Sfecla ro?ie are nenum?rate beneficii pentru organism

Sfecla rosie invinge anemia

Sfecla rosie este un adevarat izvor de sanatate si de vitalitate, furnizand organismului numeroase vitamine si minerale, printre care: vitaminele A, C, B6, B9, calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc, mangan sau potasiu. Aceasta isi pastreaza toate proprietatile chiar si in urma procesului de fierbere. Buna impotriva oboselii accentuate Sfecla rosie e excelenta contra anemiei si…

Citește mai departe
7 secrete pentru cultivarea legumelor in balcon

Cate familii din Timisoara s-au abonat la cosuri cu legume ecologice?

Timisorenii dornici sa consume legume proaspete, cultivate fara chimicale, s-au grupat intr-o asociatie care sprijina micii producatori agricoli. Acestia din urma au avantajul ca au asigurata piata de desfacere, iar clientii sunt siguri ca pun pe masa hrana de calitate. Se prezinta, cu mandrie, ca “Asatieni” – de la numele asociatiei ASAT – adica facand…

Citește mai departe

Sicilia: Teren confiscat de la mafie si transformat in vii ecologice

Din anul 2001, Coperativa Placido Rizzoto, Sicilia, Italia, vinde intr-un magazin la cativa kilometri de “Cosa Nostra” (Satul Corleone), produse alimentare sub eticheta “Teren Liber” (Libera Terra). Libera Terra reprezinta de fapt o retea de fermierii organici numita “Libera Terra” care produce uleiuri, paste delicioase, dulceturi, sucuri si renumitele vinuri siciliene pe terenurile confiscate de…

Citește mai departe

Tur de 45 de minute pentru a experimenta produsele ecologice din toata lumea

Daca sunteti in cautarea de ingrediente naturale surprinzatoare si produse alimentare procesate va trebui sa luati parte la un tur de inovare prin targul international Biofach 2014 Nürnberg, Germania, pentru a experimenta produsele ecologice din intreaga lume. Bio-Fach-2013-050-9914 resizeTurul prin expozite va acoperi produse, cum ar fi ierburile uscate din Egipt, zahar din nuca de…

Citește mai departe

Rosia mov anti-cancer: leguma super-sanatoasa inventata de cercetatorii britanici!

Posibilitatea de a putea cumpara din supermarket rosii purpurii modificate genetic este cu un pas mai aproape de a deveni realitate. Cercetatorii britanici au conceput aceasta „super-leguma” cu pigment intunecat pentru a oferi rosiilor aceleasi beneficii pentru sanatate pe care le au afinele si alte fructe de padure inchise la culoare. Productia pe scara larga…

Citește mai departe
“Super-ciupercile” ar putea rezolva o problem? fiziologic? foarte comun? azi

“Super-ciupercile” ar putea rezolva o problema fiziologica foarte comuna azi

Din ce in ce mai multe persoane sufera de deficiente de vitamina D, ca urmare a reducerii timpului petrecut in aer liber. O noua tehnologie are insa capacitatea de a furniza organismului uman vitamina D necesara prin intermediul unui aliment obisnuit: ciupercile comestibile expuse pentru un timp foarte scurt luminii ultraviolete sunt imbogatite considerabil in…

Citește mai departe
Sfecla ro?ie are nenum?rate beneficii pentru organism

Sucul de sfecla rosie – miracolul detoxifiant si antioxidant

Sucul de sfecla rosie poate fi consumat cu incredere de oricine si este recomandat chiar si atletilor si celor care lucreaza in conditii dificile. El contribuie la imbunatatirea activitatii fizice, atenuand efectele negative ale exercitiilor fizice asupra corpului. In plus, sucul de sfecla rotie stimuleaza sistemul imunitar, crescand capacitatea de rezistenta a organismului in fata…

Citește mai departe

Cat de bio sunt produsele bio?

In ultimii ani, Romania a fost impanzita de numeroase magazine pe rafturile carora sunt expuse spre vanzare produse si de doua ori mai scumpe decat cele conventionale. Este vorba despre produsele certificate bio. Paine, peste, lapte ori legume, toate sunt prezentate de comercianti ca alimente mult mai sanatoase decat cele obisnuite si care fac adevarate…

Citește mai departe

Brad Pitt nu mai foloseste sapun. L-a inlocuit cu o solutie ecologica compusa din apa, suc de lamaie si otet de mere

Brad Pitt a decis sa nu mai foloseasca sapun si se spala apeland la o solutie compusa din apa, suc de lamaie si otet de mere, conform starpulse.com citat de Agerpres. Starul din “World War Z” sustine ca astfel contribuie mai bine la protectia mediului. “Brad a citit despre toxinele continute in sapunuri — in…

