Un virus creat cu ajutorul ingineriei genetice, incalzirea globala sau un eventual razboi nuclear ar putea aduce sfarsitul lumii

Un virus creat cu ajutorul ingineriei genetice, incalzirea globala sau un eventual razboi nuclear ar putea aduce sfarsitul lumii. Avertizarea vine din partea celebrului astrofizician britanic Stephen Hawking, care sustine colonizarea altei planete, pentru salvarea speciei umane. Daca oamenii nu constientizeaza acum cele trei pericole majore care ameninta lumea si nu le controleaza, in viitor,…

Citește mai departe
Raportul Planeta Vie 2014: Avem mai putin de jum?tate dintre p?s?rile, mamiferele ?i amfibienii de acum 40 de ani

Raportul Planeta Vie 2014: Avem mai putin de jumatate dintre pasarile, mamiferele si amfibienii de acum 40 de ani

Fauna salbatica a lumii s-a redus cu mai mult de jumatate in 40 de ani, avertizeaza Raportul Planeta Vie (Living Planet Report) – editia 2014 – realizat de WWF. Totodata, amprenta ecologica – ce masoara presiunea omenirii asupra naturii – isi continua trendul ascendent. Traim si consumam resursele ca si cum am mai avea o…

Citește mai departe

Lectia biologiei contemporane – respectul pentru natura

Convorbire cu acad. Octavian Popescu, directorul Institutului de Biologie Sunteti directorul Institutului de Biologie al Academiei Romane, bene­ficiar al unui program de finantare european care permite o cercetare stiintifica de varf. Care sunt directiile de cercetare? Institutul are trei departamente de cercetare si in fiecare cercetarea urmeaza directiile pe care le consideram foarte impor­tante. Astfel,…

Citește mai departe

„Ziua” in care Pamantul aproape a murit

Autor : Valeruta Oancea “ZIUA” in care Pamantul aproape a murit Peste tot se vorbeste, in ultima vreme, despre incalzire globala, cresterea concentratiei de CO2 din atmosfera, schimbari climatice, ridicarea nivelului marii, topirea permafrostului siberian, desincronizarea anotimpurilor etc. Dar oare stim cu adevarat care pot fi consecintele cresterii cu “cateva grade Celsius” a temperaturii medii…

Citește mai departe

Este usor sa fii „verde”

Cateva sfaturi pentru protectia mediului inconjurator: 1. Foloseste transportul in comun! Autobuzele si trenurile sunt de trei ori mai eficiente din punct de vedere energetic decat masinile proprietate personala. Mersul pe jos sau cu bicicleta te mentine in forma si nu dauneaza mediului. 2. Folositi becuri economice (fluorescente). Chiar daca sunt mai scumpe decat becurile…

Citește mai departe

Poluarea aerului

Aerul pe care il inspiram este parte din atmosfera, amestecul de gaze ce acopera globul pamantesc. Acest amestec de gaze asigura viata pe pamant si ne protejeaza de razele daunatoare ale Soarelui. Atmosfera este formata din circa 10 gaze diferite, in mare parte azot (78%) si oxigen (21%). Acel 1% ramas este format din argon,…

Citește mai departe