Tehnologia CSC, propus? la Reuniunea G7. Care sunt avantajele în captarea ?i stocarea carbonului

Tehnologia CSC, propusa la Reuniunea G7. Care sunt avantajele in captarea si stocarea carbonului

Securitatea energetica a fost principalul subiect dezbatut la Reuniunea G7 de la Roma, la inceputul lunii mai. Ministrii energiei din cele mai mari puteri economice ale lumii si comisarul european pentru energie au convenit asupra unui numar de activitati care trebuie realizate in vederea consolidarii securitatii energetice colective. Avand in vedere situatia actuala din Ucraina,…

Citește mai departe
Daciana Sârbu cere recompensarea agricultorilor pentru beneficiile publice oferite

Daciana Sarbu cere recompensarea agricultorilor pentru beneficiile publice oferite

Practicile agricole sustenabile, precum agricultura ecologica, ar trebui sprijinite mai mult, iar lanturile scurte de aprovizionare ar trebui incurajate, deoarece aduc beneficii pentru comunitatile locale, pentru consumatori si pentru micii producatori, dar si pentru mediul inconjurator, a subliniat Daciana Sarbu luni la Bruxelles. Eurodeputata PSD, membra in Comisia de Agricultura si Dezvoltare Rurala (AGRI) din…

Citește mai departe
Energia verde din Avrig atrage atentia investitorilor din Elvetia

Mesaj clar de la Guvern: Nu putem distruge industria doar de dragul energiei verzi

Cel mai fierbinte subiect al celei de-a doua zile a ZF Power Summit ’13 a fost sprijinul pentru energia regenerabila, in contextul in care autoritatile discuta in prezent reducerea schemei de subventionare. Declaratiile ministrului delegat pentru energie Constantin Nita, in deschiderea conferintei, nu au fost de natura sa alunge grijile investitorilor, care „tremura” in asteptarea…

Citește mai departe
Energia verde ?i agricultura atrag peste un miliard de euro fonduri private în Boto?ani

UE aloca 146 milioane euro in plus pentru proiecte de energie durabila

Joi, 11 noiembrie, Parlamentul European a votat mobilizarea a Euro146 milioane din fondurile neangajate in vederea finantarii unor proiecte in materie de economie de energie, eficienta energetica si de energie regenerabila. Legislatia astfel modificata privind Planul european de redresare energetica va redirectiona fondurile neutilizate catre un nou fond pentru a finanta proiecte precum<*renovarea unor cladiri…

Citește mai departe
Numărătoare inversă pentru primul proiect demonstrativ românesc de captare şi stocare a CO2

Numaratoare inversa pentru primul proiect demonstrativ romanesc de captare si stocare a CO2

Cu ocazia vizitei in Romania a Institutului Global de Captare si Stocare a Carbonului (GCCSI) din Australia, Institutul de Studii si Proiectari Energetice (ISPE) si Institutul National GeoEcoMar au organizat o conferinta de presa in cadrul careia au fost abordate principalele chestiuni referitoare la punerea in aplicare a unui proiect demonstrativ de captare si stocare…

Citește mai departe
Fonduri UE neutilizate pentru proiecte de energie durabilă

Fonduri UE neutilizate pentru proiecte de energie durabila

Joi, Parlamentul European a votat mobilizarea a Euro146 milioane din fondurile neangajate in vederea finantarii unor proiecte in materie de economie de energie, eficienta energetica si de energie regenerabila. Legislatia astfel modificata privind Planul european de redresare energetica va redirectiona fondurile neutilizate catre un nou fond pentru a finanta proiecte precum: * renovarea unor cladiri…

Citește mai departe

Captarea si stocarea carbonului : ingrijorarea FNE

In centrul tehnologiilor ce promit un viitor luminos in cadrul luptei impotriva incalzirii globale, tehnologiile CSC nu inceteaza sa alimenteze polemici. Un context care nu impiedica totusi iesirea la lumina a acelora care demonstreaza si care fac inconjurul lumii.Pentru asociatiile de mediu, CSC prezinta numeroase defecte: costul lor energetic este considerabil, eficacitatea e inca necunoscuta,…

Citește mai departe

Lansarea oficiala a Asociatiei Romane a Carbonului (ARC), o platforma comuna de colaborare pentru operatorii si traderii de carbon si gaze cu efect de sera

De curand a fost lansata prima asociatie din Romania care se va implica in gestionarea emisiilor de carbon si gaze cu efect de sera. Un prim obiectiv declarat al ARC este punerea in aplicare a unui program de implementare a tehnologiilor de producere a energiei verzi din surse regenerabile prin asigurarea de resurse financiare pe…

Citește mai departe

Tehnologii inovative pentru captarea si stocarea carbonului. Oportunitati pentru Romania

In deschiderea evenimentului, Excelenta Sa, Ambasadorul Marii Britanii, Robin Barnett, a accentuat necesitatea implementarii tehnologiei de captare si stocare a dioxidului de carbon: „Sistemul energetic bazat pe carbune este responsabil de mare parte din emisiile poluante. Ne trebuie asadar un sistem neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon. In acelasi timp, insa, ramanem…

Citește mai departe