Influenta principalelor elemente climatice asupra organismului uman

Omul este o fiinta meteosensibila, reactionand diferit la elementele climatice, in functie de fondul genetic trebuie sa-si constientizeze meteorosensibilitatea si sa-si evalueze potentialul de aclimatizare pentru a putea preveni eventualele situatii de risc ce ii pot afecta sanatatea, siguranta, productivitatea si creativitatea. Meteosensibilitatea este sensibilitatea detinuta de un organism la modificarile atmosferice, prin declansarea sau…

Citește mai departe

10 surse vegane de probiotice

In ultima vreme s-a acordat o mare importanta sanatatii intestinale si pe buna dreptate. Prin popularea intestinelor  cu bacterii „bune”  ne putem imbunatati digestia, sistemul imunitar, putem reduce riscul imbolnavirilor si chiar putem pierde masa corporala. O modalitate eficienta de a realiza aceste deziderate este de a introduce in alimentatia noastra alimente bogate in hrana…

Citește mai departe

Efectele terapeutice ale cainilor

Datele statistice arata ca animalul de companie preferat, la nivel mondial, este cainele. Gabriela Stanciu, psiholog clinician, ne explica impactul pe care il au cainii asupra copiilor, familiei, dar si asupra noastra. Originea relatiei dintre om si caine se pierde undeva in negura timpului. Nenumarate descoperiri arheologice, din diferite zone ale globului, au semnalat faptul…

Citește mai departe

Sucurile naturale – cheia unui organism sanatos!

O dieta sanatoasa asigura un nivel optim de energie si vitalitate, un temperament echilibrat si, bineinteles, o stare excelenta de sanatate. In plus, exercitiile fizice, alaturi de o atitudine optimista, sunt esentiale pentru o viata armonioasa si sanatoasa. Ce inseamna o dieta sanatoasa? Consumul de fructe si legume proaspete este unul dintre elementele fundamentale –…

Citește mai departe

Loboda are de doua ori mai multa vitamina C decat lamaia si spanacul

Loboda, cunoscuta si sub denumirea de spanacul francezului sau spanac nemtesc de munte, este folosita, inca din antichitate, pentru deosebitele proprietati detoxifiante si antioxidante. Planta contine glucide, celuloza, proteine, substante minerale (potasiu, fosfor, calciu), acidul oxalic liber, pigmenti clorofilieni si carotenoizi. Loboda are cantitati semnificative de vitamina K si de doua ori mai multa vitamina…

Citește mai departe

Leacuri din gradina: Castanele comestibile

Piureul din castane, un adevarat elixir, este unul dintre putinele produse care, prelucrate termic, pastreaza in mare parte vitaminele fructului proaspat. Datorita aportului imens de vitamine si minerale, acesta este un tonic natural extrem de puternic. Castanul comestibil (castanul dulce) este un arbore (Castanea sativa) din familia Fagaceae, originar din sudul Europei si al Asiei…

Citește mai departe
Sănătate: Siropul din muguri de pin, cel mai bun remediu pentru tuse

Sanatate: Siropul din muguri de pin, cel mai bun remediu pentru tuse

Pinul se numara printre cele mai cunoscute remedii naturiste. Mugurii de pin contin elemente cu un efect remarcabil in ceea ce priveste tratarea eficienta a tusei, precum vitamina C, uleiuri volatile, rasini, principii amare, pinitol si flavonoizi. Siropul din muguri de pin are efecte diuretice, antireumatice, descongestionante, antiseptice, depurative si antiinflamatorii. Datorita proprietatilor sale, este…

Citește mai departe
Sănătate: Probioticele, vitamina D şi coenzima Q10 stimulează imunitatea

Sanatate: Probioticele, vitamina D si coenzima Q10 stimuleaza imunitatea

Scaderea imunitatii poate fi sesizata numai datorita urmarilor ce pot aparea ca efecte secundare a acesteia. Un sistem imunitar scazut se manifesta prin periodicitatea infectiilor cronice, prin uscaciunea pielii, variatii ale greutatii corporale intr-o perioada scurta de timp, senzatia de oboseala cronica, dar si prin insomnii si raceli frecvente. Pentru stimularea imunitatii si restabilirea echilibrului…

Citește mai departe
Sănătate: Seminţele de chia stimulează relaxarea organismului

