Cat de sanatoasa este margarina?

Se poate spune ca margarina este un aliment controversat. Desi trebuia sa inlocuiasca untul, ea a fost criticata inca de la inceput datorita continutului ridicat de grasimi trans, nocive pentru sanatate. Care este adevarul despre margarina? Margarina a fost inventata in 1869 de catre chimistul francez H. Mège Mouriès, care a amestecat grasimi animale, in…

Citește mai departe
Sfecla ro?ie are nenum?rate beneficii pentru organism

Sfecla rosie invinge anemia

Sfecla rosie este un adevarat izvor de sanatate si de vitalitate, furnizand organismului numeroase vitamine si minerale, printre care: vitaminele A, C, B6, B9, calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc, mangan sau potasiu. Aceasta isi pastreaza toate proprietatile chiar si in urma procesului de fierbere. Buna impotriva oboselii accentuate Sfecla rosie e excelenta contra anemiei si…

Citește mai departe

Brad Pitt nu mai foloseste sapun. L-a inlocuit cu o solutie ecologica compusa din apa, suc de lamaie si otet de mere

Brad Pitt a decis sa nu mai foloseasca sapun si se spala apeland la o solutie compusa din apa, suc de lamaie si otet de mere, conform starpulse.com citat de Agerpres. Starul din “World War Z” sustine ca astfel contribuie mai bine la protectia mediului. “Brad a citit despre toxinele continute in sapunuri — in…

Citește mai departe
Fructele, singurul aliment care pune creierul la munca

Cum sa previi aparitia cancerului

„Daca respecti un stil de viata sanatos, riscul de a face cancer este zero”, considera Thomas A. Sellers, PhD la Centrul Moffitt pentru prevenirea si controlul cancerului din Tampa. O alimentatie echilibrata, excercitiile fizice, si evitarea viciilor precum tutun si alcool, sunt principiile de baza ce trebuie urmate pentru o sanatate de fier. Filtreaza apa…

Citește mai departe

Polenul apicol, de la floare la dieta

Polenul crud – polimineralizant Absorbtia si functionarea corecta unor minerale este conditionata de alte minerale ori vitamine. Exemplu: absorbtia calciului este dependenta de magneziu, totodata si de fosfor, care sustine si absorbtia fierului; dar si absorbtia fosforului depinde de calciu. Magneziul este in corelatie cu vitamina B6; buna metabolizare a calciului depinde de vitamina D;…

Citește mai departe
Ceaiul de hrean, consolideaza plamanii si reduce riscul de dezvoltare a diferite tipuri de cancer

Hreanul cel tamaduitor

Radacina de hrean este foarte bogata in vitamine (in special C si complexul B) si minerale , contine subsatnte antibiotice naturale, enzime, fitohormoni. Cunoscut inca din vremea antichitatii, leac pretuit de greci si romani, hreanul era o planta raspandita si la daci, care ii spueau usturonila. Frunzele crude, legate pe frunte alungau durerule si limpezeu…

Citește mai departe

O lamaie = Vitamina C, vitamina B, riboflavina, calciu, fosfor, magneziu, proteine si hidrati de carbon

Dintre toate citricele existente pe piata, lamaia este cea mai importanta sursa de substante nutritive, atat de necesare organismului, mai ales in aceasta perioada rece. Vitamina C, vitamina B, riboflavina, calciu, fosfor, magneziu, proteine si hidrati de carbon, toate acestea se gasesc din belsug in lamaie. Consumata dimineata, ca atare sau sub forma de suc,…

Citește mai departe

Iaurt cu mult zahar

Iaurtul Muller Froop contine o cantitate mare de zaharuri (zahar si glucoza), motiv pentru care nu este un produs care poate fi recomandat tuturor categoriilor de consumatori, cum s-ar intampla in cazul iaurturilor simple. Pe eticheta iaurtului Muller Froop scrie ca nu are conservanti si nici coloranti artificiali, ceea ce este adevarat. Insa, aceasta nu…

Citește mai departe

Suc de lamaie din E-uri

Concentratul citric Cio nu are nimic in comun cu lamaia. Nici macar apa nu mai este naturala, ea fiind filtrata si dedurizata. Dupa ce veti deschide ambalajul produsului analizat veti simti aroma de lamaie, dar nu va bucurati, pentru ca aceasta este sintetica, obtinuta prin procedee chimice. Pe langa apa si aroma obtinute in laborator,…

Citește mai departe

Miere din flori de camp

Mierea este un aliment usor de digerat. Ea cuprinde un amestec de fructoza si glucoza intr-o forma care se asimileaza direct, fara a mai fi transformata de orga-nism. Mierea de flori de camp de la Allos (foto) este un produs bio (ecologic sau organic), necontaminat cu antibiotice, pesticide si alte chimicale periculoase. Acest sortiment de…

Citește mai departe