Care sunt semnificațile poftelor alimentare

Care sunt semnificatile poftelor alimentare

Poftele alimentare sunt modalitatea prin care corpul nostru ne semnaleaza ca anumite substante lipsesc din organism, iar trimiterea unor astfel de „mesaje” are rolul de a restabili echilibrul de minerale, vitamine sau nivelul de energie al organismului, sustine nutritionista Shona Wilkinson, care a „decodat” pentru revista Hello! semnificatia a cinci pofte alimentare des intalnite, scrie…

Citește mai departe

Cat de bio sunt produsele bio?

In ultimii ani, Romania a fost impanzita de numeroase magazine pe rafturile carora sunt expuse spre vanzare produse si de doua ori mai scumpe decat cele conventionale. Este vorba despre produsele certificate bio. Paine, peste, lapte ori legume, toate sunt prezentate de comercianti ca alimente mult mai sanatoase decat cele obisnuite si care fac adevarate…

Citește mai departe
?tevia, un îndulcitor natural

Stevia, un indulcitor natural

Extractul de Stevia, un indulcitor natural, este un produs foarte bun pentru cei care sufera de diabet, de glicemie si nu numai pentru ei. Orice persoana care vrea sa renunte la consumul de zahar rafinat sau la indulcitorii sintetici poate sa foloseasca extractul de Stevia in locul acestora. Indulcitorul se obtine din frunzele plantei Stevie…

Citește mai departe

Energie din zahar rafinat

Sportivii sunt publicul-tinta al bauturii energizante „Duracell energy drink”, insa continutul mare de zaharuri reprezinta o sursa de stres pentru organismul acestora. „Duracell energy drink” este, dupa cum scrie pe eticheta, un supliment alimentar recomandat celor care fac efort. Din punct de vedere nutritional, produsul este dezechilibrat, avand un exces de glucide cu index glicemic…

Citește mai departe

Dulce anticancerigen

Magiunul natural de prune Topoloveni este un produs in intregime natural, obtinut din imbinarea a cel putin patru soiuri de prune, recoltate la deplina maturitate. Tehnologia utilizata pentru fabricarea magiunului este cea traditionala, din anii 1910, fara adaos de zahar rafinat sau alti indulcitori industriali. Magiunul natural de prune Topoloveni nu contine decat prune fierte…

Citește mai departe

Zahar colorat cu chimicale

Cipi, produs dulce de cofetarie, reprezinta un amestec de zahar rafinat si coloranti azoici chimci de sinteza, care afecteaza in mod serios sanatatea, mai ales in cazul copiilor. Profesorul doctor Gheorghe Men-ci-nicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, atrage atentia ca siropul de glucoza-fructoza, zaharul si dextroza pun in pericol sanatatea pancreasului. Acesta va fi nevoit…

Citește mai departe

Zaharul alb (rafinat)

La orice aliment neatins de mana omeneasca, partile componente se gasesc intr-o relatie armonioasa. Aceasta este important indeosebi in digestie, pentru ca in metabolism, un aliment are neaparat nevoie de celalalt. Asa este, de exemplu, la grau. Taratele sunt indispensabile pentru transformarea amidonului ce se gaseste in interiorul graului – grauntelui (faina alba). Taratele contin,…

Citește mai departe