Sucurile care te scap? de boli

Sucurile care te scapa de boli

Gustoase, racoroase dar si foarte sanatoase. Sucurile din fructe pot preveni aparitia unor afectiuni. Totodata, pot fi folosite si in tratarea unor probleme de sanatate. Sucul de portocale, benefic pentru inima Stiai ca daca bei doua pahare de suc de portocale in fiecare zi esti mai putin predispus la hipertensiu­nea arteriala? Este concluzia unui studiu…

Citește mai departe

Sunatoarea vindeca depresia

Depresia este considerata boala secolului XXI. Desi medicii din toata lumea inca mai cauta solutii pentru boala care ucide anual mai multi oameni decat cancerul, se pare ca printre numeroase tratamente ar fi si consumul natural al unei plante. Ea este sunatoarea. Din vremuri foarte indepartate, sunatoarea (pojarnita, cum este cunoscuta in popor) era utilizata…

Citește mai departe
Hrana ecologic?, noul trend în agricultur?

Hrana ecologica, noul trend in agricultura

Conceptul de agricultura ecologica prinde contur, fiind noua tendinta in randul fermierilor Fermierii spun ca agricultura ecologica poate reprezenta acel element de competitivitate si motor de crestere al sectorului agricol din Romania Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) acorda o mare importanta dezvoltarii agriculturii ecologice, potrivit lui Virgil Laurentiu Gaman, secretar general in MADR. „Din…

Citește mai departe
Comercian?ii care vând produse ecologice ambalate ?i etichetate sunt exonera?i de la înregistrarea în sistem

Targ de produse traditionale si ecologice, la Ministerul Agriculturii

Un nou targ al producatorilor de produse traditionale si ecologice are loc in weekend la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) din Bucuresti. La evenimentul intitulat „Moldova lui Stefan in Bucuresti, obiceiuri si traditii stramosesti”, producatori din 17 judete, cu preponderenta din zona Moldovei, isi vor promova produsele traditionale de calitate: legume si fructe…

Citește mai departe

Cat de sanatoasa este margarina?

Se poate spune ca margarina este un aliment controversat. Desi trebuia sa inlocuiasca untul, ea a fost criticata inca de la inceput datorita continutului ridicat de grasimi trans, nocive pentru sanatate. Care este adevarul despre margarina? Margarina a fost inventata in 1869 de catre chimistul francez H. Mège Mouriès, care a amestecat grasimi animale, in…

Citește mai departe
Ferma Familial? Bio, baza dezvolt?rii rurale durabile

Forstbauer Family Natural Food Farm pionier in agricultura organica

Produsele alimentare avand eticheta biodinamica, sau certificarea Demeter sunt cunoscute de catre clientii pietelor locale de produse ecologice. Maria Forstbauer de la Forstbauer Family Natural Food Farm, inpreuna cu intreaga sa familie sunt printre pionierii miscarii ecologiste din agricultura canadina, si detine una dintre cele mai recunoscute ferme biodinamice certificate „Demeter”, in Valea Fraser din…

Citește mai departe
Miracolul din farfurie. 13 motive (s?n?toase) ca s? m?nânci fasole verde. Afl? în ce afec?iuni te ajut?

Miracolul din farfurie. 13 motive (sanatoase) ca sa mananci fasole verde. Afla in ce afectiuni te ajuta

Starea noastra de sanatate se poate imbunatati considerabil daca vom consuma regulat fasole verde deoarece contine vitaminele A, B si C, oligoelemente, betacaroten si saruri minerale (calciu, siliciu, fosfor, fier, mangan, magneziu, hidrati de carbon). 1. Impiedica asimilarea zaharurilor Consumul regulat de fasole verde proaspata impiedica asimilarea zaharurilor, datorita continutului sa mare de fibre. Pentru…

Citește mai departe
Ceaiul de hrean, consolideaza plamanii si reduce riscul de dezvoltare a diferite tipuri de cancer

