Pericolele consumului de zahar

Dulcele este parte din viata multor persoane. Dimineata incepe cu o cafea indulcita, gustarile dintre mese sunt, de multe ori, tot dulci, bauturile energizante sau racoritoare sunt pline de zahar si aproape niciodata nu poti rezista in fata unui desert savuros. Dr. Jacob Teitelbaum spune pentru Natural Health ca aceste mici obiceiuri alimentare au un…

Citește mai departe
Prietenii sistemului imunitar

Prietenii sistemului imunitar

Un program pentru imbunatatirea sanatatii populatiei prin informare si educare cu privire la un stil de viata sanatos. La Scoala Generala Nr. 5 Arad s-au desfasurat, zilele trecute, activitati in cadrul Programului national de imbunatatire a sanatatii: „Prietenii sistemului imunitar”, sustinut in scoli de Asociatia pentru Sanatate, Educatie si Familie (ASEF) – reprezentata la nivel…

Citește mai departe

4 beneficii ale pepenelui rosu

Pepenele rosu este un fruct cu multe beneficii pentru sanatate. Are antioxidanti, vitamine si este o sursa excelenta de hidratare. ArticlesBase a facut un top 4 al beneficiilor pepenelui rosu: 1. Licopen. Licopenul este un antioxidant ce poate fi gasit in majoritatea fructelor rosii, el reduce riscul cancerului de prostata si ale afectiunilor cardiace. 2….

Citește mai departe

Cat de benefica este hrana vie

Alimentele consumate in stare cruda aduc organismului enzime si nutrienti esentiali. Unele insa pot crea probleme. Consumate ca atare, fara a fi expuse la foc, alimentele pastreaza la maximum continutul de substante necesare sanatatii. Dar unele dintre ele nu pot fi digerate in aceasta forma. Alimentele crude intaresc sistemul imunitar si mentin tonusul fizic si…

Citește mai departe

Din secretele nutritive ale cireselor

Ciresele dulci si cele amare sunt doldora de substante nutritive. Ele ne intaresc sistemul imunitar si ne ajuta sa luptam impotriva bolilor cronice: obezitate, afectiuni cardiace, hepatice, renale, cancer si imbatranire prematura. Analizandu-se compozitia, -s-a observat ca ciresele contin vitaminele A si C, vitamine din complexul B, dar si saruri de potasiu, calciu, fosfor, magneziu,…

Citește mai departe

Vitamina D activeaza sistemul imunitar

Vitamina D din uleiul de peste, care a marcat copilaria multor generatii, previne rahitismul si are un rol foarte important in apararea organismului, sustin cercetatorii danezi. Daca in trecut soarele si uleiul de peste gras erau recomandate de medici copiilor ca masura impotriva rahitismului, acum s-a descoperit ca vitamina D este si un ingredient esential…

Citește mai departe
Consumul de carne procesata sporeste riscul mortii premature

Carnea, o otrava?

Conform unor statistici recente, peste un milion de romani prefera regimul lacto-vegetarian, renuntand complet la consumul de carne. Pe de alta parte, la nivel mondial, in anul 2005, existau nu mai putin de un miliard si jumatate de vegetarieni sau de lacto-vegetarieni, multi dintre ei provenind din tari unde consumul carnii era, pana nu demult,…

Citește mai departe

Vaccin din tutun pentru cancerul limfatic

In cazul limfomului non-Hodgkin (un tip de cancer care afecteaza limfocitele), cercetatorii de la Bayer au creat un nou tratament, care consta intr-un vaccin personalizat din frunze de tutun. Obiectivul terapiei este de a activa sistemul imunitar al pacientului, si astfel, acesta sa detecteze si sa distruga celulele maligne. In acest sens, specialistii folosesc o…

