Biscuiti, E-uri si calorii

Salamul de biscuiti Magdi (Produs de post) are o serie de ingrediente din cauza carora are o multime de contraindicatii. Glucidele reprezinta o pondere foarte mare din produs, majoritatea avand absorbtie rapida. De asemenea, salamul de biscuiti are in compozitie si o cantitate mare de grasimi vegetale. Din cauza acestui dezechilibru nutritional, produsul analizat are…

Citește mai departe

Grasimi da, usturoi ba

Pe fata ambalajului saratelelor Cheese CD scrie „cascaval si usturoi”. Daca citim si pe verso, aflam ca usturoiul este re-pre-zentat de fapt de o aroma cu o pondere de 1,5%. Saratelele analizate au o valoare energetica foarte mare, 384 kcal., care reprezinta aproape un sfert din necesarul zilnic de calorii al unui adult sanatos. Profilul…

Citește mai departe

Aliment complet nesanatos

Crenvurstii cu lapte fierti si afumati „Campofrio cu laptic” reprezinta un produs care insala consumatorul prin inscriptia de pe eticheta „aliment complet”. Principalul ingredient al produ-sului analizat este carnea dezosata mecanic – MDM, care nu are nici o valoare nutritiva. De fapt, MDM-ul este o pasta fabricata prin amestecarea de resturi de pui si curcan…

Citește mai departe

X-tra Energy, extra farsa

Starea de oboseala va poate face sa consumati bomboanele energizante X-tra Energy Vitamin. Numai ca trebuie sa cititi cu atentie eticheta, pentru ca au o multime de contraindicatii. Bomboanele energizante cu taurina si cafeina cu vitamina C, cu sorbitol si aroma de portocale X-tra Energy Vitamin nu pot fi vandute in incinta unitatilor de invatamant…

Citește mai departe

Crema de peste cu 5 E-uri

Crema de peste afumat Salmar este un preparat despre care producatorul spune ca are un „gust care nu se uita”. Unul dintre ingredientele principale ale cremei de peste este uleiul vegetal. Producatorul nu ne spune care este natura sa botanica. Acest aspect era important, mai ales ca uleiul este folosit si la prajirea cepei. Sarea…

Citește mai departe

Bun bun – Baton cu grasimi rele

Combinatia de grasimi modificate chimic si zaharuri rafinate afecteaza in mod grav sanatatea organismului, mai ales in cazul unui consum cronic. Bun bun, „baton cu ciocolata si alune 40 g” este un produs care are printre ingredientele principale margarina (grasime vegetala hidrogenata). Acest tip de grasime este foarte periculoasa pentru sanatatea organismului, afectand in mod…

Citește mai departe

Jeleuri cu umplutura de aditivi chimici

Pe eticheta scrie ca produsul are 20% umplutura de fructe, dar din lista de ingrediente nu rezulta acest lucru. Mai mult, aproape toate ingredientele sunt obtinute prin procedee chimice. Akuku sunt „geleuri cu umplutura de fructe”, dupa cum a scris importatorul pe eticheta. Cea mai mare parte a compozitiei este reprezentata de glucide cu absorbtie…

Citește mai departe

Napolitane cu valoare energetica mare si trei alergeni

Wafer”s Joy este un produs de tip napolitana, cu un profil nutritional dezechilibrat, dat de cantitatea mare de glucide. Din aceasta cauza, pancreasul endocrin este extrem de stresat, fiind fortat sa secrete o cantitate foarte mare de insulina intr-o perioada scurta, ne spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Mai mult, produsul…

Citește mai departe

Doar jucaria este buna

Producatorii de dulciuri apeleaza la orice strategie pentru a atrage consumatorii, in special copiii. Bomboanele nu se mai ambaleaza in pungi de plastic, ci se apeleaza la jucarii de tot felul. Testoasele Ninja au devenit astfel casuta unor dropsuri. Jucaria este foarte interesanta, dar din pacate bomboanele, din cauza compozitiei, pot afecta sanatatea celor mici….