Sanatate: Semintele de chia stimuleaza relaxarea organismului

Semintele de chia au un continut nutritional ridicat si o concentratie mare de acizi grasi Omega-3, vitamine, calciu, fier, potasiu, antioxidanti, proteine si fibre. Aceste seminte intaresc sistemul imunitar, accelereaza metabolismul si ajuta la pierderea tesuturilor adipoase. Semintele de chia sunt bogate in antioxidanti care incetinesc procesul de imbatranire. Tot ele pot regla nivelul de…

Citește mai departe
?tevia reduce senza?ia de foame

Stevia reduce senzatia de foame

Un indulcitor natural sanatos, stevia, in zilele noastre, creste in toata lumea. Face parte din familia floarei-soarelui si contine fitonutrienti, minerale, vitamine si uleiuri. Cunoscuta si sub denumirile de „frunza dulce” sau „frunza de zahar”, stevia poate fi folosita atat in forma proaspata, cat si sub forma de extract si pudra. Nu contine calorii si…

Citește mai departe
Dieta vegetariană: argumente pro şi contra

Efectele surprinzatoare ale infometarii controlate. Ce avantaje aveti daca tineti post negru timp de 8 zile pe an?

O dieta care este tot mai populara in randul vedetelor are efecte benefice pentru sanatate, spun cercetatorii americani. Un program clar stabilit, prin care o persoana se infometeaza timp de 2-4 zile la fiecare 6 luni, adica 8 zile pe an, stimuleaza sistemul imunitar, spun expertii. Potrivit lui Valter Longo, de la Universitatea California de…

Citește mai departe
Florile de soc, benefice pentru s?n?tate: cur??? sângele de toxine ?i trateaz? alergiile

Florile de soc, benefice pentru sanatate: curata sangele de toxine si trateaza alergiile

Stiai ca florile de soc curata sangele de toxine, ferindu-ti corpul de artrita si alte probleme de sanatate dificil de tratat? Tot aceste plante folosite deseori la bauturi racoritoare functioneaza ca un agent expectorant si un bun remediu impotriva constipatiei sau a bolilor de rinichi. • Florile de soc au ac­tiune sudorifica, diuretica, anti-inflamatoare si…

Citește mai departe

140 de state, printre care si Romania, au semnat o importanta conventie pentru reducerea poluarii cu mercur

Reprezentantii a circa 140 de tari au semnat joi, in Japonia, o conventie privind emisiile de mercur si folosirea acestei substante care poate fi extrem de toxica pentru organismul uman si pentru mediu, informeaza AFP si BBC citate de Agerpres. ‘Conventia de la Minamata’ a fost semnata in cadrul unei reuniuni organizate sub egida ONU…

Citește mai departe

8 octombrie – Ziua Europeana a Informarii despre Antibiotice

Sfaturi de cum trebuiesc folosite antibioticele Ministerul Sanatatii din Romania si institutiile implicate in programele de sanatate publica s-au alaturat initiativei Centrului European pentru Controlul Bolilor, de a marca ”Ziua Europeana a Informarii despre Antibiotice’’, in saptamana din jurul datei de 18 noiembrie. Dupa cum ne explica directorul Directiei de Sanatate Publica- Giurgiu, dr. Paul Marinescu ”rezistenta…

Citește mai departe

Afinele au primit din partea medicilor distinctia de „Cel mai bun produs anti-imbatranire”

Afinele sunt fructele cele mai utile pentru om, o adevarata comoara de vitamine si minerale valoroase. Afinele pot fi folosite nu doar pentru a consolida sistemul imunitar dar, de asemenea, pentru a incetini procesul de imbatranire. In primul rand, afinele sunt bogate in antioxidanti – substante care absorb radicalii liberi nocivi din organism. Astfel, aceste…

Citește mai departe

Beneficiile prunelor

Au o aroma incantatoare, se gasesc peste tot si sunt surse excelente de vitamine in aceasta perioada a verii. DA, despre prune este vorba! Gustul placut, textura suculenta si caloriile reduse fac ca prunele sa fie o gustare minunata de vara, cu beneficii atat pentru sanatate, cat si pentru papilele gustative. Descopera care sunt beneficiile…

Citește mai departe

Samburii de caise: pot distruge cancerul, imbunatesc memoria si previn imbatranirea

Consumati frecvent, intr-o cantitate moderata si in cure de cateva zile, samburii de caisa pot face adevarate minuni asupra sanatatii tale. Asta pentru ca ei contin proteine, acizi grasi, dar si vitamine (A,C, B) si minerale, precum fierul sau magneziul. Poate nu stiai, insa samburii de caisa fac minuni asupra bolnavilor de cancer. Distrug cancerul…

Citește mai departe