Beneficiile mosmoanelor, fructele care pot fi lasate in pom in lunile de iarna

Mosmoanele se numara printre fructele mai putin cultivate si consumate in Romania, iar un detaliu si mai putin cunoscut este ca sunt folosite si in multe retete de medicina naturista. Dizolvarea pietrelor la rinichi, mentinerea sanatatii ochilor si combaterea dizenteriei sunt doar cateva dintre beneficiile mosmoanelor. Mosmonul este cultivat in sud-estul Europei de peste 3.000…

Citește mai departe

Fostul secretar britanic al Mediului, Owen Paterson, acuza UE si ONG-urile ca ameninta vietile a milioane de oameni

Owen Paterson, fostul secretar britanic al Mediului, acuza Uniunea Europeana si ONG-urile de mediu ca refuzul lor de a accepta culturile modificate genetic inseamna, practic, condamnarea la moarte a persoanelor din tarile aflate in curs de dezvoltare. Owen Patterson va participa la o conferinta in Africa de Sud si in care va denunta “bula verde”…

Citește mai departe

Cum ne protejam sanatatea impotriva virusilor si infectiilor. Sfaturile specialistilor

Nutritionistii ne dau asigurari ca o alimentatie bogata in vitamine si microelemente, combinata cu exercitii fizice, contribuie la fortificarea imunitatii. Respectarea zilnica a acestui regim ne face organismul rezistent in fata virusilor si infectiilor. Potrivit nutritionistilor, zilnic, trebuie sa consumam fructe cu un continut bogat de vitamina C, care se regaseste, in special, in catina…

Citește mai departe
Cătina incașă, fructul care previne şi tratează LEUCEMIA, HEPATITA şi REUMATISMUL

Catina incasa, fructul care previne si trateaza leucemia, hepatita si reumatismul

Este un fruct bogat in vitamine din complexul B, B12 fiind rar intalnita in alte vegetale. De asemenea, are in compozitie vitamina P recunoscuta pentru proprietatile anti-inflamatorii, anti-oxidante si anti-virale. Physalis peruviana este denumirea oficiala a fructului cu origini in America de Sud, iar la noi mai poarta denumirea de catina incasa, in timp ce…

Citește mai departe
Calit??ile medicinale ale orzului verde

Calitatile medicinale ale orzului verde

Orzul verde are numeroase beneficii asupra organismului: creste rezistenta fizica, claritatea gandirii si scade dependenta fata de substantele nocive, imbunatateste vizibil aspectul si textura pielii. Contine vitamine din complexul B, care ajuta la producerea de energie, si vitamina A, benefica pentru sanatatea ochilor, vederea nocturna, sanatatea oaselor, dar si pentru revitalizarea pielii uscate. De asemenea,…

Citește mai departe
Sănătate: Efectele roşiilor asupra pielii

Rosiile mentin sanatatea oaselor

Cultivate in Europa de sute de ani, rosiile sunt gustoase si au numeroase beneficii asupra sanatatii. Scazute in calorii si bogate in vitamine, reprezinta o buna alegere pentru o mai buna functionare a organismului. Contin numeroase vitamine, magneziu, fosfor, cupru si tiamina. Betacarotenul din rosii protejeaza pielea impotriva razelor daunatoare ale soarelui, in timp ce…

Citește mai departe
Efecte uimitoare pentru s?n?tate. Sucul natural care învinge colesterolul ?i te protejeaz? de diabet

Efecte uimitoare pentru sanatate. Sucul natural care invinge colesterolul si te protejeaza de diabet

Un suc natural este incredibil de eficient pentru sanatate. In cateva zile iti curata rinichii de pietre si ficatul de colesterol. Sucul natural de mere este bogat in acizi naturali, vitamine, minerale si este un antioxidant puternic. Conform cercetarilor, marul are o valoare speciala de vindecare datorita pulpei fructului care este bogat in pectina, care…

Citește mai departe
Beneficiile piersicilor

Beneficiile piersicilor

Piersicile ne ofera o multitudine de beneficii pentru sanatate, si ne ajuta sa tinem departe o multime de boli. Controleaza greutatea O piersica medie contine aproximativ 68 de calorii si grasimi. Deci, de fiecare data cand simtiti foame, in loc de a manca un baton sau alte dulciuri, mai bine alegeti o piersica. Daca doriti,…

Citește mai departe
Planta ce con?ine de 17 ori mai mult calciu decât laptele. Cercet?torii sunt uimi?i: “Este un miracol al naturii”

Planta ce contine de 17 ori mai mult calciu decat laptele. Cercetatorii sunt uimiti: “Este un miracol al naturii”

