Concluziile comisiei care a verificat situa?ia Lacului cu nuferi din Rezerva?ia natural? Lacul Pe?ea - Omul a stricat echilibrul

Concluziile comisiei care a verificat situatia Lacului cu nuferi din Rezervatia naturala Lacul Petea – Omul a stricat echilibrul

Institutia Prefectului Bihor a facut publice, ieri, concluziile comisiei care a verificat situatia Lacului cu nuferi din Rezervatia naturala Lacul Petea. Membrii comisiei recomanda instalarea de piezometre (aparate cu care se masoara gradul de comprimare a lichidelor sau se determina presiunea statica a fluidelor) in jurul lacului si de senzori in puturile de forare pentru…

Citește mai departe

Schimbarea climei a fost fatala civilizatiei maya

Schimbarea climei, care a cauzat o lunga seceta cu efecte catastrofale, a fost fatala civilizatiei maya, afirma autorii unui studiu publicat joi in Statele Unite, care confirma astfel o ipoteza pana acum controversata. „Splendoarea si prabusirea imperiului maya reprezinta exemplul insusi al unei civilizatii sofisticate care a fost incapabila sa se adapteze la schimbarea climatica„,…

Citește mai departe

Agresiunea asupra mediului

Ecologia este definita drept stiinta a vietii -deopotriva a Naturii si Omului- care studiaza Mediul Inconjurator, elaborand principiile si metodologiile necesare integrarii si armonizarii conduitei umane cu procesele firesti ale naturii. Mediul inconjurator reprezinta  obiectul principal de studiu al ecologiei, fiind una dintre notiunile ce sta la baza acestei stiinte. Conceptul de „mediu” poate fi…

Citește mai departe

Cele sapte antiminuni eco

Romania se poate lauda si cu un top al dezastrelor de mediu: desertificarea prematura si disparitia apei potabile, defrisarile masive, poluarea urbana, gropile de gunoi neecologice, eroziunea accelerata a plajelor, poluarea industriala tip Copsa Mica si disparitia unor specii. Din cauza iernilor tot mai calde si a verilor caniculare, din totalul resurselor de apa doar…

Citește mai departe

Conditii de viata 2008

In ritmul consumului actual de resurse, umanitatea va avea nevoie de inca doua planete in 2030 pentru a-si putea asigura nevoile, este concluzia unui raport publicat de Fondul Mondial pentru Natura (WWF). Amprenta ecologica a umanitatii, care evalueaza consumul resurselor naturale, depaseste cu 30% capacitatea de regenerare a ecosistemelor, explica WWF in raportul „Conditii de…

Citește mai departe

Apocalipsa meteorologica, publicata in Monitorul Oficial

Romania ar putea fi invadata de specii exotice de animale si se va confrunta cu fenomene meteorologice extreme in zonele urbane daca autoritatile nu vor respecta avertizarile din Ghidul schimbarilor climatice. Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile a publicat in Monitorul Oficial Ghidul privind adaptarea Romaniei la efectele schimbarilor climatice. Potrivit autoritatilor, in absenta unei strategii…

Citește mai departe