Fructe si legume cu gust de pesticide

Fructe si legume cu gust de… nitrati si pesticide! Asta risca sa cumpere locuitorii Capitalei in pietile agro-alimentare. Desi comerciatii jura, cu actele pe masa, ca produsele lor nu sunt nocive, expertii sunt de alta parere. Raziile efectuate de acestia arata ca unele loturi sunt doldora de nitrati si pesticide. CNSP deruleaza cu regularitate controale in toate pietile din…

Citește mai departe

Cum sa vopsesti ouale natural

In mod traditional, gospodinele vopsesc ouale in Joia Mare. Daca vrei sa nu mai apelezi la vopselurile din comert, iata cateva trucuri care te poti ajuta sa dai culoare oualor de Pasti. Pentru auriu: o mana de foi de ceapa Pentru galben: doua linguri de turmeric si o mana de coaja de la morcovi Pentru…

Citește mai departe
Sfecla roşie, de ajutor în leucemie

Sfecla rosie, de ajutor in leucemie

Sfecla este originara din bazinul Mediteranei si din vestul Asiei, iar astazi este raspandita pe toate continentele. Apreciata, in special in Europa, pentru calitatile sale nutritive si terapeutice exceptionale, ea este folosita in alimentatie de peste 2.000 de ani si reprezinta in primul rand un tonic pentru organism. Este o sursa naturala de zahar si…

Citește mai departe

Beneficiile sucului de sfecla rosie

Sfecla rosie este unul dintre cele mai sanatoase alimente existente. Cu surse abundente si unice de fitonutrienti, cum ar fi betalaina si vulgaxantina, antioxidanti precum manganul si vitamina C, sfecla ofera mai mult decat culoare. Acesti fitonutrienti au proprietati antioxidante, anti-inflamatorii si detoxifiante. Studiile stiintifice recente au dovedit faptul ca sfecla reduce cresterea celulelor tumorale…

Citește mai departe
Sfecla ro?ie are nenum?rate beneficii pentru organism

Sfecla rosie invinge anemia

Sfecla rosie este un adevarat izvor de sanatate si de vitalitate, furnizand organismului numeroase vitamine si minerale, printre care: vitaminele A, C, B6, B9, calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc, mangan sau potasiu. Aceasta isi pastreaza toate proprietatile chiar si in urma procesului de fierbere. Buna impotriva oboselii accentuate Sfecla rosie e excelenta contra anemiei si…

Citește mai departe
Sfecla ro?ie are nenum?rate beneficii pentru organism

Sucul de sfecla rosie – miracolul detoxifiant si antioxidant

Sucul de sfecla rosie poate fi consumat cu incredere de oricine si este recomandat chiar si atletilor si celor care lucreaza in conditii dificile. El contribuie la imbunatatirea activitatii fizice, atenuand efectele negative ale exercitiilor fizice asupra corpului. In plus, sucul de sfecla rotie stimuleaza sistemul imunitar, crescand capacitatea de rezistenta a organismului in fata…

Citește mai departe

Primul burger creat in vitro, pornind de la celule susa de vaca, a fost gatit si degustat, luni, la Londra

Primul burger creat in vitro, pornind de la celule susa de vaca, a fost gatit si degustat, luni, la Londra, in cadrul unui eveniment-experiment potential revolutionar.Burgerul, cu o greutate de 142 de grame, a costat 250.000 de euro. Degustatorii au fost o austriaca „cercetatoare a tendintelor culinare” si un scriitor american autor al unei carti…

Citește mai departe

Sfecla rosie intareste imunitatea si regleaza tensiunea arteriala

Consumul regulat de sfecla rosie, leguma de toamna, disponibila pe tarabele pietelor si in supermarket-uri mai tot timpul anului, ca atare, in salata ori sub forma de suc, sau prelucrata termic, fiarta ori coapta, scade nivelul colesterolului rau si creste nivelul celui bun, curata sangele si intareste imunitatea, trateaza anemia, constipatia, gripa si raceala, regleaza…

Citește mai departe

Sfecla rosie, arma secreta in lupta impotriva cancerului

Sfecla rosie este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali, vindeca anemia, curata sangele, previne si combate leucemia, dar si alte tipuri de cancer, scade tensiunea arteriala, este un adevarat energizant natural si detoxifica ficatul. Iata doar cateva dintre efectele miraculoase ale uneia dintre cele mai banale legume: sfecla rosie. Practic, atunci cand vorbim de…

