Broccoli, minunea verde

Pentru mine, ca si pentru altei femei, broccoli da dependenta. Delicios si sanatos, este alegerea care nu aduce regrete. Numele sau deriva din italianul brocco si din latinul bracchium, care inseamna brat sau ramura. Inrudita cu varza si conopida, broccoli este o sursa excelenta de vitamina A si C, fier si calciu, bogata in fibre…

Citește mai departe

Excesul de vitamine sintetice la copii poate avea consecinte grave

Peste 60% dintre parinti dau medicamente copiilor fara recomandarea medicului, desi automedicatia poate avea consecinte grave asupra sanatatii lor. „Adaptarea alimentatiei la varsta, la particularitatile digestive ale copilului este esentiala pentru viitorul lui. Promovam alimentatia naturala dupa nastere in scop de prevenire a bolilor, a obezitatii si pentru o apropiere afectiva de mama.” Parintii invoca…

Citește mai departe

Terapia cu fructe si legume rosii

Culoarea rosie a legumelor si fructelor este data de licopen, cel mai puternic antioxidant natural Legumele si fructele rosii sint printre cele mai valoroase alimente pentru ca au in compozitia lor licopen, un colorant rosu, natural, anticancerigen, puternic antioxidant. Misteriosul licopen, descoperit abia acum doua decenii, e in centrul a numeroase studii, cu fiecare noua…

Citește mai departe

Top 10 boli cauzate de deficiente de vitamine in corp

Pana nu demult nu se cunosteau repercusiunile lipsei de vitaminein organism. Desi se banuia inca din epoca renascentista ca exista substante care asigura starea de sanatate optima, abia in epoca moderna s-a determinat cu exactitate rolul fiecarei vitamine in parte. Multi cercetatori au primit Premiul Nobel pentru identificarea vitaminelor care au permis milioanelor de oameni sa-si…

Citește mai departe

Ardeiul a fost trecut pe lista alimentelor care intarzie procesul de imbatranire

Galben, verde sau rosu, ardeiul este una dintre legumele de sezon cu un continut bogat in saruri, vitamine si alcaloizi si cu efecte benefice asupra organismului uman. Iata cateva motive sa-l consumati crud, in salate sau simplu. Intarzie imbatranirea Ardeiul a fost trecut pe lista alimentelor care intarzie procesul de imbatranire a organismului, in special…

Citește mai departe
Uleiul de oregano - cel mai puternic antibiotic natural

Uleiul de oregano are actiunea a 18 antibiotice dintre cele mai cunoscute

Oregano este cunoscuta ca si planta aromatica si terapeutica inca din antichitate. Este o planta cu ajutorul careia se imbunatateste si se da aroma mincarurilor. Ea are doua varietati dintre care una, Origanum Marjoram, este utilizata mai ales in bucatarie, iar cealalta, Origanum Vulgare, este deosebita prin calitatile sale terapeutice. Oregano insa are cel mai…

Citește mai departe

15 fructe benefice pentru sanatate

Superalimentele exista si le avem la indemana. Printre ele exista cateva superfructe pe care trebuie sa le manaci pentru ca sunt adevarate magazii cu vitamine, minerale si antioxidanti. Toate fructele sunt bune si necesare organismului, dar dintre toate, cateva sunt cu adevarat exceptionale scrie Health Yahoo. Murele contin zece antioxidanti, care sunt printre cei mai eficienti in…

Citește mai departe

Culorile alimentelor

Mananca colorat! Acesta este cel mai recent sfat al nutritionistilor iar anotimpul cel mai potrivit  pentru a le urma indemnul – vara – tocmai se apropie. Mancarea colorata este o sursa inepuizabila de antioxidanti si substante nutritive. Iata cateva din culorile curcubeului care nu ar trebui sa lipseasca din farfurie. Rosu Culoarea rosie  indica prezenta…

Citește mai departe
Organismele Modificate Genetic in Romania: Import?m ?i mânc?m, dar nu producem

