Ceaiul de hrean, consolideaza plamanii si reduce riscul de dezvoltare a diferite tipuri de cancer

Hreanul cel tamaduitor

Radacina de hrean este foarte bogata in vitamine (in special C si complexul B) si minerale , contine subsatnte antibiotice naturale, enzime, fitohormoni. Cunoscut inca din vremea antichitatii, leac pretuit de greci si romani, hreanul era o planta raspandita si la daci, care ii spueau usturonila. Frunzele crude, legate pe frunte alungau durerule si limpezeu…

Citește mai departe
Romania, locul 10 in UE la risipa de alimente

12 alimente, armele care ne ajuta in lupta impotriva cancerului

Cereale. Fructe. Legume. Zarzavaturi. Ciuperci. Ceai verde. Ghimbir. Miere. Peste. Lactate. Vin. Apa. Sunt alimentele benefice pentru protejarea sanatatii, pentru indepartarea pericolului numit cancer, care nu ar trebui sa ne lipseasca din farfurie. Este concluzia capitolului « Armele care ne ajuta in lupta impotriva cancerului », din volumul « Nu hrani cancerul », elaborat de…

Citește mai departe

Painea bio din grau spelta asigura necesarul zilnic de aminoacizi, vitamine si minerale

Faina integrala contine de trei ori mai multe vitamine si de cinci ori mai mult calciu, magneziu, fosfor, comparativ cu faina alba. Totusi, faina integrala este un ingredient care nu ingrasa Avantajul painii ecologice consta in faptul ca ingredientele folosite la producerea acesteia nu sunt contaminate cu produse chimice. Agricultura ECO foloseste cereale atent selectionate,…

Citește mai departe

Familia magiunului bio de la Topoloveni se mareste cu dulceata de catina si de napi

Familia magiunului bio de la Topoloveni se mareste oficial, de luni. Producatorul Sonimpex Serv Com lanseaza dulceata de catina si pe cea de topinambur (napi), bogate in vitamine si cu calitati terapeutice. In luna aprilie 2012, gama de dulceturi „Topoloveana” fara zahar adaugat si fara conservanti a fost imbogatita cu doua produse originale. Dulceata de…

Citește mai departe

Laptisorul de matca pur, un „medicament fabricat” in farmacia stupului

Stiati ca laptisorul de matca pur, un „medicament fabricat” in farmacia stupului, cu o compozitie chimica complexa, este un elixir al sanatatii? Acest concentrat biologic de culoare alb-galbuie, avand o concentratie vascoasa, este secretat de glandele albinelor tinere cu scopul de a hrani matca. Pe toata durata vietii, de circa cinci ani, regina stupului se…

Citește mai departe

Tonice din natura pentru ficatul obosit

Cand acest laborator complex al organismului oboseste, apar balonarea, constipatia, greturile si oboseala. Acestea sunt semne ca ficatul are nevoie de ajutor. Afla in continuare care sunt cele mai bune remedii naturale. Face posibila asimilarea substantelor care ajung in organism si eliminarea toxinelor si a reziduurilor, normalizeaza circulatia sanguina, metabolizeaza grasimile si asimileaza vitaminele. Sunt…

Citește mai departe

Leacuri fel si fel cu brusture

Una dintre cele mai raspandite plante din lume, brusturele, are proprietati antibacteriene, antifungice si diuretice si ajuta la eliminarea toxinelor. Fitoterapeutii din Europa, India, China si din Japonia recomanda preparatele din brusture pentru proprietatile detoxifiante in bolile de ficat, de rinichi si de splina. De asemenea, brusturele regleaza nivelul glicemiei, curata sangele de toxine si…

Citește mai departe

Cafeaua, sanatoasa in doze moderate

Antioxidantii din cafea stimuleaza capacitatea mentala, insa daca depasiti doza zilnica recomandata pot aparea efecte adverse. Mai multe studii care au evaluat impactul consumului de cafea asupra sanatatii au fost realizate in ultimii ani, iar rezultatele arata ca un consum moderat de cafea poate avea efecte benefice. Specialistii sustin ca, atata timp cat nu se…

Citește mai departe

Fara caini si pisici pe farfurie!

Preparatele din caini si pisici-o delicatese cu traditie in China- ar putea in curand sa fie interzise prin lege. Aceasta ar fi prima lege din aceasta tara impotriva abuzurilor fata de animale. In prezent, se crede despre carnea de pisica si caine ca mareste temperatura corpului. Dar daca legea este aprobata, cei care mananca din…

Citește mai departe

5 plante care iti stimuleaza memoria

Cu ajutorul extractelor din plante, putem elimina factorii vinovati de pierderile de memorie, cum sunt stresul, deprimarea si odihna insuficienta, si ne imbunatatim puterea de concentrare, in egala masura. 1 Salvia, eficienta in conditii de stres Cele mai importante principii terapeutice ale salviei sunt legate de cresterea capacitatii de a memora informatii noi. Cercetarile moderne…

Citește mai departe

Ce beneficii aduce cura cu laptisor de matca

Datorita concentratiei mari de substante hranitoare care intra in compozitia sa, laptisorul de matca este un energizant natural, fiind de un real ajutor in tratarea multor boli. In plus, o cura cu acest remediu natural alunga oboseala si combate efectele stresului. Substanta produsa de albinele tinere, laptisorul de matca este bogat in nutrienti indispensabili organismului….

Citește mai departe

Umami, cel de-al cincilea gust

Un ingredient inventat de un cercetator japonez in urma cu 102 ani si folosit ca secret al gustului in restaurante de lux va putea fi gasit in curand si in supermarketurile Waitrose din Marea Britanie, informeaza „The Daily Mail”. Se numeste umami, iar in japoneza inseamna „delicios”. In Occident, unde doar cele patru gusturi primare…

Citește mai departe

Top 3 plante care usureaza respiratia

Nasul infundat si dificultatea de a respira liber sunt probleme cu care ne confruntam frecvent in sezonul rece. Infuziile, esentele si gargara cu anumite plante pot fi de ajutor in combaterea acestor simptome. 1 Menta elibereaza caile nazale Specialistii precizeaza ca izma contine cele mai eficiente principii active si proprietati curative dintre toate plantele benefice…

Citește mai departe

Catina te fereste de viroze

Catina este un remediu cu o valoare terapeutica remarcabila.Fructele, a caror culoare variaza de la galben pana la rosu, se folosesc in tratamentul bolilor cauzate mai ales de carentele de vitamine. Cea alba si cea rosie au proprietati similare Ambele soiuri de catina, si cea alba, si cea rosie, sunt tonice generale, combat diferite forme…

Citește mai departe

Trifoiul rosu, tonic pentru organism

Trifoiul rosu are proprietati antiseptice, antiinflamatoare, detoxifiante si sedative. Potrivit fitoterapeutului Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, preparatele din trifoi rosu trateaza o gama larga de afectiuni precum: bolile respiratorii, tusea convulsiva, reumatismul, spondilita anchilozanta, circulatia periferica deficitara, anemia, astmul, colicile abdominale, bolile renale, dar si sifilisul. Planta poate fi folosita la prepararea de infuzii, decocturi,…

Citește mai departe

Terapie cu suc de legume

Sucurile de legume sunt folosite ca adjuvant in multe boli cronice. Iata in continuare cateva, cu largi utilizari in medicina naturista si in cosmetica. Sucul de hrean contine vitaminele C, A, B1 si B2, ulei volatil, substante asemanatoare antibioticelor. Se obtine prin presarea rondelelor de hrean care au fost anterior tinute in sirop de zahar….

Citește mai departe