Citește mai departe

Romanii nu mananca echilibrat

Majoritatea mancarurilor pe care le preferam contin substante nocive pentru organism. Dieta dezechilibrata este unul dintre factorii principali care explica incidenta mare a bolilor cardiovasculare la noi in tara, spun specialistii. Potrivit specialistilor, alimentatia romanilor contine cu preponderenta alimente prea grase, prea sarate si cu prea mult zahar, ceea ce determina aparitia sindromului metabolic, diabetului…

Citește mai departe

Care sunt cele mai toxice alimente din farfurie

Aditivi alimentari, coloranti, zaharuri si un continut bogat in kilocalorii – principalele pericole ascunse in mancare Zilnic mancam diferite produse care au un continut caloric ridicat, ori contin diferiti aditivi alimentari, coloranti sau zaharuri care ne pun sanatatea in pericol, atentioneaza medici nutritionisti. Desi suntem bombardati cu informatii de tipul „lactatele intaresc sistemul osos”, nutritionistii…

Citește mai departe

Siliciul intareste oasele si parul

Multa vreme, rolul siliciului in organism nu a fost cunoscut. Acum, este in topul celor mai importante minerale. El se gaseste, din fericire, in majoritatea legumelor si a fructelor, iar carentele sunt rare. Este unul dintre mineralele cel mai putin studiate, motiv pentru care nu se cunoaste exact cantitatea zilnica de care avem nevoie. Siliciul…

Citește mai departe

Cavit cu 5 E-uri

Cavit junior sirop ar trebui sa fie un produs care sa intareasca sistemul imunitar al copiilor, aducandu-le un aport suplimentar de vitamine. Numai ca citind lista de excipienti ne dam seama ca are o serie de efecte adverse. Principalul excipient al produsului analizat este zaharul, glucid rafinat, cu index glicemic ridicat, care afecteaza buna functionare…

Citește mai departe

Iarna ne trebuie vitamina C

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi a explicat in cadrul unei mese rotunde organizate de Danone care este rolul alimentatiei in sezonul rece. O data cu venirea iernii, organismul nostru este mai vulnerabil, din cauza temperaturilor scazute, iar obiceiul de a manca sanatos devine si mai important. Aportul nutritional trebuie adaptat tinand cont de sezonul in care…

Citește mai departe

Igiena excesiva dauneaza sanatatii

Pielea isi pierde capaciatea de a se autoproteja daca este curatata in exces, arata cercetatorii americani. Oameni de stiinta de la universitatea de stat din San Diego au ajuns la concluzia ca bacteriile regasite pe piele previn iritatiile si ajuta la vindecarea taieturilor si vanatailor. Baile dese si excesive ar putea fi si o explicatie…

Citește mai departe

Tantari modificati genetic, folositi in lupta contra malariei

Primii tantari modificati genetic, al caror organism distruge parazitul vinovat de declansarea malariei, Plasmodium falciparum, ce se dezvolta de regula in corpul acestor insecte, au fost creati de cercetatorii americani. „Acestia sunt primii tantari modificati genetic pentru a fi rezistenti la parazitul Plasmodium, gratie unei transformari a sistemului lor imunitar”, a declarat George Dimopoulos, profesor…

Citește mai departe
Cum s? înt?rim imunitatea?

9 metode pentru intarirea imunitatii

Organismul uman este alcatuit din numeroase sisteme cu functii definite, care interactioneaza intre ele stimuland, inhiband, regland la randul lor alte sisteme.  Sistemul care apara acest circuit din organism de agentii patogeni care ar putea influenta negativ, se numeste sistemul imunitar . El primeste „informatii” de la celelalte sisteme atunci cand acestea sunt „in pericol ” si intra…

Citește mai departe

5 alimente care te feresc de raceala

Alimentatia te ajuta sa-ti intaresti sistemul imunitar si te fereste de raceala. Multe dintre ingredientele folosite zilnic in bucatarie pot fi utilizate cu succes si in eliminarea infectiilor. In aceasta perioada, invata sa mananci alimente ce contin vitamina C sau alte substante care te ajuta sa nu te imbolnavesti. Portocale Se stie foarte bine ca…

