Ce ascunde eticheta: “Tymbark Nectar piersici” induce în eroare consumatorii

Ce ascunde eticheta: “Tymbark Nectar piersici” induce in eroare consumatorii

Iata doar cateva motive pentru care sucurile comerciale (inca) se vand la o rata destul de ridicata:  marketing-ul care le promoveaza ca pe “bauturi provenite din Natura”, folosind cuvinte cheie precum “nectar”, “bogat in vitamine”, “cu pulpa” credinta generala falsa ca un suc de fructe nu poate contine altceva decat “fructe”, si deci nu poate…

Citește mai departe

Excesul de vitamine sintetice la copii poate avea consecinte grave

Peste 60% dintre parinti dau medicamente copiilor fara recomandarea medicului, desi automedicatia poate avea consecinte grave asupra sanatatii lor. „Adaptarea alimentatiei la varsta, la particularitatile digestive ale copilului este esentiala pentru viitorul lui. Promovam alimentatia naturala dupa nastere in scop de prevenire a bolilor, a obezitatii si pentru o apropiere afectiva de mama.” Parintii invoca…

Citește mai departe

Deputatii spun ca ouale romanesti sunt bune si ca acuzatiile aduse producatorilor sunt „o diversiune”

Deputatii din Comisia de agricultura considera ca informatiile potrivit carora doua treimi din productia autohtona de oua ar fi periculoasa pentru consumatori reprezinta „o diversiune” aruncata pe piata cu scopul de a speria consumatorii si a-i indeparta de productia romaneasca. Membrii Comisiei de agricultura din Camera Deputatilor i-au audiat, astazi, pe reprezentantii ANSVSA (Autoritatea Sanitar-…

Citește mai departe

Vier Pfoten: Piata romaneasca este dominata de oua de la gaini chinuite in baterii

Piata romaneasca este dominata de oua de la gaini chinuite in baterii, sustin reprezentantii organizatiei pentru protectia animalelor Vier Pfoten, ghidului informativ „Stampila de pe ou”. Investigatiile realizate de aceasta organizatie in 20 de lanturi de supermarketuri din Romania arata ca 17 dintre acestea comercializeaza oua de la gaini chinuite in baterii, iar 13 comercializeaza…

Citește mai departe

Vitamine sintetice si grasimi chimice

Biscuitii crocanti cu susan Saltza au ca ingredient principal faina alba de grau mineralizata si vitaminizata. Aceste calitati ar fi fost foarte utile organismului, daca nu ar fi fost de sinteza si daca, pe langa ele, nu s-ar fi adaugat si grasime vegetala hidrogenata. Grasimea vegetala modificata chimic prin procesul de hidrogenare este folosita intr-o…

Citește mai departe

Sursele naturale de nutrienti din alimente

Vitaminizarea alimentelor este, poate, cel mai complex proces tehnologic, datorita sensibilitatii deosebite a acestora, dar mai ales datorita necesitatii standardizarii. Pentru vitaminizarea produselor alimentare se pot folosi atat vitamine naturale, cat si sintetice. Din ce in ce mai mult, numerosi producatori isi indreapta atentia asupra utilizarii vitaminelor naturale, deoarece se constata efecte fiziologice mai bune,…

Citește mai departe