Slatina, „bombardat?” de radia?ii electromagnetice. Pericolul antenelor GSM

Slatina, „bombardata” de radiatii electromagnetice. Pericolul antenelor GSM

Populatia Slatinei este supusa, de peste un deceniu, radiatiilor electromagnetice emise de antenele GSM amplasate pe multe dintre blocurile-turn ale orasului. In ciuda faptului ca, oficial, efectele nocive asupra sanatatii umane produse de acest tip de radiatii nu sunt recunoscute de autoritati, in lume exista din ce in ce mai multe cazuri in care oamenii…

Citește mai departe
Telefoane, tablete si televizoare toxice pentru mediu si sanatatea ta

Chinezii au inventat un dispozitiv cu care pot fi reciclate telefoanele mobile

Gratie ingeniozitatii chinezilor nu mai trebuie sa apelam la site-uri de specialitate sau la terte persoane pentru a ne putea schimba telefonul mobil care nu ne mai satisface exigentele. Zilele acestea, la Expozitia Internationala pentru Conservarea Energiei si Protectia Mediului, deschisa in Beijing, pasionatii de tehnologie au fost absolut fascinati de masinaria de reciclat telefoane…

Citește mai departe

Statie de incarcare telefonie mobila pe baza de energie solara la Caransebes

Caransebesenii care frecventeaza Parcul de Agrement Teius au la dispozitie de acum o statie de incarcare telefonie mobila pe baza de energie solara. Reprezentantii Primariei ne-au precizat ca dispozitivul a fost montat in aceste zile in zona Oraselului Copiilor. Investitia se incadreaza in proiectul “Reabilitarea de parcuri, ca masura pentru imbunatatirea calitatii vietii cetatenilor din…

Citește mai departe

“Revolta” din Micesti impotriva amplasarii unei antene de telefonie mobila a ajuns in atentia prefectului de Alba

Peste 200 de persoane care locuiesc pe strazile Valea Aurului, Sesuri, Huedin, Tarnita (fosta Garii), Apuseni si Oasa din Micesti se “lupta” pana in panzele albe pentru sanatatea lor. Luni, reprezentantii acestora au cerut ajutorul prefectului judetului Alba, Gheorghe Feneser, pentru a opri amplasarea antenei unei companii de telefonie mobila la 50 de metri de…

Citește mai departe

Afla care sunt cele mai apropiate puncte de colectare selectiva in orasul tau

Eco-Rom Ambalaje, compania detinatoare a licentei “Punctul Verde” in Romania si cea mai importanta organizatie de preluare de la agentii economici a obligatiei de reciclare si valorificare a deseurilor de ambalaje, a lansat campania de informare, educare si responsabilizare cu privire la colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje: „Ai colectat, Ai castigat!” Ai colectat, ai…

Citește mai departe

Mii de premii vor fi oferite aradenilor care colecteaza selectiv in campania „Ai colectat, Ai castigat!”

Eco-Rom Ambalaje, compania detinatoare a licentei “Punctul Verde” in Romania si cea mai importanta organizatie de preluare de la agentii economici a obligatiei de reciclare si valorificare a deseurilor de ambalaje, a lansat campania de informare, educare si responsabilizare cu privire la colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje: „Ai colectat, Ai castigat!”. Campania se deruleaza…

Citește mai departe

Un studiu arata ca arborii plantati in apropierea ruterelor wireless au frunze uscate si coaja afectata

Radiatiile Wi-Fi ar putea fi daunatoare pentru oameni. Un studiu realizat in Olanda de catre autoritatile din Alphen aan den Rijn arata ca au fost afectati copaci situati in apropierea ruterelor. Studiul indica faptul ca arborii plantati in apropierea ruterelor wireless au frunze uscate si coaja afectata, relateaza Daily Mail citat de Hotnews. Rezultatele alarmante…

Citește mai departe

Inca o amenda de 100.000 de lei pentru firma care a distrus aria de protectie speciala avifaunistica Magura Odobesti

Sanctiunea a fost aplicata de Garda de Mediu pentru ca firma care a facut lucrarea nu vrea sa readuca suprafata la forma initiala. Comisarii Garzii Judetene de Mediu Vrancea au fost recent in zona Magura Odobesti, cel mai inalt deal subcarpatic din Romania, pentru a vedea daca S.C. Egnatia Rom SRL Bucuresti a refacut dealul…

Citește mai departe

Ericsson: Solutiile de broadband pot ajuta societatea sa se dezvolte cu emisii reduse de carbon

