”Ghinionul biologic”, vinovat de două treimi din cazurile de cancer – studiu american

    Impactul evenimentelor traumatice asupra genomului

    Portiuni ale micro-ARN-ului, care are un rol genetic important, sunt afectate de evenimentele traumatice pe care le traim. Intrucat micro-ARNul au un rol activ in transmiterea instructiunilor pentru sintetizarea proteinelor, rezultatul este un fel de memorie genetica a evenimentelor traumatice, care se transmite din generatie in generatie. Evenimentele traumatice, frica si stresul lasa urme profunde…

    Citește mai departe

    Memorie biologica: Poate schimba frica parintilor ADN-ul copiilor?

    Un grup de cercetatori de la Departamentul de Psihiatrie a Universitatii Emory din Altanta, condusa de dr. Brian Dias, a ajuns la concluzia ca un eveniment traumatic se poate imprima in ADN-ul spermei, transmitandu-se astfel mostenitorilor frica. Acesta afecteaza structura creierului si genereaza schimbari de comportament generatiilor urmatoare care nu au experimentat acel eveniment dureros….

    Citește mai departe
    Studiu: Spirulina activeaz? celulele naturale care lupt? împotriva cancerului

    Studiu: Spirulina activeaza celulele naturale care lupta impotriva cancerului

    Spirulina este o alga bogata in substante nutritive, descoperita in lacurile alcaline din America de Sud si Africa. Pana sa-i fie descoperite toate secretele, aceasta planta a constituit parte importanta din regimul alimentar al numeroaselor comunitati locale. La inceputul anilor 70, au fost realizate primele studii referitoare la spirulina si apoi a fost transferata in…

    Citește mai departe

    Gigantul Pepsi Cola intarzie sa scoata din reteta colorantul cu potential cancerigen

    O organizatie de protectie a mediului a anuntat ca substanta folosita de Pepsi pentru colorarea celebrei bauturi contine un nivel mult prea ridicat de substante cancerigene, chiar si dupa ce compania a anuntat ca va schimba formula de preparare, scrie Huffington Post. In luna martie, companiile PepsiCo Inc. si Coca-Cola.co au sustinut ca-si vor modifica…

    Citește mai departe

    Mecanismul prin care „se pastreaza curatenia” in creierul uman

    Cercetatorii din cadrul Universitatii din Rochester au descoperit, in premiera mondiala, mecanismul prin care „se pastreaza curatenia” in creierul uman – modul in care acest organ scapa de deseurile provenite din metabolism. Orice organ din trupul omenesc produce reziduuri, iar creierul nu face exceptie. Dar, spre deosebire de alte organe, creierul nu poseda un sistem…

    Citește mai departe

    A fost confirmata existenta celulelor susa canceroase

    Existenta celulelor susa canceroase si rolul acestora in dezvoltarea tumorilor a fost confirmata de rezultatele a trei studii, iar acest lucru va fi de mare ajutor medicilor care concep tratamente pentru cancer. “Ipoteza” existentei celulelor susa canceroase “era vehiculata de ceva timp”, a explicat cercetatorul olandez Hugo Snippert, cosemnatar al studiului publicat in Science. O…

    Citește mai departe

    Cercetatorii au modificat genetic rezistenta fizica a soarecilor de laborator

    Modificandu-le tesutul muscular, cercetatorii de la Universitatea din Pennsylvania, SUA, au creat soareci de laborator cu o rezistenta fizica de sase ori mai mare decat cea normala. Acestia au gasit receptorii genetici care controleaza proteina responsabila cu contractiile musculare. Reusind sa inlature acea proteina, cercetatorii au reusit sa elimine contractiile musculare rapide (care erau puternice…

    Citește mai departe

    A fost descoperit „elixirul vietii” pentru soareci

    Elixirul vietii pentru soarecii de laborator consta intr-un coctail de aminoacizi, administrarea acestuia prelungind durata de viata a cobailor cu 12%. Cercetatorii sunt de parere ca de pe urma acestui „elixir” pot beneficia si oamenii, in special persoanele in varsta sau bolnave, noteaza Daily Telegraph. In experimentele de laborator, soarecilor sanatosi de sex masculin, de…

    Citește mai departe

    Alergatul ajuta memoria

    Conform specialistilor de la Cambridge University, creierul persoanelor care alearga in mod fecvent este mai sanatos, intrucat jogging-ul ajuta la regenerarea celulelor si chiar produce aparitia unor celule noi. Nu se stie exact din ce cauza alergatul provoaca acest fenomen, insa este posibil sa existe o legatura intre cresterea circulatiei sangelui si un nivel ridicat…

    Citește mai departe