Trifoiul ro?u, util în detoxifierea organismului

Trifoiul rosu, util in detoxifierea organismului

Trifoiul rosu este una dintre cele mai importante surse de isoflavone din natura. Isoflavonele sunt fitoestrogeni asemanatori estrogenului uman, dar mai slabi, care aduc numeroase beneficii in prevenirea bolilor. Trifoiul rosu are un continut ridicat de zinc, seleniu, biotina si acid pantotenic, are efect benefic asupra pielii, parului si metabolismului, fiind recomandat in detoxifiere. In…

Citește mai departe

Ferma ecologica de vaci cu lapte

Tot mai multi oameni din Uniunea Europeana cauta produsele lactate bio pe rafturile magazinelor. Oamenii acestia cred ca alimentele bio sunt mai sanatoase si mai gustoase. Aceste credinte ale consumatorilor sunt confirmate in ultima perioada de o serie de studii stiintifice care confirma superioritatea produselor bio (organice) asupra celor non-organice din punctul de vedere al impactului pe…

Citește mai departe

Trifoiul rosu, tonic pentru organism

Trifoiul rosu are proprietati antiseptice, antiinflamatoare, detoxifiante si sedative. Potrivit fitoterapeutului Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, preparatele din trifoi rosu trateaza o gama larga de afectiuni precum: bolile respiratorii, tusea convulsiva, reumatismul, spondilita anchilozanta, circulatia periferica deficitara, anemia, astmul, colicile abdominale, bolile renale, dar si sifilisul. Planta poate fi folosita la prepararea de infuzii, decocturi,…

Citește mai departe