Conform unui studiu realizat de Comisia de Broadband si Dezvoltare Digitala (Broadband Commission for Digital Development), solutiile de broadband pot ajuta societatea sa se dezvolte cu emisii reduse de carbon si pot reprezenta o modalitate eficienta de a contracara atat cauzele, cat si efectele schimbarilor climatice. Studiul „The Broadband Bridge: Linking ICT with Climate Action”…

Citește mai departe

Disparitia roiurilor de albine din intreaga lumea ar provoca un dezechilibru major in ecosistem

Disparitia roiurilor de albine din intreaga lumea ar provoca un dezechilibru major in ecosistem, fapt ce i-ar afecta dramatic si pe oameni. Natura are mecanisme complicate care sustin ritmul vietii, iar disparitia unei rotite, oricat ar fi de mica, poate da peste cap intreg angrenajul. Studiile efectuate in tara noastra, dar si in strainatate demonstreaza…

Citește mai departe

ViitorPlus a inceput impadurirea terenului degradat din Poroschia, judetul Teleorman, demarand astlfel „Padurea Copiilor”

Bucuresti, 8 aprilie 2012 – ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila – a inceput ieri impadurirea terenului degradat din Poroschia, judetul Teleorman, demarand astlfel „Padurea Copiilor”. Iuliana Tudor (realizator emisiunea “O data-n viata”, TVR1), sustinatorul principal al campaniei, a fost alaturi de cei peste 150 de voluntari, dar si de alte persoane publice si vedete…

Citește mai departe

ViitorPlus si Iuliana Tudor lanseaza campania „Padurea Copiilor” 2012 – un copac pentru fiecare nou-nascut din Romania

Bucuresti, 3 aprilie 2012 – ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila – impreuna cu Iuliana Tudor (Realizator emisiunea “O data-n viata”, TVR1) lanseaza astazi campania „Padurea Copiilor” 2012, avand ca obiectiv principal plantarea si ingrijirea a cate unui puiet de copac pentru fiecare nou-nascut din Romania.   Argumentele care sustin necesitatea acestei campanii pot fi…

Citește mai departe

Cosmote va planta in aceasta toamna cate un copac pentru fiecare telefon reciclat

Cosmote Romania va marca Ora Pamantului 2012, pe 31 martie, cu prima initiativa importanta care leaga direct telefonia mobila de protectia mediului inconjurator, arata un comunicat de presa transmis redactiei. Astfel, pe 31 martie, Cosmote lanseaza o provocare pentru fiecare client al sau: pentru fiecare telefon mobil sau accesoriu adus pentru reciclare intr-un magazin Cosmote…

Citește mai departe

Fiecare telefon mobil vandut in Israel va trebui sa poarte, la fel ca si tigarile, un mesaj de avertizare asupra riscului de cancer

Fiecare telefon portabil vandut in Israel va trebui sa poarte, la fel ca si tigarile, un mesaj de avertizare asupra riscului de cancer. Parlamentul israelian a votat pe 1 martie o lege care vizeaza sensibilizarea populatiei in ceea ce priveste riscul de cancer legat de utilizarea telefonului mobil, informeaza AgoraVox. La fel ca si pachetele…

Citește mai departe

Moldovenii arunca anual la intamplare zeci de mii de aparate electrice, fara sa-si dea seama ca acestea contin substante nocive

Moldovenii arunca anual la intamplare zeci de mii de aparate electrice, fara sa-si dea seama ca acestea contin substante nocive, care ajung ulterior in corpul uman, daunandu-ne grav sanatatii. Fiind lasate la voia intamplarii in paduri, pe marginea drumurilor sau langa casa, acestea ne pun in pericol sanatatea. Cercetatori internationali au prelevat mostre de aer…

Citește mai departe
Operatorii de telefonie mobil? ar putea mic?ora considerabil costurile cu energia electric?, economisind mai mult de 550 milioane dolari.

Telefonia mobila va deveni mai verde prin reducerea consumului de energie al operatorilor

Operatorii de telefonie mobila ar putea micsora considerabil costurile cu energia electrica, economisind mai mult de 550 milioane dolari. Studiile de performanta retelelor realizate de Arieso, arata ca ceea ce este in minus in buzunarul operatorilor se reflecta si in mediu. Conform spuselor lui Mike Flanagan, 3.5 miliarde kWh sunt consumati degeaba in generarea de…

Citește mai departe

Telefonul care nu are nevoie de priza

Tehnologia permite alimentarea aparatului cu energie cinetica. Cei care uita sa-si incarce telefonul vor putea in viitorul apropiat sa foloseasca o maneta atasata aparatului pentru a avea bateria plina. Finlandezii de la compania Nokia vor sa creeze un telefon mobil care nu va avea niciodata nevoie de o priza electrica pentru a se reincarca, anunta…

Citește mai departe

Organizatiile de mediu vor sa realizeze cel mai mare proiect de ecologizare din istoria Romaniei