Citește mai departe
Beneficiile nebanuite ale perelor

Beneficiile nebanuite ale perelor

Aromate si zemoase, perele sunt un remediu natural impotriva diverselor afectiuni. Astfel, in plin sezon este bine sa ne bucuram de beneficiile pe care ni le ofera aceste fructe, mai ales ca ele contin si foarte putine calorii Delicioase si parfumate, perele contin cantitati importante de vitamine benefice organismului si sistemului imunitar. Pe langa apa…

Citește mai departe

Afinele au primit din partea medicilor distinctia de „Cel mai bun produs anti-imbatranire”

Afinele sunt fructele cele mai utile pentru om, o adevarata comoara de vitamine si minerale valoroase. Afinele pot fi folosite nu doar pentru a consolida sistemul imunitar dar, de asemenea, pentru a incetini procesul de imbatranire. In primul rand, afinele sunt bogate in antioxidanti – substante care absorb radicalii liberi nocivi din organism. Astfel, aceste…

Citește mai departe

Primul burger creat in vitro, pornind de la celule susa de vaca, a fost gatit si degustat, luni, la Londra

Primul burger creat in vitro, pornind de la celule susa de vaca, a fost gatit si degustat, luni, la Londra, in cadrul unui eveniment-experiment potential revolutionar.Burgerul, cu o greutate de 142 de grame, a costat 250.000 de euro. Degustatorii au fost o austriaca „cercetatoare a tendintelor culinare” si un scriitor american autor al unei carti…

Citește mai departe

11 motive pentru care trebuie sa renunti la sucurile carbogazoase

Un studiu recent arata cat de mult poate influenta consumul indelungat de sucuri carbogazoase sanatatea dintilor tai. Efectul este asemanator cu cel al consumului de metamfetamine sau cocaina. Acizii din sucuri distrug smaltul dintilor, acestia devenind vulnerabili in fata cariilor, sparturilor si ingalbenirii. Sucurile nu iti distrug doar dintii. Din cauza continutului ridicat de zahar,…

Citește mai departe
Pre?edintele Societ??ii Române de Diabet: Nu interzice?i copiilor de tot Coca-Cola ?i fast-food, da?i-le mult mai pu?in

Presedintele Societatii Romane de Diabet: Nu interziceti copiilor de tot Coca-Cola si fast-food, dati-le mult mai putin

Consumul zilnic de doi litri de Coca-Cola si alte racoritoare acidulate sau indulcite cu zahar reprezinta un pericol foarte mare, mai ales ca in ultima perioada exista o tendinta de a consuma doar racoritoare cu zahar, iar tocmai de aceea parintii ar trebui sa le permita copiilor doze foarte mici, de maxim 300 de mililitri…

Citește mai departe
Cat de mult ingrasa bauturile carbogazoase? Ce au descoperit specialistii

Expertii avertizeaza in legatura cu bauturile vinovate de moartea a 200.000 de persoane pe an

Potrivit oamenilor de stiinta, aceste bauturi au cauzat moartea a 133.000 de oameni prin diabet, 44.000 prin boli de inima si 6000 prin cancer. Cercetatorii au facut un studiu amplu referitor la decesele asociate consumului de sucuri indulcite cu zahar si au ajuns la concluzia ca majoritatea deceselor (78%) cauzate de bauturile racoritoare erau in…

Citește mai departe
Ce ascunde eticheta: “Tymbark Nectar piersici” induce în eroare consumatorii

Ce ascunde eticheta: “Tymbark Nectar piersici” induce in eroare consumatorii

Iata doar cateva motive pentru care sucurile comerciale (inca) se vand la o rata destul de ridicata:  marketing-ul care le promoveaza ca pe “bauturi provenite din Natura”, folosind cuvinte cheie precum “nectar”, “bogat in vitamine”, “cu pulpa” credinta generala falsa ca un suc de fructe nu poate contine altceva decat “fructe”, si deci nu poate…

Citește mai departe
Flavonoidele din legume ?i fructe protejeaz? fum?torii de cancer

Flavonoidele din legume si fructe protejeaza fumatorii de cancer

O dieta bogata in flavonoide contribuie la reducerea riscului de cancer pulmonar la fumatori cu 50%. Si cancerul pancreatic are un risc redus cu 59%. Ce sunt flavonoidele? Flavonoidele sunt compusi chimici ce se gasesc in legume, fructe, ceai sau vin si au activitate antioxidanta, antimicrobiana, anticanceroasa si antiinflamatorie. Existenta acestor substante in legume este…

Citește mai departe
Fructele, singurul aliment care pune creierul la munca

Cum sa previi aparitia cancerului

„Daca respecti un stil de viata sanatos, riscul de a face cancer este zero”, considera Thomas A. Sellers, PhD la Centrul Moffitt pentru prevenirea si controlul cancerului din Tampa. O alimentatie echilibrata, excercitiile fizice, si evitarea viciilor precum tutun si alcool, sunt principiile de baza ce trebuie urmate pentru o sanatate de fier. Filtreaza apa…

Citește mai departe