Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina, comoara naturii de la poalele Masivului Sureanu

Drumuri rustice, zone arabile intinse, paduri si situri arheologice unice deschid peisajul de poveste pe care il ofera calatorului Parcul Natural Gradistea Muncelului – Cioclovina. Reper important pe lista patrimoniului natural al Romaniei, zona delimitata de varfuri montane cu goluri carstice si cursuri de apa de cand lumea atrage anual turisti de peste tot. Cine…

Citește mai departe

Se cauta voluntari din randul iubitorilor muntelui si nu numai

Intre 20-24 august 2014 O.N. Cercetasii Romaniei C.L. Orion Miercurea Ciuc in colaborare cu Asociatia S.O.S. „Tara Fagarasului”, Asociatia Montana Carpati si Asociatia Salvamont Victoria organizeaza o actiune de remarcare a traseelor turistice, etapa inclusa in programul „Voluntar in Carpati 2014”, program care anul acesta vizeaza refacerea a 250 km de trasee turistice in Muntii…

Citește mai departe
Garda Ecologica va fi promotorul “Let’s do it, Romania!” in Baia Mare (VIDEO)

Garda Ecologica va fi promotorul “Let’s do it, Romania!” in Baia Mare (VIDEO)

Membrii Garzii Ecologice de pe langa Primaria Baia Mare au organizat joi, 14 august, o intalnire non-formala, la care s-a discutat planul de actiune pentru aceasta toamna, dar si principalele evenimente care vor fi organizate in parteneriat cu organizatiile non-guvernamentale, cu Ocolul Silvic si societatile partenere, Vital si Drusal. Unul dintre cele mai importante evenimente…

Citește mai departe
Festivalul Drumetii Montane, un real succes

Festivalul Drumetii Montane, un real succes

Festivalul „Drumetii Montane” a constituit etapa a III-a in cadrul Campionatul National „Stafeta Muntilor”, fiind organizat de catre Asociatia „Drumetii Montane” & „Jnepenii”. Anul acesta s-a desfasurat, in perioada 1-3 august, la Complexul Turistic „Cheile Butii” din Muntii Retezat, adunand la start peste 350 de oameni care au putut concura la diverse activitati cu specific…

Citește mai departe

Prefectul si sefii de institutii, vizita de lucru in Parcul National Muntii Rodnei, ”un bulgare de aur”

Sedinta pe luna iunie a Colegiului prefectural a avut loc la sediul administratiei Parcului National Muntii Rodnei, problemele cu care se confrunta aceasta fiind principala tema a discutiilor la care au luat parte prefectul Ioan Tintean, subprefectul Ovidiu Frent, sefii de institutii publice deconcentrate, dar si primarul comunei Rodna, Alexandru Nascan. Cu totii au mers…

Citește mai departe

Tinerii aradeni promoveaza activitatile de recreere din Parcul Natural Lunca Muresului

Administratia Parcului Natural Lunca Muresului, impreuna cu Excelsior Arad – „Asociatia Pentru Promovarea Valorilor Naturale si Culturale ale Banatului si Crisanei”, anunta finalul proiectului derulat cu sprijinul Primariei Municipiului Arad, in cadrul programului „Proiecte de Tineret, Invatamant si Recreative”. Scopul acestui proiect, derulat in parteneriat, a fost realizarea primului ghid turistic de promovare al ariei…

Citește mai departe

Baronii ariilor protejate

In aceste zone naturale din Transilvania exista administratori care fixeaza taxe mari si urmaresc doar profitul ori investitori care creeaza insule imobiliare, sustin specialistii de mediu. Parcul Apuseni va promova turismul pe principii durabile / foto Ghiduri Turistice Contractele pentru mai multe arii naturale protejate din Regiunea Nord-Vest (RNV), printre care cele administrate de Fundatia…

Citește mai departe
Valea superioara a Argesului – Comori din Lada de zestre

    Valea superioara a Argesului – Comori din Lada de zestre

    In perioada 29-31 martie 2013, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara „A.D.I. Molivisu” va participa la Targul de turism Transilvania Tourism Fayr , unde va promova produsul turistic “VALEA SUPERIOARĂ A ARGESULUI – Comori din Lada de zestre”, printr-un proiect finantat prin “Programul Operational Regional 2007-2013”, Axa prioritara 5 “Dezvoltarea durabila si promovarea turismului”, Domeniul Major de…