Mai multe organizatii neguvernamentale de mediu din Romania vor sa realizeze o ampla actiune de ecologizare, similara celei derulate in Estonia anul trecut, ce vizeaza eliminarea unui numar cat mai mare de deseuri, a anuntat, miercuri, presedinta EcoAssist, Liana Buzea, unul dintre initiatori. „Dupa modelul Estoniei, care si-a curatat natura de 10.000 de tone de…

Citește mai departe

Secretarul general al ONU a fost in zona arctica pentru a vedea efectele incalzirii climatice

Secretarul general al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), Ban Ki-moon, a vizitat marti comunitatea stiintifica de la Ny-Aalesund, situata in plina zona arctica, pentru a vedea impactul incalzirii globale, cu 100 de zile inainte de summitul despre clima ce va avea loc la Copenhaga, potrivit AFP. Este prima data cand un secretar general al ONU ajunge…

Citește mai departe

Bufnitele blocheaza turnul Cosmote

Operatorul de telefonie mobila Cosmote trebuie sa realizeze un studiu de impact pentru constructia unui turn radio relee in aria protejata Magura Odobesti, deoarece este afectata o specie de bufnita protejata prin lege. Directorul Agentiei pentru Protectia Mediului Vrancea, Adrian Colin, a afirmat ca lucrarile incepute de Cosmote in aria protejata vor fi reluate cind…

Citește mai departe

Poluarea telefoanelor mobile, masurata la Craiova

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare si Incercari pentru Electrotehnica ICMET Craiova a deschis, luni, primul laborator din Romania pentru determinarea influentei undelor electromagnetice emise de terminalele de telefonie mobila asupra utilizatorilor. „In contextul general al ingrijorarii privind consecintele poluarii electromagnetice produse de sistemele de comunicatie mobile, al cresterii fara precedent a numarului acestor terminale si al…

Citește mai departe

Vodafone Romania a reciclat doua tone de telefoane si accesorii

Peste 8.000 de telefoane au fost colectate si reciclate prin programul national al Vodafone Romania, in ultimii 2 ani Anul acesta, Vodafone Romania directioneaza sumele colectate din reciclarea telefoanelor catre programul ViitorPlus, „Adopta un copac!”, prIn care vor fi plantati 6.250 de puieti Vodafone lanseaza un nou concurs, pe www.mediu-curat.ro, avand ca tema fotografia si…

Citește mai departe

Turn GSM intr-o rezervatie naturala

Cosmote a inceput o constructie aprobata de Consiliul Judetean Vrancea si contestata de Garda de Mediu. Garda de Mediu Vrancea a emis un ordin de sistare a lucrarilor pentru un „turn de radiorelee si o statie de baza GSM” pe care operatorul de telefonie mobila Cosmote intentiona sa le ridice la Cota 1001, pe Magura…

Citește mai departe

S-a cutremurat pamantul!

Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter s-a produs sambata seara in jurul orei 20:25, in zona Vrancea, fiind resimtit la Bucuresti cu intensitatea de 3-4 grade pe scara Mercalli, potrivit Mediafax. Potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, cutremurul a avut loc la adancimea de 120 de kilometri in…

Citește mai departe

Telefoanele mobile si internetul pot constitui un pericol pentru sanatate

Telefoanele mobile, internetul si stalpii de inalta tensiune ne pun viata in pericol, potrivit Parlamentului European care a ajuns la concluzia ca suntem bombardati zilnic cu un coctail de unde electromagnetice. In aceste conditii, eurodeputatii au spus ca se impun masuri imediate pentru protejarea sanatatii oamenilor. Astfel, antenele de telefonie mobila ar trebui sa fie…

Citește mai departe

Campurile electromagnetice pot fi periculoase pentru sanatate

Suntem expusi constant radiatiilor provocate de telefoanele mobile, antenele de telefonie si radio, retelele Wi-Fi si liniile de inalta tensiune. Reprezinta acestea un pericol pentru sanatatea noastra? Inca nu stim, ne-a spus deputata europeana Frederique Ries, care a redactat un raport privind problemele de sanatate provocate de campurile electromagnetice. Raportul va fi dezbatut de deputatii…

Citește mai departe

Incarcatorul pentru orice telefon

Saptesprezece producatori si operatori de telefonie mobila s-au angajat astazi, la congresul mondial al acestui sector de la Barcelona, sa lucreze impreuna pentru a realiza un incarcator universal pentru telefoanele mobile, o initiativa care va fi benefica si pentru mediu, anunta AFP. Cei mai importanti producatori participa la acest congres: Nokia, Motorola, LG, Sony Ericsson,…

Citește mai departe