Studiu: bauturile carbogazoase ne imbatranesc la fel ca fumatul. Ce sucuri putem sa bem fara probleme

Potrivit cercetatorilor americani, consumul regulat de sucuri acidulate poate avea efecte aproape la fel de nocive ca fumatul Studiul a aparut in prestigioasa revista American Journal of Public Health si a fost realizat de specialistii de la Universitatea din California care au vrut sa afle ce impact are consumul de sucuri dulci asupra imbatranirii. Iar…

Citește mai departe

Sucuri multe, nutrienti putini

Consumul de bauturi carbogazoase in copilarie duce la obiceiuri alimentare nesanatoase la maturitate, mai ales in gazul persoanelor de sex feminin. Studiul a fost realizat de o echipa de cercetatori americani pe un grup de fetite de 10 ani, care au inceput sa bea sucuri acidulate inca de la 5 ani. Acestea au fost urmarite…

Citește mai departe

Doua pahare pe zi de sucuri acidulate cresc riscul de aparitie a afectiunilor hepatice cu 80%

Doua pahare pe zi de sucuri acidulate de fructe pot sa cauzeze, pe termen lung, afectiuni hepatice severe, care conduc la necesitatea unui transplant de ficat, potrivit unui studiu al cercetatorilor israelieni. Maladiile hepatice sint asociate de obicei cu abuzul de alcool, dar acest studiu a relevat faptul ca si bauturile nealcoolice cu un continut…

Citește mai departe

Bolile cardiace, tratate cu suc de tomate

Fitoterapeutul Eugen Giurgiu recomanda ca terapia medicamentoasa a afectiunilor inimii sa fie completata cu ceaiuri din plante si sucuri de legume. Hrana nesanatoasa, sedentarismul si stresul sunt principalii factori care duc la aparitia bolilor de inima. Din acest motiv, fitonutritionistii recomanda ca tratamentul medicamentos sa fie insotit de o alimentatie echilibrata. Ca adjuvant, se recomanda…

Citește mai departe