Citește mai departe

Produsul zilei: Foi de lasagna

Pastele de lasagna Byodo sunt facute din grau dur integral provenit din culturi certificate bio. Astfel ca, mancandu-le, va veti bucura de avantajele unei alimentatii integrale si nici nu va veti „otravi” organismul cu pesticide si alte chimicale. Lasagna este o mancare italiana clasica. De altfel, in tara-mama exista nenumarate retete de preparare a acesteia:…

Citește mai departe

Mini placinte cu grasimi modificate chimic

Mini placintele cu dovleac analizate au in compozitie foarte multe lipide, motiv pentru care sunt dezechilibrate din punct de vedere nutritional. Cea mai mare parte dintre acestea este nociva pentru organism, fiind obtinute prin modificare chimica. In acesta situatie este si margarina, despre care producatorul spune ca are in compozitie ulei vegetal solidificat. Sintagma nu…

Citește mai departe

Mini placinte cu grasimi modificate chimic

Mini placintele cu dovleac analizate au in compozitie foarte multe lipide, motiv pentru care sunt dezechilibrate din punct de vedere nutritional. Cea mai mare parte dintre acestea este nociva pentru organism, fiind obtinute prin modificare chimica. In acesta situatie este si margarina, despre care producatorul spune ca are in compozitie ulei vegetal solidificat. Sintagma nu…

Citește mai departe

Guma care agita

Blow Up este o guma de mestecat cu centrul lichid cu aroma artificiala de fructe, cu un profil nutritional extrem de dezechilibrat. Principalul ingredient al produsului analizat este zaharul, care are un index glicemic foarte ridicat si o absorbtie rapida in organism. Din aceasta cauza este distrusa functia pancreatica, prin eliminarea unei cantitati foarte mari…

Citește mai departe

Carnig – 35% curcan, 65% E-uri si piei

Sunca de curcan Carnig este un produs din categoria mezelurilor care are in compozitie o cantitate foarte mare de carne dezosata mecanic (MDM) amestecata cu aditivi alimentari. Consumatorii care vor cumpara acest produs din dorinta de a avea o alimentatie mai sanatoasa si mai saraca in grasimi vor avea surpriza nepla-cuta sa constate ca s-au…

Citește mai departe

Heidi – Ciocolata cu conservanti

Ciocolata alba cu felii de portocala confiata Heidi este un produs care are in compozitie mai mult zahar decat unt de cacao, ceea ce duce la un dezechilibru nutritional mare. Ciocolata analizata contine conservanti intr-o cantitate mult mai mare decat unt de cacao, care ar trebui sa fie ingredientul principal. Conservantii utilizati au efecte adverse…

Citește mai departe

Specialitate de porc cu multe E-uri

Ceafa (specialitate vid) Campofrio este de fapt un produs umflat arficial cu ajutorul apei in care s-au dizolvat aditivi alimentari pentru a-i da o consistenta si o culoare cat mai atragatoare. Cei noua aditivi alimentari par sa faca din aceasta ceafa de porc o specialitate. Din pacate, una care ne poate dauna sanatatii. Drept stabilizatori…

Citește mai departe

Fornetti, cele secretoase

Legislatia romaneasca prevede ca orice produs alimentar trebuie etichetat, astfel incat consumatorul sa afle ce mananca si la ce riscuri se expune. Fornetti nu ne respecta acest drept. Sau, poate, nu sunt alimente. Cine cumpara Fornetti nu are nici o sansa sa afle ce mananca de fapt. Nicaieri nu este afisata compozitia produselor, iar daca…

Citește mai departe

Fara extract de plante

Producatorul bauturii Dr Pepper ne pacaleste de doua ori. O data ca are in compozitie extract de plante si a doua oara ca bautura este racoritoare. Dr Pepper este o bautura racoritoare care ne pacaleste ca are in compozitie extract de plante. In schimb, are un exces de zaharuri rafinate cu index glicemic foarte ridicat,…

Citește mai departe

Jumatate ulei, jumatate aditivi

Consumatorii care doresc sa isi asezoneze fripturile cu ulei, in care s-au dizolvat zece substante chimice si citeva seminte de mustar, pot incerca sosul dijonnaise Knorr. Sosul dijonnaise de la Knorr este un produs in care s-au amestecat zece aditivi alimentari, unul mai periculos decit celalalt. Din lista de ingrediente aflam ca are in compozitie…

Citește mai departe