Greenpeace: Peninsula Iberica ar putea ramane fara flora si fauna, din cauza topirii ghetarilor

Dezghetul de la Oceanul Arctic ar putea duce la disparitia florei si faunei in Spania, pana la jumatatea secolului, dupa cum se arata in raportul „Oceanul Arctic si efectele schimbarilor climatice in Spania”, prezentat de Greenpeace. EFE consemneaza ca raportul semnaleaza schimbari semnificative care ar putea duce la disparitia ursului brun, a stejarilor sau a…

Citește mai departe

Paine si dulceturi la Targul de produse ecologice de la Academia de Stiinte Agricole

Galeria Dulceturilor, carne de pui ecologica din Lapusel, pastrav pregatit ca la Palanca, pepene galben de Scarisoara, rosii de ciocolata, paine la test sau prajituri maramuresene de casa sunt doar cateva dintre bunatatile cu care sunt ispititi bucurestenii, in acest week-end, daca vor vizita Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale produse in ferme…

Citește mai departe

Targ national de produse ecologice, traditionale si naturale, la Academia de Stiinte Agricole si Silvice

Evenimentul are loc intre 9-11 iulie, intre orele 9:00 – 18:00. Ansamblul folcloric „Spic de grau” va anima atmosfera la cea de a VI-a editie a Targului national de produse ecologice, traditionale si naturale de la Academia de Stiinte Agricole si Silvice. A VI-a editie a „Targului national de produse ecologice, traditionale si naturale”, obtinute…

Citește mai departe

Viticultorii englezi ar putea fi marii beneficiari ai incalzirii globale

Viticultorii englezi beneficiaza de pe urma incalzirii globale, productia din acest an fiind extraordinara, mai ales pentru vinurile spumante, a spus presedintele serviciului de studii viticole de la Plumpton College, Christopher Foss, citat de AFP. „Noi profitam de o catastrofa mondiala. Ar parea oribil, dar asa este. Sudul Angliei se va bucura in urmatorii zece…

Citește mai departe

Conferinta internationala in sectorul organic sprijina cooperarea in cadrul agriculturii ecologice in Europa de Est si Asia Centrala

Intre 10-11 Septembrie a avut loc in Tbilisi conferina „2. International Conference on the organic sector development in Central/Eastern European and Central Asian Countries”. Dupa ce prima conferinta a putut avea loc cu success in Kiev anul trecut, a fost ales drept loc de organizare capitala Georgiana. Conferinta a fost organizata impreuna de catre Asociatia…

Citește mai departe

Vin din struguri eco – „Lumea Noua” ia cu asalt piata mondiala

Sustenabilitatea si responsabilitatea sociala sunt tot mai importante pe piata vinurilor din struguri ecologici. Tarile din sudul Europei Occidentale, care domina vanzarile, trebuie sa faca fata ofensivei Africii de Sud, Argentinei sau a Californiei, care isi dezvolta puternic productia bio. Cele mai importante tari producatoare de vin, Italia, Franta si Spania, domina piata si in…

Citește mai departe

Vin din struguri eco: Un strop de esenta pura

Productia autohtona de vin din struguri ecologici este mica: nici 200.000 de litri anul acesta. Vorba aceea, „esentele tari se tin in recipiente mici”. Romania are foarte putine suprafete cu vita-de-vie certificata ecologic: 65,63 ha anul trecut, potrivit statisticilor Ministerului Agriculturii. Pe langa acestea, in 2007 mai erau alte 212,56 ha aflate in perioada de…

Citește mai departe

Eveniment – Summit-ul Dunarenilor

WWF (World Wide Fund for Nature) organizeaza in perioada 8-11 septembrie editia a doua a Summit-ului Dunarenilor. Timp de 4 zile, comunele Eselnita si Dubova din judetul Mehedinti vor gazdui 120 de participanti, majoritatea producatori locali si operatori de turism din Romania, Bulgaria, Ucraina si Republica Moldova. Alegerea celor patru tari participante nu este intimplatoare….

Citește mai departe