    Citește mai departe

    Cum a rezistat un imens cuibar primordial in mijlocul Transilvaniei

    Sunt 12 cercetatori care scormonesc mlastina, ii cauta secretele si fac un plan de dezvoltare durabila a rezervatiei, un plan bazat pe trezirea interesului comunitatii locale pentru valoarea locului si potentarea lui in viitor. Sunt doua organizatii nonguvernamentale care au in custodie rezervatia si-n primavara aceasta au facut un proiect pentru a accesa fonduri europene,…

    Citește mai departe

    Vizitati rezervatia „virtuala” Cheile Turzii

    Portal din drag de Cheile Turzii, valea Ariesului, Cluj – istorie, cultura, folclor, ecologie, rezervatia naturala, stiri, vreme, turism, alpinism, cazare, trasee, anunturi Natura este frumoasa doar daca avem cu toti grija de ea, participand impreuna la curatenie si la pastrarea ei curata. www.turism-cheile-turzii.ro Vizitati rezervatia „virtuala ” Cheile Turzii, muntii Trascau, Turda, jud Cluj cu ariile protejate…

    Citește mai departe

    Rezervatiei Biosferei Muntii Rodnei primeste finantare de peste 12 milioane de lei.

    „Managementul participativ si integrat al Rezervatiei Biosferei Muntii Rodnei – Parc National, Sit Natura 2000” este titlul celui mai nou proiect care i-a fost aprobat din fonduri europene comunei Rodna, investitie in valoare totala de 12,931 milioane de lei finantata in cadrul Axei Prioritare 4 a Programului Operational Sectorial de Mediu. Beneficiarul proiectului este Primaria…

    Citește mai departe

    Turism ecologic si masuri de protejare a speciilor ce traiesc in stufarisiul de la Sic, zona cunoscuta drept „Delta Clujului”

    Asociatia EcoTransilvania va inventaria cu 500.000 de euro toate speciile de pasari din stufarisul de la Sic si va amenaja trasee turistice ecologice pentru pasionati. Turism ecologic si masuri de protejare a speciilor ce traiesc in stufarisiul de la Sic, zona cunoscuta drept „Delta Clujului”. Acestea sunt, pe scurt, doua dintre obiectivele pe care si…

    Citește mai departe

    Lansare de carte “Muntii Retezat. Retezatul Central”

    O parte dintre frumusetile muntilor Retezat sunt cuprinse de astazi intr-o carte. “Muntii Retezat. Retezatul Central” este titlul celui de-al 13 volum din colectia “Pe poteci de munte” semnat de profesor Marius Terchila si lansat la libraria Semn de Carte din Resita. Cartea cuprinde informatii precise despre caracteristicile muntilor care se imbina cu metaforele, autorul…

    Citește mai departe

    Parcul Muntii Rodnei: dezastru national

    Masinile de teren, motocicletele si pasunatul intensiv distrug ariile protejate Pentru cei care iubesc natura si drumetiile in aer liber, Parcul National Muntii Rodnei reprezinta o destinatie deosebita, care nu trebuie ratata. Din pacate insa, in ultimii ani, rezervatia se degradeaza sub privirile celor care administreaza parcul. Acestia, desi pun mult suflet in protejarea sa,…

    Citește mai departe

      Poftiti in Delta Dunarii: Vezi toate traseele turistice din paradisul pasarilor

      Canale intotocheate marginite de stufaris, cu acoperisul din salcii pletoase, pasari din mai toate speciile ce se odihnesc printre nuferi, paduri cu liane exotice, nisipuri albe, toate acestea pot fi intalnite pe traseele turistice din zona Deltei. Afla mai mult aici, in fiecare zi, despre cele mai spectaculoase dintre traseele oficiale turistice din Rezervatia Biosferei…

      Citește mai departe

      S-au remarcat trasee turistice in masivul Podu Calului (Muntii Buzaului)

      In zilele de 4-5 iunie 2011, Asociatia Montana Carpati a organizat, in parteneriat cu Inspectoratul de Jandarmi Judetean Buzau, o actiune de voluntariat ce a vizat reabilitarea traseelor turistice din masivul Podu Calului (Muntii Buzaului). Activitatea de remarcare s-a desfasurat cu echipe de jandarmi si cu voluntari din partea Asociatiei Montane Carpati. Munca efectiva a…

      Citește mai departe

      Vanatoare de comori si actiuni de ecologizare la Centrul Ratiu din Turda

      Fundatia Ratiu pentru Democratie desfasoara prin intermediul Centrului de Voluntariat „Ion Ratiu”, in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului, o serie de activitati adresate comunitatii locale. Ieri a fost marcat inceputul Saptamanii Nationale a Voluntariatului, prin organizarea mai multor activitati indoor si outdoor de promovare a voluntariatului. Maine va fi organizata o dezbatere in colaborare cu…