Citește mai departe
Sfecla rosie izvor de vitamine si minerale

Sfecla rosie intareste imunitatea si scade tensiunea

Sfecla rosie, cunoscuta ca aliment si medicament din timpuri stravechi, are in compozitia sa multe substante nutritive, benefice pentru sanatate, printre acestea numarandu-se vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, zahar natural, potasiu, bioflavonoide si antioxidanti. In scop terapeutic, de la sfecla rosie se folosesc atat frunzele, cat…

Citește mai departe

Terapia cu fructe si legume rosii

Culoarea rosie a legumelor si fructelor este data de licopen, cel mai puternic antioxidant natural Legumele si fructele rosii sint printre cele mai valoroase alimente pentru ca au in compozitia lor licopen, un colorant rosu, natural, anticancerigen, puternic antioxidant. Misteriosul licopen, descoperit abia acum doua decenii, e in centrul a numeroase studii, cu fiecare noua…

Citește mai departe
Sfecla rosie izvor de vitamine si minerale

Sfecla rosie consumata zilnic ajuta la normalizarea nivelului grasimilor din sange, combate anemia si impiedica dezvoltarea tumorilor

Sfecla rosie consumata zilnic ajuta la normalizarea nivelului grasimilor din sange, combate anemia si impiedica dezvoltarea tumorilor, sustin specialistii americani de la o prestigioasa Universitate din Statele Unite ale Americii. Sfecla rosie este considerata un aliat imbatabil impotriva gripei, datorita continutului de vitamine cu puternic efect antioxidant (A,C, E) si minerale, precum magneziu, potasiu, zinc,…

Citește mai departe

Culorile alimentelor

Mananca colorat! Acesta este cel mai recent sfat al nutritionistilor iar anotimpul cel mai potrivit  pentru a le urma indemnul – vara – tocmai se apropie. Mancarea colorata este o sursa inepuizabila de antioxidanti si substante nutritive. Iata cateva din culorile curcubeului care nu ar trebui sa lipseasca din farfurie. Rosu Culoarea rosie  indica prezenta…

Citește mai departe

Otrava din farfurie

Pentru a ne mentine in forma, pentru a trai mult sau pentru a slabi, ni se recomanda sa mancam sanatos. Dar ce mai inseamna asta in conditiile in care majoritatea alimentelor sunt scaldate in substante chimice? Suntem in pericol sa inghitim reziduuri de pesticide si cand consumam produse autohtone, si cand le alegem pe cele…

Citește mai departe

Cum sa fii „verde” de Sarbatorile Pascale

Fiecare dintre noi poate sa fie „verde” de sarbatoarea Invierii Domnului. Si asta fara sa incalcam traditiile si nerefuzandu-ne nimic. Semnificatia religioasa deosebita, frenezia cadourilor, mo-men-tele petrecute cu cei dragi, bucatele traditionale si datinile stravechi fac din Sarbatorile de Pasti un prilej de bucurie pentru fiecare dintre noi. Acestea presupun insa si o crestere impresionanta…

Citește mai departe

Sfecla rosie protejeaza ficatul

Pentru ca se numara printre putinele legume care nu isi pierd proprietatile prin gatire, sfecla rosie este preferata nutritionistilor. Specialistii sustin ca, desi e dulce, ea nu are multe calorii si, in plus, este bogata in substante care te ajuta sa iti mentii sanatatea organismului, sa iti revii dupa o boala si chiar sa tratezi…

Citește mai departe

A inceput a 3-a editie a concursului „Educ si informez in mediul meu inconjurator”

Naturalist si Ecomagazin premiaza cele mai bune contributii aduse in educatia ecologica si informarea publicului. Participa si castiga unul dintre cele 27 de premii ecologice oferite de sponsori. Cum poti participa? Publica articole, reportaje, eseuri de mediu sau materiale multimedia cu caracter ecologic. Idei originale si inovative in domeniul protectiei mediului, articolele cu un grad…

Citește mai departe

Exista si E-uri bune

Se tot vorbeste de aditivi alimentari (E-urile) atat de nocivi sanatatii noastre. Dar dintre cei peste 315 aditivi alimentari utilizati, aproape 20 sunt E-uri „bune”. Cateva dintre acestea sunt E 160, E 100, E 300, E 162. Primul aditiv mentionat (licopenul, colorant rosu-galben) este un caroten natural obtinut din tomate. Conform spuselor doctorului prof. univ….

Citește mai departe