Omenirea a folosit deja resursele pe care le poate oferi P?mântul

Dieta impotriva incalzirii globale. Ce NU trebuie sa mananci daca vrei sa salvezi planeta

Scenariile privind incalzirea globala devin din ce in ce mai apocaliptice pe zi ce trece. Multi oameni de stiinta spun insa ca solutia problemei s-ar putea ascunde chiar in farfuriile noastre. Schimbarea dietei ar putea opri schimbarea climei. Aceasta e concluzia la care ajung mai multe studii realizate de cercetatori din intreaga lume. Renuntand la…

Citește mai departe
Practici agricole ecologice prin proiectul PACINFO

UE: Politici agricole si de pescuit mai ecologice si mai echitabile

Politicile UE in domeniul agriculturii si pescuitului s-au aflat in centrul proiectului european timp de decenii, avand obiectivul de a furniza aprovizionarea corespunzatoare cu alimente pentru cetatenii UE si venituri echitabile pentru agricultori si pescari. In urma extinderilor UE si date fiind cererea de alimente de calitate superioara, preturile volatile, dezechilibrele in lantul aprovizionarii cu…

Citește mai departe

De ce este fauna Australiei unica?

Fauna Australiei este cu adevarat unica: aproximativ 83% dintre mamifere, 89% dintre reptile, 90% dintre pesti si insecte si 93% dintre amfibieni sunt endemice acestui continent. Dar ce determina unicitatea faunei Australiei? Ind-AustPlateSmColLabelSpecialistii au in vedere mai multe caracteristici specifice: in primul rand, izolarea continentului, stabilitatea sa tectonica, precum si caracteristicile unice ale climatului. Astfel,…

Citește mai departe
Parteneriat transfrontalier strategic pentru turism durabil la Dun?rea de Jos

    Nemtii reinventeaza eco-turismul cazandu-si oaspetii direct in grajd alaturi de vite si purcei!

    Nemtii reinventeaza eco-turismul cazandu-si oaspetii direct in grajd alaturi de vite si purcei! In Germania, fermierii au inventat de cativa ani o forma extrema de ecoturism, unde clientii pot beneficia de servicii a la paysanne, dormind direct pe paie proaspete in imediata vecinatate a animalelor de ferma si bucurandu-se de aerul tare si inviorator din…

    Citește mai departe

    Interviu cu Danut Pop, presedintele Partidului Ecologist Roman: Agricultura este singura ramura care poata salva Romania din dezastrul in care este

    Care sunt tintele Partidului Ecologist Roman si cati membri numara in prezent? Partidul Ecologist Roman militeaza pentru dezvoltarea economica a Romaniei, in primul rand, si, bineinteles, imbinat cu protejarea mediului. Este foarte greu de spus cati membri avem. Noi spunem ca sunt in jur de 100.000 de membri, care, de fapt, sunt votantii nostri permanenti,…

    Citește mai departe
    Ministrul Agriculturii vrea sa-i convinga pe micii fermieri ca nu pot fi viabili economic decât daca cresc de la 20 vite in sus

    Ministrul Agriculturii vrea sa-i convinga pe micii fermieri ca nu pot fi viabili economic decat daca cresc de la 20 de vite in sus

    Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a declarat la Cluj-Napoca ca pune in practica un nou concept. Mai exact, acesta incearca sa ii convinga pe fermieri sa isi creasca numarul de animale pe care le detin in gospodarie. Daniel Constantin sustine ca un fermier care detine intre 3 si 5 capete de animale produce prea mult pentru…

    Citește mai departe

    Hai sa dam mana cu mana toti agrarii din comuna

    Anul 2012 este, printre altele, Anul International al Cooperativelor. Asta a stabilit ONU toamna trecuta, promovand aceste forme asociative drept un model de business capabil sa reduca saracia, sa genereze joburi si sa faciliteze integrarea sociala, sa echilibreze nevoia de profit cu satisfacerea nevoilor si intereselor membrilor sai si ale comunitatilor din care acestia fac…

    Citește mai departe

    Cercetatorii chinezi au modificat genetic vacile de lapte pentru a produce lapte matern

    Cercetatorii chinezi au modificat genetic vacile de lapte pentru a produce lapte matern, acesta urmand a fi comercializat in urmatorii trei ani, anunta Sky News. Lapte produs de vacile transgenice este identic cu cel uman, avand aceleasi calitati imunostimulatoare si antibacteriene ca laptele matern, sustin oamenii de stiinta de la Universitatea Agricola a Chinei din…

    Citește mai departe

    O firma americana vrea sa investeasca 150 mil. dolari in energie si agricultura in Romania

