Comisia Europeana NU SUSTINE INCINERAREA deseurilor

Comisia Europeana a publicat in 26 ianuarie o comunicare cu privire la rolul energiei din deseuri in economia circulara. Textul ofera clarificari cu privire la implementarea ierarhiei deseurilor si ghidare pentru statele membre in scopul evitarii unor probleme precum supracapacitatea de incinerare si reducerea ratelor de reciclare cu care se confrunta in prezent, in special, statele…

Citește mai departe

Ministerul Mediului nu sustine instalatiile de incinerare in Planul National pentru Gestionarea Deseurilor

Valorificarea energetica a deseurilor menajere prin combustie la temperaturi inalte este intens sustinuta de catre industrie ca fiind solutia salvatoare, care poate scapa Romania de deseuri. La o prima analiza pare sa fie o strategie foarte atragatoare, intrucat incineratoarele reduc cantitatea de deseuri depozitata in gropile de gunoi si produc energie. Mirajul dispare treptat odata…

Citește mai departe

Nanoparticulele rezultate in urma incinerarii deseurilor sunt extrem de periculoase

Prin incinerare se produc nanoparticule extrem de toxice Nanoparticulele, uneori denumite si particule ultrafine, sunt acele particule cu un diametru mai mic de 1 micron. Nanoparticulele se gasesc in jurul nostru inca de la aparitia primei combustii de inalta temperatura care a implicat gaz si motoare diesel, o instalatie alimentata de carbune, titei sau gaze…

Citește mai departe

Riscurile consumului de indulcitori artificiali

Despre indulcitorii artificiali s-au scris nenumarate texte, au fost facute studii, insa nelamuriri inca exista. De aceea, vom aduce mai multe lamuriri cu ajutorul medicului specialist. Multe persoane care nu sunt diabetice folosesc indulcitori artificiali in alimentatie, atat in curele de slabire, cat si pentru mentinerea greutatii. La ce riscuri pentru sanatate se expun aceste…

Citește mai departe
Ce ascunde eticheta: “Tymbark Nectar piersici” induce în eroare consumatorii

Ce ascunde eticheta: “Tymbark Nectar piersici” induce in eroare consumatorii

Iata doar cateva motive pentru care sucurile comerciale (inca) se vand la o rata destul de ridicata:  marketing-ul care le promoveaza ca pe “bauturi provenite din Natura”, folosind cuvinte cheie precum “nectar”, “bogat in vitamine”, “cu pulpa” credinta generala falsa ca un suc de fructe nu poate contine altceva decat “fructe”, si deci nu poate…

Citește mai departe

Cate chimicale contine hrana noastra?

Am auzit de nenumarate ori ca alimentatia ar trebui sa-i ofere organismului energia si substantele nutritive necesare fara sa-l suprasolicite, in caz contrar existand riscul unor boli precum cele de inima sau cancerul. Cu toate astea, o mare parte din dieta zilnica este alcatuita din chimicale periculoase. Autoritatile nationale si internationale permit folosirea in industria…

Citește mai departe

Australia, cea mai calda tara din lume

Australia s-a confruntat cu cele mai mari temperaturi in ultimul deceniu, temperaturi anormale datorate incalzirii globale, arata Biroul australian de Meteorologie intr-un studiu citat de Reuters. Temperatura medie din ultimii zece ani in Australia a fost mai mare cu 0,48 de grade Celsius fata de cea din perioada 1961-1990. Conform studiilor, anul 2010 va fi…

Citește mai departe

Agricultura Africii, afectata de incalzire

Pana in anul 2050, temperaturile vor creste atat de mult si de repede sub efectul schimbarilor climatice, incat Africa Subsahariana nu va putea sa isi adapteze practicile agricole la aceste conditii, dupa cum se arata intr-un studiu realizat de Universitatea Stanford din California si de Global Crop Diversity Trust din Roma si publicat in revista…

Citește mai departe

Pungile „gratuite” vor costa 2,5 lei

Hipermarketurile au la dispozitie patru luni pentru a introduce in magazine sacose biodegradabile sau din material textil, care sa poata fi reutilizate. Executivul a semnat actul de condamnare la disparit ie a pungilor din plastic oferite gratuit in supermarketuri, instituind o taxa obligatorie de 20 de bani pentru sacosele confectionate din materiale care nu sunt…

Citește mai departe