88% din suprafata oceanelor, contaminata de deseuri plastice

88% din suprafata oceanelor, contaminata de deseuri plastice

Micro-fragmente de plastic polueaza pana la 88% din suprafata oceanelor, deteriorand, astfel, mediul de viata al pestilor si altor animale marine, se arata intr-un studiu elaborat de cercetatori spanioli si publicat in Statele Unite. „Curentii oceanici transporta obiecte de plastic reduse la mici dimensiuni de radiatiile solare, iar aceste micro-fragmente, care pot rezista sute de…

Citește mai departe
Efectele secundare ale unor legume

Efectele secundare ale unor legume

Consumul de legume este benefic pentru organismul nostru, nimeni nu poate nega acest lucru. Am fost invatati de cand eram mici sa mancam legume si ni s-a spus despre efectele pozitive ale acestora. Cu toate acestea, consumul anumitor vegetale poate avea efecte secundare ciudate. Legume precum cartofii, sfecla, rosiile, sparanghelul sau dovlecelul pot schimba culoarea…

Citește mai departe

Agentia Europeana pentru Securitatea Alimentara: 60% din legume si 30% din fructe contin pesticide

Agentia Europeana pentru Securitatea Alimentara informeaza consumatorii ca 60 la suta din legume si 30 la suta din fructe contin pesticide. Procentele sunt ingrijoratoare, pentru ca aceste substante ne pun in pericol sanatatea! Mai mult decat atat, cercetatorii sustin ca substantele chimice folosite de agricultori pentru a creste productia la unele fructe si legume duc…

Citește mai departe

Managementul deseurilor si schimbarile climatice – Reteaua de Actiune pentru Clima Romania

Ca urmare a unui studiu realizat la nivel european, Agentia Europeana pentru Mediu a concluzionat ca o mai buna gestionare a deseurilor municipale va reduce emisiile de gaze cu efect de sera. Cantitatea de deseuri municipale se estimeaza ca va creste cu 25% din 2005 pana in 2020, avertizeaza studiul „Municipal Waste Management and Greenhouse…

Citește mai departe

Poliaminele – alternativa ecologica a hidrazinei si fosfatilor

Tratarea anti-coroziune a apei in sistemele apa-abur-condens din majoritatea industriilor din Romania nu este tocmai ideala. Termocentrale, rafinarii, combinate chimice, fabrici de bere si multe alte obiective folosesc produse daunatoare mediului precum fosfatii la care se adauga hidrazina, un pericol real nu numai pentru natura, ci si pentru om. Coroziunea in sisteme cu cazane cu…

Citește mai departe

Samsung Blue Earth, primul touchscreen care se incarca de la soare

Samsung Mobile a prezentat la Barcelona, in cadrul Congresului Mondial GSM 2009, un nou telefon mobil inovativ cu touchscreen, care se poate incarca prin intermediul unor mini-panouri solare. Blue Earth reprezinta viziunea Samsung in privinta protectiei mediului inconjurator. Acesta este primul touchscreen care foloseste energia solara, iar prin folosirea panourilor amplasate in partea din spate…

Citește mai departe

Atacul pesticidelor

Sangele tuturor spaniolilor este infestat cu pesticide, releva un recent studiu realizat de Universitatea din Granada. Analizele de sange, desfasurate in mediul urban si rural, au identificat si masurat sase mari tipuri de substante daunatoare pentru organism. Este vorba de DDT, un pesticid puternic folosit intensiv in anii „80, benzen (HCB), substanta folosita ca fungicid,…

Citește mai departe