Partidul Verde il acuza pe ministrul Tabara pentru sustinerea intereselor Monsanto si Pioneer

Partidul Verde, membru al Verzilor Europeni, se pronunta categoric impotriva cultivarii plantelor modificate genetic (organisme modificate genetic-OMG) in Romania, deoarece consumul alimentelor care contin aceste OMG-uri poate avea in timp consecinte negative asupra sanatatii oamenilor. Organismele modificate genetic sunt plante sau animale al caror material genetic a fost modificat, folosind tehnicile ingineriei genetice. Pe scurt,…

Citește mai departe

4 beneficii ale pepenelui rosu

Pepenele rosu este un fruct cu multe beneficii pentru sanatate. Are antioxidanti, vitamine si este o sursa excelenta de hidratare. ArticlesBase a facut un top 4 al beneficiilor pepenelui rosu: 1. Licopen. Licopenul este un antioxidant ce poate fi gasit in majoritatea fructelor rosii, el reduce riscul cancerului de prostata si ale afectiunilor cardiace. 2….

Citește mai departe

5 mituri false despre legume

Am fost invatati ca legumele proaspete sunt mai sanatoase decat cele gatite. Acesta este numai unul dintre miturile despre legume, desfiitate de cercetatori. Mituri: 1. Legumele proaspete sunt mai sanatoase decat cele congelate. De fapt, studiile arata ca uneori legumele congelate contin mai multi nutrienti decat cele prospete, in functie de cat de mult au…

Citește mai departe

Coacazele negre, mai bogate decat afinele in Vitamina A si C

Afinele si coacazele negre sunt deseori confundate, gustul si aromele celor doua fructe salbatice fiind extrem de asemanatoare. Insa, singura caracteristica comuna ambelor este aceea ca sunt bace (boabe) de dimensiuni aproape identice, proprietatile lor fiind insa diferite, dupa cum arata unele studii. In timp ce in SUA afinul de cultura (Vaccinium Corymbosum) este foarte…

Citește mai departe

Afinele – adjuvant pentru diabetici

Datorita continutului ridicat de vitamina A si C, aceste fructe previn sau ajuta la tratarea glaucomului sau a miopiei Fructele de padure sunt o sursa inepuizabila de antioxidanti, dar un grup de cercetatori suedezi de la Universitatea Lund sustin ca afinele sunt cele mai bogate in polifenoli, substante care ajuta la prevenirea bolilor intestinale. Cercetatorii…

Citește mai departe
Solu?ii din natur? care readuc p?rul la via??

Trucuri pentru a-ti pastra parul sanatos

Ingrijirea trebuie sa se adapteze sezonului. Acum, parul tau are nevoie de mai multa hidratare si de produse nutritive. Iarna, parul isi pierde din stralucire. Se deshidrateaza din cauza frigului si pare ca se murdareste mai repede. In plus, din cauza alternantei de temperatura dintre exterior si interior si din cauza purtarii de caciuli, coafura…

Citește mai departe

Fructele exotice intaresc imunitatea

In acest sezon, vitaminele si mineralele de care avem nevoie pot fi asimilate dintr-o categorie de fructe pe care le gasim tot anul: fructele exotice. Iata ce contin ele si la ce sunt bune. Ananasul usureaza digestia Persoanele care au probleme digestive ar trebui sa consume ananas de cel putin trei ori pe saptamana, potrivit…

Citește mai departe

Fara vitamine si minerale in exces!

Administrarea fara prescriptie a suplimentelor creste riscul aparitiei hemoragiilor. Vitaminele si mineralele luate in cantitati mari, fara recomandarea unui specialist pot afecta intregul organism, la fel sau chiar mai rau decat lipsa acestora. Vitaminele contribuie la mentinerea starii de sanatate prin reglarea metabolismului si prin participarea la procesele biochimice care intretin viata. Se numesc micronutrienti…

Citește mai departe