Citește mai departe

Alunele de padure reduc riscul bolilor cardiovasculare

Datorita continutului lipidic si raportului dintre acizii grasi polinesaturati si saturati, alunele sunt recunoscute ca avand efecte benefice asupra inimii Alunele de padure au un continut caloric crescut, acestea fiind bogate in grasimi nesaturate, minerale, vitamine si proteine, spun medicii nutritionisti. „Au un continut bogat de minerale, care stimuleaza sistemul imunitar si cresc capacitatea de…

Citește mai departe

Baile zilnice sunt nesanatoase

In capetele dusurilor se acumuleaza bacterii care pot deveni fatale pentru plamanii nostri, afirma microbiologii americani. „Desi baile zilnice revigoreaza si curata milioane de americani, acestia se pot alege in acelasi timp cu bacterii cu potential patogen”, informeaza site-ul ScienceDaily, citand un studiu realizat la Universitatea din Colorado. Biologii au analizat in laborator probe luate…

Citește mai departe

De la animal la om si inapoi

In cabinetele veterinare intra zilnic oameni care sunt in stare sa-si cheltuiasca ultimii bani pentru a-si trata animalele bolnave. In afara de cazurile de agresivitate impotriva animalelor, in Romania exista si oameni pentru care pierderea unui animal este similara cu disparitia unui membru al familiei. „Paturica a fost lovita de masina. A avut niste fracturi…

Citește mai departe

Pateu proaspat cu conservant

Pe eticheta pateului de porc Tartini scrie ca este „proaspat si delicios”. Nu punem la indoiala gustul produsului, dar in ceea ce priveste prospetimea, lista de ingrediente contrazice afirmatia. Prezenta conservantului nitrit de sodiu este principalul motiv pentru care pateul de porc Tartini nu poate fi proaspat. Pe langa acest aditiv alimentar cu potential cancerigen,…

Citește mai departe

Orgonul – o sursa de energie naturala care purifica si vindeca viata in toate aspectele ei

Energia orgonica este energia primordiala a vietii. Reprezinta forta vitala fundamentala cunoscuta de cei care au un strans contact cu natura, este CHI (energia vitala) din traditia chineza, este PRANA din traditia hindusa. Numeroase aplicatii traditionale stravechi folosesc orgonul: acupunctura, presopunctura, exercitiile traditionale chinezesti, posturile corporale (asana) si tehnicile de respiratie (pranayama) hinduse. Reich a…

Citește mai departe

Telina si sistemul imunitar

Telina  face parte din familia Apiaceae (Umbelliferae) unde gasim si patrunjelul, morcovii sau mararul si poarta denumirea de Apium Graveolens. Este o planta bianuala de la care se folosesc radacina si frunzele. In trecut, telina (frunzele) a fost folosita ca un remediu medical si abia apoi a fost consumata ca leguma. Ea este mentionata prima…

Citește mai departe

Otrava de izvor

Apa de izvor este un pericol pentru sanatatea oamenilor, este concluzia la care a ajuns Directia de Sanatate Publica Dolj, dupa ce a analizat apa din cele 14 fantani publice din Craiova. Directia de Sanatate Publica (DSP) Dolj trage un semnal de alarma privind calitatea apei din fantanile publice. Potrivit ultimelor analize efectuate de laboratorul…

Citește mai departe

Pastrama cu sapte aditivi

Pastrama de pui Caroli este un produs care contine multi aditivi alimentari, unii dintre ei cu efecte adverse asupra sanatatii. Conservantul nitrit de sodiu, E250, este aditivul folosit in cea mai mare cantitate. Din cauza potentialului cancerigen ridicat, este intezis in produsele destinate copiilor si nu este recomandat femeilor insarcinate si care alapteaza, batranilor si…

Citește mai departe