatiile stiin-tifice despre proprietatile tuturor plantelor medicinale din Romania pot fi obtinute, liber, pe pagina de Internet http://www.plante-medicinale.ro . Proiectul de realizare a sistemului informatic integrat pentru identificarea, evaluarea, planificarea si gestionarea fondului national de plante medicinale a durat 2 ani…

Citește mai departe

Salata de carne cu zahar

Salata Saladio se vrea a fi o delicatesa, insa din cauza compozitiei nu reuseste sa fie altceva decat un amestec de grasimi, zaharuri si aditivi, la fel ca produsele din generatia sa. Saladio, „delicatesa salata de carne”, este un produs foarte dezechilibrat din punct de vedere nutritional. Aceasta are in compozitie o cantitate foarte mare…

Citește mai departe

Vanilie creata din aditivi alimentari

Impresia de vanilie din budinca „Grandiso pudding Vanilla” este data de aroma sintetica si de colorantii chimici azotici E104 si E110. Budinca „Grandiso pudding Vanilla” este o „crema fina pentru desert cu gust de vanilie si frisca batuta” cu un profil nutritional dezechilibrat. Acesta este dat de cantitatea mare de zaharuri atat cu absorbtie lenta,…

Citește mai departe

Romania accepta OMG

De mai bine de un an, Ministerul Mediului amana decizia de interzicere prin lege a organismelor modificate genetic in Romania. Asta in ciuda faptului ca 60% dintre romani resping OMG, cum reiese dintr-un studiu Greenpeace. Decizia a depins, in prima faza, de o directiva CE. MMDD a amanat decizia, declarand ca este nevoie de o…

Citește mai departe

Produsul zilei: Seminte de canepa ecologica

Semintele de canepa sunt unul dintre cele mai nutritive alimente. Semintele de canepa decorticate de la Canah sunt un produs 100% ecologic, certificat de Ecoinspect. Acestea contin 30% proteine, din care 65% o reprezinta edestina, o proteina usor de digerat, astfel ca inlocuiesc cu succes proteinele de origine animala. Mai mult, in semintele de canepa…

Citește mai departe

Produsul zilei – Seminte de dovleac

Semintele de dovleac Solaris Plant pro-vin din agricultura ecologica, fara pesticide si alte chimicale de sinteza toxice. Sunt o buna sursa de magne-ziu, fosfor, zinc, cupru, proteine si vitami-ne. Se-min-te-le de dovleac – cele neprajite – au si proprietati terapeutice: elimina parazitii in-tes-tinali, stimuleaza activitatea rinichilor si regleaza coleste-rolul. Cura cu seminte de dovleac face…

Citește mai departe

Uleiuri sanatoase

Cercetatorii de la Universitatea din Nancy, Franta, continua sa argumenteze ca alimentatia echilibrata nu trebuie sa excluda prezenta lipidelor in dieta zilnica, dincolo de aspectul ingrijorator al cresterii incidentei obezitatii in randul populatiei adulte, cauzate de modificarea notabila a stilului de viata modern. Ne hranim ca in Neanderthal, dar consumul energetic este deseori limitat la…

Citește mai departe

Iaurt de baut

Iaurtul de baut cu mure si coacaze negre Andechser Natur este un produs certificat bio. Este preparat din lapte de vaca pasteurizat, piure de mure (7%), sirop de coacaze negre (6%) si contine agent de ingrosare pectina, faina de seminte de carruba si extract de sfecla rosie. Cu exceptia fainei de seminte de carruba, toate…

Citește mai departe

Produse eco din canepa

Stiati ca semintele de canepa sunt unul dintre cele mai nutritive alimente si ca uleiul de canepa presat la rece are raportul ideal intre acizii grasi esentali Omega 6 si Omega 3? In curand, va veti putea bucura de beneficiile acetor produse in varianta lor eco. Canah – Green Living este primul procesator autorizat de…

Citește mai departe

Seminte de susan eco

Semintele de susan Essential Organic provin de la plante crescute in sistem ecologic, fara ingrasaminte chimice, pesticide, insecticide si alte chimicale de sinteza toxice sau organisme modificate genetic. Semintele de susan uscate, prajite usor, se folosesc la „decorarea” diverselor feluri de paine si de produse de patiserie sau pe post de „imbracaminte” crocanta pentru carne…

Citește mai departe

Fast Food – Diversiunea McDonald”s

Lantul de restaurante fast-food a scos pe piata cateva brosuri, pentru a-i convinge pe consumatori ca produsele lor sunt de calitate si nu le afecteaza sanatatea. „Mananca inteligent, fii activ!”, ne sfatuiesc cei de la McDonald”s. Pentru a-si sustine indemnul ne spun ca mancarea lor „poate fi parte a unei diete echilibrate”. Ghidul ofera „o…

Citește mai departe

Usturoi si E-uri

Sosul de usturoi Remia are un profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de grasimi si zaharuri cu index glicemic foarte ridicat, 2,9% usturoi si Euri periculoase (E202, E385). Produsul contine si betacaroten (E160a), care poate creste incidenta cancerului de plamani la fumatori, avertizeaza prof. dr Gh. Mencinicopschi. Usturoiul consumat in stare proaspata este un aliment…

Citește mai departe

Jumatate ulei, jumatate aditivi

Consumatorii care doresc sa isi asezoneze fripturile cu ulei, in care s-au dizolvat zece substante chimice si citeva seminte de mustar, pot incerca sosul dijonnaise Knorr. Sosul dijonnaise de la Knorr este un produs in care s-au amestecat zece aditivi alimentari, unul mai periculos decit celalalt. Din lista de ingrediente aflam ca are in compozitie…

Citește mai departe

Alimentele „Frankestein”, o alternativa ieftina la produsele naturale

– Reprezentantii marilor companii avertizeaza ca omenirea nu mai poate fi hranita doar cu alimente traditionale Preturile in continua crestere la alimente ii fac pe oficiali, producatori, dar si pe cetateni, deopotriva, sa-si intoarca privirea catre organismele modificate genetic (OMG). In timp ce Comisia Europeana sustine ca actuala criza alimentara poate fi stopata prin folosirea…

Citește mai departe