Forumul Silviculturii: momentul unui nou Cod Silvic si al unui inceput de program PNDR

In data de 3 Decembrie 2013 a avut loc in Bucuresti, la Athenee Palace Hilton, Forumul ”Padurea noastra” – forumul silviculturii si al sectorului de exploatare si prelucrare primara a lemnului. Unicitatea evenimentului a constat in: – organizarea pentru prima data a unui eveniment public, cu o larga mediatizare, de catre organizatiile reprezentative ale proprietarilor…

Citește mai departe

Raportul Prefecturii: Situatia padurilor proprietate publica a statului din judetul Prahova

Colegiul Prefectural al Judetului Prahova Situatia padurilor proprietate publica a statului din judetul Prahova Stadiul certificarii managementului forestier, in sistem FSC, pentru circa 91.000 ha din fondul forestier, proprietate publica a statului     Certificarea managementului forestier este un act voluntar, initiat la cererea proprietarului sau a administratorului padurii, in vederea evaluarii, de catre un…

Citește mai departe

Romanul de azi, fratele vitreg al codrului

1. Padurea si istoria romanilor Este bine stiut ca inainte vreme, pe cand nici ouale nu erau asezate pe aceste meleaguri sub closca civilizatiei, codrul era principalul aliat al romanilor in lupta cu adversitatile politice si sociale, caci aici se adaposteau bejenarii napastuiti de urgia trambelor de navalitori, aici – ca intr-o cetate inexpugnabila –…

Citește mai departe

Argesul, judetul cu cele mai multe cazuri de taieri ilegale de padure din tara

O cunoscuta organizatie la nivel mondial care lupta pentru protectia mediului inconjurator, Greenpeace, a lansat un raport ce priveste situatia padurilor din tara noastra. In ce priveste situatia padurilor din Arges aceasta nu este deloc roz. Judetul figureaza in top privind suprafetele despadurite si degradate. Harta rea-lizata de Greenpeace arata ca Argesul, pe langa Suceava,…

Citește mai departe

Viitorul padurilor. Politici nationale, europene si globale in perspectiva.

Pentru a opri efectele catastrofale ale incalzirii climaterice generalizate, cercetarea stiintifica si puterea politica au ajuns la concluzia ca sunt necesare masuri urgente pentru conservarea padurilor existente si reinstalarea lor pe suprafetele unde au existat altadata. Am intrat in al treilea mileniu si constiinta ca existenta padurilor conditioneaza insasi existenta omenirii este tot mai mult…

Citește mai departe