    Compania americana Farmers’ Ethanol intentioneaza sa investeasca aproximativ 150 de milioane de dolari in Romania intr-un complex integrat pentru productia de bioetanol si cresterea animalelor, a declarat agentiei MEDIAFAX ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara. „Compania americana intentioneaza sa realizeze niste ferme integrate, si pentru productie zootehnica, si productie vegetala, care se combina si cu producerea de…

    Citește mai departe

    Produsele de la animalele clonate ar putea fi periculoase

    Produsele provenite de la animalele clonate ar putea sa nu fie sigure pentru consum, urmand sa fie efectuate studii suplimentare in acest domeniu, a anuntat, joi, Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA). Produsele provenite de la animalele clonate ar putea sa nu fie sigure pentru consum, urmand sa fie efectuate studii suplimentare in acest domeniu,…

    Citește mai departe

    Au mai ramas doar 3.200 de tigri

    WWF (World Wildlife Fund for Nature) a declarat tigrul drept cea mai amenintata specie de pe Pamant. Prin urmare, ecologistii vor face anul acesta eforturi supraumane pentru a salva una dintre cele mai frumoase feline. Oamenii de stiinta spun ca mai sunt pe intreaga planeta doar 3.200 de tigri, acestia disparand din cauza braconierilor, distrugerii…

    Citește mai departe

    Carburantul viitorului, ascuns in alge?

    Din cauza fluctuatiilor inregistrate la pretul petrolului si a amenintarii venite din partea schimbarilor climatice, expertii in energii reciclabile au ales sa se orienteze din ce in ce mai mult catre o materie prima extrem de promitatoare: algele. In afara faptului ca se dezvolta si cresc foarte rapid, aceste organisme sunt pline de materii grase…

    Citește mai departe

    Carburantii pe baza de alge vor inlocui petrolul

    Din cauza pretului ridicat la petrol, companiile industriale americane au inceput sa se orienteze spre alge, desi va fi nevoie de mai multi ani pentru ca biocarburantul „albastru” sa ajunga in rezervoarele automobilelor. Compania Dow Chemical s-a asociat cu Algenol Biofuels si, alaturi de gigantul petrolier ExxonMobil, care a participat financiar, au facut investitii in…

    Citește mai departe

      Rosia Montana, intre saracie si speranta

      Putinii oameni din localitate vor sa se apuce de agricultura si ecoturism. Ei spun ca niciodata nu-si vor vinde casele pentru minerit. Compania care vrea sa „scoata” cele peste 300 de tone de aur din Rosia Montana a convins aproape 2.000 de oameni sa se mute din locul in care s-au nascut. In Rosia Montana,…

      Citește mai departe

      Comisia Europeana si World Wide Fund sustin pasunatul din Maramures

      Cativa fermieri din Maramures primesc in sfarsit ajutor financiar pentru exploatarea ecologica a terenurilor agricole. Pentru ca statul nu a reusit sa sustina fermierii mici din zonele tarii cu valoare naturala ridicata, WWF promoveaza un sistem inovator de pasunat. Multi dintre fermierii din Maramures de-abia supravietuiesc, potrivit reprezentantilor WWF. Peisajul aparte si biodiversitatea acestuia depind…

      Citește mai departe

      Consumul de carne are consecinte ecologice infricosatoare

      Facem eforturi uriase pentru a avea o alimentatie nesanatoasa, costisitoare si cu efecte critice asupra mediului Pentru a ne hrani cu carne, pe langa suferinta pe care le-o provocam animalelor, distrugem paduri, poluam apa, aerul, solul si contribuim in mod semnificativ la incalzirea globala. Statisticile sunt ingrijoratoare: in SUA, poluarea cauzata de fermele de animale…

      Citește mai departe

      Vite macelarite la Osica

      Caz socant in satul Tomeni, din comuna Osica de Jos. Mii de kilograme de carne de vita care ar fi trebuit sa ajunga ilegal in Bucuresti, 50 de piei de animale si alte cateva vaci care urma sa fie sacrificate au fost gasite ieri-dimineata in gosposdaria unui barbat. Petre Dumitru, binecunoscut in zona pentru afacerile…

      Citește mai departe

      Europa da unda verde pentru carnea clonata

      Autoritatile garanteaza pentru sanatatea celor care consuma alimente de la animale clonate Oficialii europeni sustin ca „nu sunt dovezi stiintifice privind existenta vreunui risc generat de consumul de carne sau lapte provenit de la animale clonate”. Concluzia mult asteptatului raport final al Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara (EFSA) arata ca sanatatea oamenilor care se hranesc…

      Citește mai departe