59 la suta dintre tipurile de pasta de dinti sunt daunatoare pentru copii

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania lanseaza Campania nationala de informare si constientizare a consumatorilor intitulata „S.O.S. – produsele cosmetice si de ingrijire personala”. In perioada 15 ianuarie – 22 ianuarie 2016 au fost achizitionate din marile structuri comerciale, farmacii si magazine naturiste 51 tipuri de pasta de dinti pentru bebelusi/copii, in vederea analizarii etichetei…

Citește mai departe

Drumuri solare: francezii vor monta panouri solare pe 1.000 de kilometri de drumuri pentru a alimenta 5 milioane de oameni cu energie

Franta a anuntat un proiect de pavare a 1.000 de kilometri de drumuri cu panouri solare. Energia electrica va fi utilizata pentru alimentarea a peste 5 milioane de oameni. De autostrazi cu panouri solare pentru incarcarea din mers a bateriilor masinilor electrice am mai auzit, insa francezii au un proiect si mai ambitios din acest…

Citește mai departe
O inven?ie pe zi: Panoul solar

O inventie pe zi: Panoul solar

Panoul solar este un ansamblu de celule solare. Celula solara (numita si celula fotovoltaica) este un dispozitiv electric ce converteste lumina solara direct in energie electrica printr-un fenomen numit efectul fotovoltaic. Celula este formata din doua sau mai multe straturi de material semiconductor, unul dintre cele mai des folosite fiind siliciul. Aceste straturi sunt dopate…

Citește mai departe
Cu energia solara n-am mai depinde nici de titei, nici de gazele rusesti

Strategia „solara” a miliardarului Elon Musk, model pentru investitii record

Multe fonduri se arata tot mai mult interesate de investitiile in energia solara, urmand modelul companiei SolarCity detinuta de miliardarul Elon Musk, care vinde energie, nu panouri. In prezent, proiectele rezidentiale si comerciale din productia de energie solara se ridica la cinci miliarde de dolari, in crestere fata de 2013, cand valoarea acestora, conform firmei…

Citește mai departe

In trei ani Rusia va pierde surplusul de petrodolari. Va trebui sa caute o cale de crestere dincolo de petrol si gaze

Surplusul de petrodolari al Rusiei, care protejeaza de mai bine de un deceniu economia de socurile externe, va disparea prin anul 2015, pe masura ce cheltuielile cu im­porturile vor depasi veniturile din exporturile de petrol, a avertizat banca centrala rusa. Avertismentul reprezinta prima confir­mare oficiala ca epoca de glorie a modelului economic al Rusiei promovat…

Citește mai departe

Investitiile in energia curata acopera acum circa 10% din capitalul total investit in S.U.A

Componentele de computere si panourile solare sunt facute din acelasi material de baza: siliciu taiat subtire. Pana acum insa investitorii din Silicon Valley (S.U.A.) nu au acordat prea mare atentie utilizarii alternative a materiei lor de baza, mai ales din cauza costurilor ridicate ale panourilor solare. Se pare ca perspectiva s-a schimbat in ultimul timp….

Citește mai departe

Un tip nou de panouri solare, mai eficiente, formate din mici molecule organice depozitate pe straturi de poliester

O companie din Germania a dezvoltat un nou tip de panouri solare formate din mici molecule organice depozitate pe straturi de poliester. Noile panouri solare au o durata de viata mai mare decat a celor conventionale pe baza de silicon si transforma 8% din energia solara in electricitate, in timp ce panourile pe baza de…

Citește mai departe

Der Spiegel: Industria energiei solare se afla la un punct de cotitura

Compania Q-Cells a dat faliment, inregistrand pierderi de 846 milioane euro in 2011. Der Spiegel: Industria energiei solare se afla la un punct de cotitura. Falimentul Q-Cells arata ca zilele productiei de celule solare in Germania sunt numarate. De vina este presiunea concurentei chineze, dar si politica de subventionare a Berlinului. Articol preluat din Presseurop.eu/ro,…

Citește mai departe

Romania-Gradina bio a Europei: Agricultura eco, nucleul strategiei de tara

Proiectul Romania-Gradina bio a Europei a fost una dintre propunerile adoptate in cadrul mesei rotunde dedicata strategiei de tara din cadrul summitului Romanian Business Leaders de la inceputul acestei luni. Propunerea ii apartine lui Geo Scripcariu (foto), managing partner al agentiei full-services BT Public Relations. Scripcariu este singurul roman admis anul trecut in programul graduate…

Citește mai departe

„Evolutie tacuta” la Cancun

Peste 15.000 de delegati, jurnalisti si activisti de mediu s-au deplasat, la inceputul acestei saptamani, la Cancun (Mexic) pentru a lua parte la o conferinta internationala organizata sub egida ONU si menita sa dezbata viitorul Protocolului de la Kyoto, situatia alarmanta a despaduririlor pe mapamond, ajutoare pentru tarile din sud si alte chestiuni legate de…

Citește mai departe

Ce inseamna cosmetica conventionala ?

Chimia moderna a secolului XX a depasit bariera impusa de natura. Laboratoarele cosmetice din toata lumea dezvolta astazi substante sintetice (tensioactivi, principii active, silicon, parfumuri) si molecule obtinute prin transformari chimice mai usor de controlat decat ingredientele naturale perisabile, si pe deasupra supuse capriciilor recoltelor.Orice produs cosmetic conventional este compus dintr-un excipient, care serveste drept…

Citește mai departe

Masurile „verzi” ale industriei IT

Liderii mondiali ai pietei de Informatie, Comunicare si Tehnologie (ITC) adopta noi strategii manageriale pentru adaptarea la ecoenergie. In cautarea celor mai eficiente si rentabile solutii de contracarare a crizei energetice si a incalzirii globale, marile companii adopta principul conform caruia „tot ce este conectat intr-o retea parteneriala trebuie sa fie ecologic”. Aplicarea acestui principiu…

Citește mai departe

Cine conduce eliberarea de petrol

Protejeaza autocratii bogati, otraveste mediul inconjurator si alimenteaza conflicte internationale. Dar nu falsa amenintare a lipsei petrolului sau aparitia axei de energie asiatice va convinge lumea sa renunte intr-un final la petrol. O revolutie auto cu centre in Silicon Valley si Shang-hai poate pune capat dependentei definitorii a acestei epoci.

Citește mai departe