Hreanul – medicament natural miraculos. 6 afectiuni in care are efect si 3 retete terapeutice

Hreanul se poate folosi in stare cruda, proaspat, ras, pentru a da gust mancarurilor, fiind apreciat pentru aroma speciala si pentru gustul picant, dar si sub forma de tinctura, energizant, sirop sau vin tonic, ca medicament natural. 1. Afectiuni cardiovasculare Anumite substante pe care le contine hreanul au efecte benefice asupra circulatiei sangelui in zonele…

Citește mai departe
Efecte uimitoare pentru s?n?tate. Sucul natural care învinge colesterolul ?i te protejeaz? de diabet

Fara suc de fructe la masa! De ce condamna expertii obiceiul parintilor de a da copiilor sucuri naturale?

Nu numai bauturile racoritoare dulci, dar si sucul de fructe natural ar trebui evitat in mare masura, spun specialistii. Si acesta contine cantitati mari de zahar, consumul lui favorizand aparitia diabetului, a obezitatii si a bolilor de inima, iar ideea de a face din fiecare pahar de suc de fructe una dintre „portiile de fructe”…

Citește mai departe
B?utura care cur??? urmele polu?rii

Bautura care curata urmele poluarii

In timp ce lumea este tot mai poluata, oamenii de stiinta cauta masuri mai eficiente pentru combaterea efectelor. Asa au ajuns cercetatorii Scolii de Sanatate Publica Johns Hopkins Bloomberg din SUA sa creeze o bautura din lastari de broccoli, care poate curata organismul de agentii poluanti. Cercetatorii au stabilit ca lastarii de broccoli produc glucorafanina,…

Citește mai departe

Rostopasca, planta care lupta cu hepatita si cancerul

Rostopasca este recomandata ca remediu in peste 150 de afectiuni, de la dermatoze banale, la temutul cancer sau la infectiile virale, inca imposibil de tratat cu medicamentele actuale. Ea se utilizeaza cu rezultate excelente in tratarea hepatitelor cronice, a colicilor hepato-biliare, colecistitelor, diskineziei biliare, tusei spastice. Aceasta planta este, inainte de toate, un stimulent al…

Citește mai departe
Fructul intreg? Sau sucul obtinut prin stoarcere?

Fructul intreg? Sau sucul obtinut prin stoarcere?

Cele mai multe website-uri listeaza calitatile fructelor. Sucurile de fructe nu sunt insa mentionate ca forma preferata pentru o alimentatie corecta. Motivul este foarte simplu: indiferent de fructe si de metoda folosita pentru stoarcere, cea mai importanta cantitate de nutrienti este adusa de fructul intreg. Beneficiile invelisului fructelor Pielea celor mai sanatoase fructe, cum ar…

Citește mai departe

Beneficiile sucului de sfecla rosie

Sfecla rosie este unul dintre cele mai sanatoase alimente existente. Cu surse abundente si unice de fitonutrienti, cum ar fi betalaina si vulgaxantina, antioxidanti precum manganul si vitamina C, sfecla ofera mai mult decat culoare. Acesti fitonutrienti au proprietati antioxidante, anti-inflamatorii si detoxifiante. Studiile stiintifice recente au dovedit faptul ca sfecla reduce cresterea celulelor tumorale…

Citește mai departe

Verdeturile sunt o bomba vitaminizanta, cu beneficii excelente pentru sanatate si silueta. Dieta verde, o metoda eficienta de ardere a grasimilor

Leurda, stevia, spanacul, salata verde, urzicile sunt doar cateva dintre verdeturile de sezon cu beneficii extraordinare pentru sanatate, in compozitia acestora regasindu-se o multime de vitamine si minerale, printre care vitaminele A, B2, K si C, sulf, ulei eteric, saruri minerale de calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, cupru si adenozina, o substanta care reduce…

Citește mai departe