Moringa oleifera este detinatorul recordului mondial pentru cel mai mare continut de antioxidanti. Per gram, acesta are aproximativ cu 50% mai multi antioxidanti decat Acai Berries. Antioxidantii contribuie din plin la prevenirea bolilor degenerative cauzate de inaintarea in varsta. Moringa a fost folosit in medicina pentru a preveni si pentru a trata peste 300 de…

Citește mai departe
Ce vitamine si minerale contin plantele medicinale

Ce vitamine si minerale contin plantele medicinale

Plantele medicinale sunt un bun tratamentpentru ca ele contin multe minerale si vitaminenecesare organismului uman atunci cand este slabit. Vitaminele Vitamina A mareste imunitatea, imbunatateste vederea, previne bolile de piele si este necesara pentru cresterea oaselor. Mai mult, are un aport important in formarea si cresterea danturii, dar ajuta si la incetinirea procesului de imbatranire….

Citește mai departe

Fructe modificate genetic, testate pentru comercializare!

O banana modificata genetic si imbogatita cu vitamina A va fi testata clinic in SUA, inainte de posibila ei productie pentru comercializare, in Uganda, au informat luni cercetatori australieni, citati de AGERPRES. Creata de Queensland University of Technology (QUT), cu sprijinul Fundatiei Bill si Melinda Gates, aceasta banana modificata genetic (OMG) prezinta o concentratie de…

Citește mai departe

Antioxidantii sunt periculosi pentru sanatate? Un studiu recent contrazice tot ce se stia pana acum

Din dorinta de a fi cat mai sanatosi, multi oameni cumpara si consuma foarte des vitamine si antioxidanti, substante considerate foarte bune pentru a incetini imbatranirea organismului. Un studiu recent contrazice aceasta veche teorie. De multi ani, medicii sustin ca radicalii liberi din aerul poluat ataca membranele celulelor si pot duce la mutatii cancerigene, la…

Citește mai departe
P?p?die, verde cu magie!

Papadie, verde cu magie!

Consumati-le crude, in salate sau sub forma de smoothie proaspat si veti constata efectele miraculoase ale frunzelor de papadie. Acestea au un puternic efect detoxifiant si de curatare a ficatului si rinichilor, dar sunt si o sursa extraordinara de antioxidanti, fier, calciu. BENEFICIILE CONSUMULUI DE FRUNZE DE PĂPĂDIE Frunzele de papadie sunt bogate in calciu…

Citește mai departe
Noile reguli din comertul cu produse modificate genetic vor distruge ideea de piata unica a UE

Stigmatizarea organismelor modificate genetic

Anul trecut, in august, la Institutul international de cercetari asupra orezului din Filipine, un grup de activisti a vandalizat culturile experimentale de asa-numitul „orez auriu“, modificat genetic pentru a sintetiza cat mai mult beta-caroten, un precursor al vitaminei A. Unii dintre faptasi au fost chiar sprijiniti de agentia guvernului suedez pentru dezvoltare si cooperare internationala,…

Citește mai departe

Proprietatile curative ale dovleacului

  Dovleacul, dincolo de gustul minunat si de aroma miresmata pe care le are, poate oferi organismului nostru numeroase beneficii nutritionale. Coaja groasa si de culoare galben-portocalie este principalul indiciu al cantitatii mari de antioxidanti si beta-caroten pe care le contine. Dovleacul a inceput sa fie folosit inca de acum cateva milenii drept remediu impotriva…

Citește mai departe

Povestea orezului auriu. Ne distrugem viitorul prin neacceptarea plantelor modificate genetic

Sute de protestatari au daramat gardurile ce protejau plantele de orez modificat genetic si au smuls toata cultura. Acel tip de orez este special conceput pentru a reduce deficiente cu care se lupta numerosi copii. In conditiile in care populatia este in continua crestere, este nevoie sa producem din ce in ce mai multa alimente,…

Citește mai departe

Beneficiile prunelor

Au o aroma incantatoare, se gasesc peste tot si sunt surse excelente de vitamine in aceasta perioada a verii. DA, despre prune este vorba! Gustul placut, textura suculenta si caloriile reduse fac ca prunele sa fie o gustare minunata de vara, cu beneficii atat pentru sanatate, cat si pentru papilele gustative. Descopera care sunt beneficiile…

Citește mai departe
Un calmant utilizat la nivel global cre?te semnificativ riscul unei persoane de a suferi un atac de cord

Excesul de vitamina A, la fel de daunator ca si deficienta

Daca deficienta de vitamina A se face vinovata de probleme dermatologice, respiratorii, sexuale, psihice sau digestive, consumul in exces este la fel de daunator, sustin specialistii de la Institutul de Cercetare a cancerului din New York. Mancarea, cremele, bauturile, suplimentele alimentare care contin vitamina A furnizeaza impreuna doze care impiedica regenerarea celulara si produc chiar…

Citește mai departe