      Citește mai departe
      Mirificul peisaj al deltei, invită turiştii

      Rezervatiile naturale din Tulcea, promovate cu banii europenilor

      Astazi, in sedinta extraordinara, Consiliul Judetean Tulcea a aprobat proiectul „Fish  Natura Eco Tour”. Acesta isi propune promovarea turismului de agrement in spatiul nord dobrogean si a cheltuielilor legate de proiect, eligibil prin Programul Operational Regional 2007-2013. Proiectul  isi propune sa scoata in evidenta atractii si experiente deosebite de calatorie, un areal unic in Europa,…

      Citește mai departe

      Voluntariat pentru intretinerea infrastructurii turistice a P.N. Buila-Vanturarita

      In perioada 22-23 Octombrie 2010 a avut loc in Parcul National Buila-Vanturarita o actiune de voluntariat organizata de Asociatia Kogayon si Administratia parcului pentru intretinerea infrastructurii turistice. La actiune au participat 17 voluntari de la Lafarge Romania, care au desfasurat urmatoarele activitati: – intretinerea punctului de informare Prislop si a panourilor informative de pe doua…

      Citește mai departe

      Parcul National Buila-Vanturarita primeste bani de la UE pentru protectia naturii

      Proiectul vizeaza, printre altele, studii si cercetari asupra biodiversitatii. Administratia Parcului National Buila-Vanturarita a anuntat miercuri ca a semnat in cursul acestei luni un contract de finantare de 1,1 milioane lei, pentru un proiect ce vizeaza managementul si monitorizarea conservarii habitatelor si speciilor de interes comunitar. Proiectul „Revizuirea Planului de Management al Parcului National Buila-Vanturarita…

      Citește mai departe

      Parcul National Apuseni devine pasune

      Una dintre cele mai valoroase zone naturale din Muntii Apuseni risca sa dispara din cauza intereselor de partid si de afaceri. Desi oamenii de stiinta au cerut infiintarea unui parc national in aceasta zona inca din perioada interbelica, in acte rezervatia a aparut abia in 2004. La nici cinci ani distanta, din cauza unor primari…

      Citește mai departe

        Harta verde a Bucurestiului

        Bucurestiul se vede verde incepand din aceasta vara. Proiectul care a inventat privitul prin ochelarii cu lentile verzi se numeste „Bucurestiul intr-o zi”. Organizatorii sunt voluntari ai organizatiei neguvernamentale Harta verde. Ei pun la dispozitia publicului o cartografiere a spatiilor cu iarba, dar si a celor culturale din Bucuresti. Proiectul isi propune sa promoveze patrimoniul…

        Citește mai departe

        Peste 12.800 de voluntari sunt asteptati joi la actiuni de ecologizare la nivelul intregii tari

        Peste 12.800 de voluntari, atat angajati ai institutiilor de mediu, cat si voluntari ai ONG-urilor, elevi si studenti preocupati de protectia mediului vor participa joi la actiuni de ecologizare la nivelul intregii tari, potrivit datelor transmise, miercuri, de Ministerul Mediului. Astfel, angajati ai Ministerului Mediului, ai agentiilor locale si regionale de protectia mediului, ai Comisariatelor…

        Citește mai departe

        Americanii care merg cu bicicleta la munca primesc cite 20 de dolari pe luna

        In legislatia SUA exista o prevedere care da posibilitatea biciclistilor sa primeasca cite 20 de dolari pe luna de la angajator doar pentru faptul ca folosesc bicicleta pentru a merge la serviciu. La rindul lor, angajatorii care se inscriu in respectivul program isi pot deduce aceste cheltuieli din taxele platite catre stat. Suma acordata biciclistilor…

        Citește mai departe

          In lipsa autostrazilor, autoritatile romane promoveaza o noua strategie: turismul pe bicicleta

          Chiar daca in ultimii trei ani s-au construit doar 133 de kilometri de autostrada, iar in 2005 lucrarile nu au inaintat nici macar cu un centimetru, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Transporturilor, autoritatile romane propun in continuare proiecte marete, cu o finalitate greu de imaginat. Astfel, din pagina electronica a Ministerului Turismului aflam ca…

          Citește mai departe

            Turismul pe bicicleta va strabate si Romania

            Tara noastra va avea zece magistrale de cicloturism de sosea si opt rute montane pentru fanii turismului pe bicicleta. Reteaua nationala de cicloturism (marcata cu rosu) si cea de mountain biking (cu verde) Ministerul Turismului vrea sa reglementeze reteaua nationala de trasee turistice pentru biciclisti. Astfel, cei pasionati de mersul pe bicicleta vor avea trasee…

            Citește mai departe